quadro555 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 17 Czerwca Parafrazując klasyka. Gdybym miał taką praskę to bym takie szynki robił, ale nie mam mięsa 🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1018830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 17 Czerwca 32 minuty temu, quadro555 napisał(a): Gdybym miał taką praskę to bym takie szynki robił, ale nie mam mięsa To jest piękne 1 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1018836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 17 Czerwca Godzinę temu, szrekPL napisał(a): ...rzutem na taśmę zrobiłem jeszcze szyneczkę prasowaną... Brawo. Bardzo ładny przekrój. 1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1018848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 17 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 17 Czerwca Godzinę temu, Bagno napisał(a): Brawo. Bardzo ładny przekrój. Bardzo dziękuję, to dla mnie budujące ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1018867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Dzisiaj zrobiłem kiełbaską wiejską z przepisu jacekw21 w wersji ,,digital" oryginał wędzony w wędzarni tradycyjnej , opalanej drewnem moja w elektryku. Problemem jak się wydawało będzie dość wysoka temp w początkowej fazie 100°-120°C ,( ja ustawiłem na 100°C )z powodu alarmu który mam zamontowany w wędzarni i ustawionego powyżej 100°C . Kiełbaska bardzo smaczna i bardzo łatwa do zrobienia na szybko bez osadzania itd...zdjęcia robiłem co około 30min . Podaję oczywiście przepis, bardzo dziękuję autorowi. Edytowane 25 Czerwca przez szrekPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 25 Czerwca A jak oceniasz stan jelita po tej obróbce cieplnej w elektryku, twarde miękkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 25 Czerwca 30 minut temu, tytan58 napisał(a): stan jelita Skórka w mojej kiełbasie jest cienka, twarda raczej nie jest ale nie jest i miękka ,nie ma możliwości obrania ale w sumie to i nie liczyłem na to, je się ją bardzo przyjemnie , nie jest gumowata.☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, tytan58 napisał(a): stan Szanowne konsylium wydało werdykt odnośnie kiełbasy, szelesci w dotyku a skórke jednak uznano za miękką(jest taka jaka powinna być) Edytowane 25 Czerwca przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Ok Edytowane 26 Czerwca przez tytan58 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 27 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Dzisiaj kolejna kiełbasa tym razem Szynkowa wg. Kostka chociaż jak sam autor napisał jest ona wg Jacka. W sumie jest wg PW 16 z małą modyfikacją ale myślę że na +. Wyszła bardzo dobra, wchdzi na stałe w repertuar. Edytowane 27 Czerwca przez szrekPL 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 27 Czerwca Piękny przekrój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 29 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 29 Czerwca Dzisiaj dla odmiany coś trudniejszego...paróweczki, dawno nie było...☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 30 Czerwca Aj,jaj,jaj,ja już po śniadaniu a tu takie dobroci🙂😋Próbowałeś w "barankach" robić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 30 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) 53 minuty temu, gruby7074 napisał(a): Próbowałeś w "barankach" robić Następne będą ,przymierzam się już od dłuższego czasu, tylko się zastanawiam który kaliber , 22-24 czy 24-26. Chętnie przyjmę wszelakie porady. Osobiście kuszą mnie kabanosowe 22-24. Edytowane 30 Czerwca przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidk1 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 30 Czerwca Brawo super wyroby. Ja się uczę i już wkręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 30 Czerwca Ja robię w baranich 24-26 i 26+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 30 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 30 Czerwca 1 godzinę temu, tytan58 napisał(a): Ja robię w baranich 24-26 Ok dzięki, pochwalę się niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1020995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 1 Lipca Parówek jeszcze nie robiłem ale kabanosy nadziewam przeważnie w kal 24-26.Ostatnio miałem na pasku 22-24 i też dałem radę lejkiem 12/10,na 30 m rozerwało mi tylko 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 1 Lipca 28 minut temu, gruby7074 napisał(a): kabanosy nadziewam przeważnie w kal 24-26 Też robię ale na mniejszym kalibrze 22-24, pęczek i sprytne palce (małżonki) na pasku są super, próbowałem też tubowanych również świetne ale znacznie podnoszą koszt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 3 Lipca Łykend się zbliża więc coś grilla się przyda, padło na Kiełbasę Grilową z serem wg Bogumiła Sztuczki...bardzo smaczna zrobiona zgodnie z recepturą bez modyfikacji...polecam.☺️ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 3 Lipca Zacna! 1 Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 3 Lipca 10 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Piękna Dziękuję☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 4 Lipca Idziesz Pan w mistrzowskim kierunku gratuluję 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 4 Lipca Piękne parówy i grilowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 4 Lipca Ładnie się prezentuje . I w końcu jak kroiłeś ser i jakiego użyłeś ? 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/39/#findComment-1021864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.