Marek z Bielska Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Lutego 2009 To i ja pokusiłem się o tę słoninkę.bardzo ładnie wyszła ta gwiazda ze słoninki,napisz czy skóra była miekka na tyle aby ją jeść pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-58041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Lutego 2009 napisz czy skóra była miekka na tyle aby ją jeść Wygląda na miękką.Jak jestem u szwagra na imprezie i robią boczek pieczony to już wiedzą, że skórka moja :grin: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-58043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Lutego 2009 Marek, skóra w tym przypadku nie jest miękka, trzebaby parzyć ją znacznie dłużej.Ja parzyłem w temperaturze 75st.C do osiągnięcia wewnątrz 72st.C., co i tak z powodu dość dużej średnicy trwało bardzo długo (ponad 4 godz.). Za to muszę przyznać, że skórka bardzo ładnie skleiła "łączenie" i nic się nie rozpada. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-58044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Lutego 2009 Marek, skóra w tym przypadku nie jest miękka, trzebaby parzyć ją znacznie dłużej. No popatrz Pan :rolleyes: A tak ładnie "szkliście" wygląda jak by miała się rozpływać w ustach. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-58046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Lutego 2009 Marek, skóra w tym przypadku nie jest miękka, trzebaby parzyć ją znacznie dłużej. Ja parzyłem w temperaturze 75st.C do osiągnięcia wewnątrz 72st.C., co i tak z powodu dość dużej średnicy trwało bardzo długo (ponad 4 godz.).to co że twarda,do kapuśniaku z nią,przyznam Ci że długo ja parzyłeś,no ale też temp.była nie wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-58049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 To i ja pozwolę sobie podpiąć się pod temat " słoniny faszerowanej".Oto co wczoraj na prędce wykonałem. Przygotowanie: Po parzeniu i efekt końcowy Co do smaku to bardzo dobre.Co do wykonania to paski słoniny mogły by być cieńsze a słonina grubsza co dałoby lepszy efekt wizualny.Pomimo parzenia w temp.78°C do temp w środku 75°C skóra jest lekko twardawa.Wyrób nie był wędzony tylko parzony. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-121757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 co dałoby lepszy efekt wizualny.Dla mnie efekt wizualny jest bardzo jadalny :smile: Nie wybierasz się w okolice Lubomierza? podrzucił byś kawalątek :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-121759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 No niestety nie ,ale zapraszam do siebie na degustację :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-121761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Teraz trochę popracowałem artystycznie nad wyrobem i teraz wyszło coś takiego: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Teraz trochę popracowałem artystycznie nad wyrobem No i praca opłaciła się :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Tak nie wiele do zmiany a jaki efekt :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Teraz trochę popracowałem artystycznie nad wyrobem i teraz wyszło coś takiego: Rzeczywiście wygląd jest super. Smaku domyślam się :thumbsup: . :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Grudnia 2010 arkadiusz, Bardzo ładna roladka :clap: ,ślinka leci :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ty masz zdolności Arkadiuszu :grin: Piękna roladka, nie ukrywam ale na jeden plasterek mam ochotę :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Grudnia 2010 mowę mi odjęło normalnie obawiam się, że sama nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Grudnia 2010 że sama nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła Spoko.Trening czyni mistrza. nie ukrywam ale na jeden plasterek mam ochotę A czemu tylko na jeden ?. :sad: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wygląda smakowicie gratuluję udanego wyrobu. :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Teraz trochę popracowałem artystycznie nad wyrobem i teraz wyszło coś takiego: Qrcze, do mojej "Truskawki Ekstra %" nadaje się bardzo :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 12 Grudnia 2010 A czemu tylko na jeden ?. :sad: Arkadiuszu bo nie chciałam być zachłanna, a po drugie ja mało jadam :grin: Qrcze, do mojej "Truskawki Ekstra %" nadaje się bardzo :thumbsup: To może jeszcze do mojej z winogrona :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-136988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokej Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam mam pytanko czy słonine trzeba zapeklować? A czy farsz tylko mielimy i dodajemy przypraw czy też trzeba zapeklować ? I czy najpierw wędzić czy parzyć ?Klasa 2 i 3 miesa to jakie części świnki ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-137481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swojskie wedliny Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Lutego Witam Kochani Postanowiłem zrobić Słoninę faszerowana ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, a mianowicie chodzi mi o peklowaniu sloniny, jak dlugo i w jakich proporcjach? Owinięcie gazą, czy chodzi o te pieluchy bawełniane? Z góry dziękuję i bardzo Proszę o odpowiedź, pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-991275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Lutego 4 godziny temu, Swojskie wedliny napisał(a): chodzi mi o peklowaniu sloniny Słoninę solimy 4 godziny temu, Swojskie wedliny napisał(a): Owinięcie gazą, Tak gazą opatrunkową. 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-s%C5%82onina-faszerowana/page/2/#findComment-991369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.