gruby7074 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Dziękuje,w wolnej chwili będe działał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 (edytowane) Nagroda wypróbowana/sprawdzona, bardzo pomocny sprzęt, różnica temp względem DT-34 wynosi 2°C na+, duży czytelny wyświetlacz,szczelna pokrywa. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Na pierwszy ,,strzał" wykonałem Kiełbasa drobiowa nie wędzona wg przepisu Bogumiła Sztuczki, bardzo smaczna .😊 Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 23 minuty temu, szrekPL napisał(a): Kiełbasa drobiowa nie wędzona Ładniutka 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Na pierwszy ,,strzał" wykonałem Kiełbasa drobiowa nie wędzona A jak oceniasz poziom słoności i przypraw tej kiełbasy (o ile dałeś tak jak w przepisie) pod względem spożywania jej przez dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 2 minuty temu, Azizi napisał(a): A jak oceniasz poziom słoności i przypraw tej kiełbasy (o ile dałeś tak jak w przepisie) pod względem spożywania jej przez dzieci. Miałem pewne opory co do dodania 20g ale zaryzykowałem i wyszło super, gdyby to była osłonka poliamidowa pewnie byłoby zbyt słone natomiast w tej jest okej, jeśli miałbym doradzać to jeśli dla dzieci to zmniejsz ilość pieprzu białego, używam świeżo mielonego i jest dość mocno wyczuwalny, dla dzieci może być za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Ok. Dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-949524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 2 Września 2024 No więc po tygodniu mrożenia fasolka została wyjęta i wrzucona prosto do gotującej się wody...różnica pomiędzy taką prosto z krzaka a z zamrażalnika jest znikoma czuć delikatną różnicę ale mogła być spowodowana czasem gotowania może ciut krócej było by w punkt...niemniej jednak będziemy mrozić i zobaczymy po dłuższym czasie czy będzie jakaś zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-950219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 2 Września 2024 Czyli kolor ok i nie trzeba blanszować. Wykorzystam patent w przyszłym roku ( jeżeli dożyję). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-950229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 2 Września 2024 28 minut temu, quadro555 napisał(a): Czyli kolor ok i nie trzeba blanszować. Wykorzystam patent w przyszłym roku ( jeżeli dożyję). No na to wychodzi że nie trzeba, sami jesteśmy zaskoczeni...aaa dla większej trudności do gara trafiła mrożona i nie mrożona i ciężko było stwierdzić która to która.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-950240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 2 Września 2024 Zielono fasolka mrożona nie trzeba blanszowac żółta chyba lepsza blanszowana , tak samo jak brokol 1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-950247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 8 Września 2024 Buraczki z papryką wg przepisu Pokemona, bardzo smaczne, następne będą bez papryki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 8 Września 2024 W dniu 29.08.2024 o 22:18, szrekPL napisał(a): Za kilka dni będzie próba, opiszę i udokumentuję Od kilku lat mrożę próżniowo, po ugotowaniu nie do odróżnienia od nie mrożonej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 8 Września 2024 17 minut temu, Woytas napisał(a): Od kilku lat mrożę próżniowo, po ugotowaniu nie do odróżnienia od nie mrożonej. Teraz to i my już tak będziemy robić z nadmiarem ale jeszcze zrobimy z przepisu Pokemona sałatkę z fasolki w słoiku☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 9 Września 2024 Końcóweczka ogórasów tym razem z dodatkiem Curry i początek zabawy w paprykę...☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 9 Września 2024 Ogórki ładnie się prezentują 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 9 Września 2024 Szreku, musisz mieć bardzo liczną rodzinę bo jak czytam co i ile produkujesz to dla przeciętnej rodziny wystarczyłoby na 5 lat 😉 🙂 Masz jakiś sprawdzony przepis na paprykę konserwową? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 9 Września 2024 17 minut temu, MariuszB napisał(a): Szreku, musisz mieć bardzo liczną rodzinę bo jak czytam co i ile produkujesz to dla przeciętnej rodziny wystarczyłoby na 5 lat 😉 🙂 Masz jakiś sprawdzony przepis na paprykę konserwową? Rodzina standardowa + huba (studenci) przepis na paprykę jest od dość dawna , wrzucę jak wróci główny wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 9 Września 2024 Fajne ogórasy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 9 Września 2024 6 godzin temu, szrekPL napisał(a): Rodzina standardowa + huba (studenci) przepis na paprykę jest od dość dawna , wrzucę jak wróci główny wykonawca Też chętnie skorzystam bo co roku robię według jakiegoś przepisu z netu po czym doprawiam jeszcze do smaku bo zwykle według przepisu w zalewie jest za mało soli i cukru i kwasu - efekt taki ,że w tym sezonie te pierwsze zrobiłam ciut za kwaśne 🙄 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 9 Września 2024 (edytowane) Papryka z miodem Zalewa: - 4 szklanki wody -1 szklanka octu 10% -pół szklanki cukru -2 łyżki miodu -1 łyżka soli -ziele ang., pieprz czarny, listek laurowy Zalewę zagotować, wystudzić, zalać paprykę i pasteryzować ok 10minut. U nas szklanka ma 250ml a łyżka dość duża 22g soli wlazło , ziele, listek i pieprz tu niestety ilość na tzw oko , 4/6 listki,ziele 6/8 szt, pieprz 12/15 ziaren . Edytowane 9 Września 2024 przez szrekPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 9 Września 2024 Mam prośbę, weź przelicz te swoje szklanki i łyżki na g i ml. Będzie można to powtarzać. Nie jeden raz na forum proszono o bardziej dokładne przepisy. O ile można prosić 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 9 Września 2024 7 minut temu, quadro555 napisał(a): Mam prośbę, weź przelicz te swoje szklanki i łyżki na g i ml. Będzie można to powtarzać. Nie jeden raz na forum proszono o bardziej dokładne przepisy. O ile można prosić 😃 Poprawiłem, bez problemów można pisać jak coś, chętnie odpowiem.☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 9 Września 2024 Śliwki w occie Zalewa - 1L octu 10% - 4L wody - 1 kg cukru - 2 goździki na słoik 0,3L Zalać gorącą zalewą i odstawić słoik do góry dnem do wystygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 9 Września 2024 9 minut temu, szrekPL napisał(a): odstawić słoik do góry dnem do wystygnięcia. W jakim celu do góry dnem ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 9 Września 2024 Teraz, Grzewlod napisał(a): W jakim celu do góry dnem ? Nie jest pasteryzowane, żeby zassało pokrywkę/wieczko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/16/#findComment-952541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.