Zbój Madej Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 24 Marca 2010 do robotyZbieram się już od jakiegoś czasu, ale jakoś mam nie po drodze :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 24 Marca 2010 Kurczaki Dziadka są przepysznemogę tylko potwierdzić :thumbsup: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 25 Marca 2010 BiSwW dla tych, którzy dziś wędzą dużo dobrego dymu. Niestety w Lubomierzu dziś wiaterek daje i to mocno, a będzie jeszcze mocniej. Mam nadzieję,że jakoś mi pójdzie :smile: [ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 08:25 ] A ja mam palenisko tak ustawione,że dziś właśnie w palenisko daje. Hmm... :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 25 Marca 2010 A ja mam palenisko tak ustawione,że dziś właśnie w palenisko daje. Hmm... :smile: Po prostu palenisko zastawić i wiaterek może pana majstra w d.... pocałować :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 25 Marca 2010 Po prostu palenisko zastawić i wiaterek może pana majstra w d.... pocałować :grin:Wiaterek wiał dziś od zadka i od przodka. Palenisko zamknąłem tak szczelnie jak tylko mogłem, ale za bardzo to nie pomogło. Kije w beczce przekładałem , a i tak jeden boczek na 1/4 powierzchni był osmalony. Cały proces wędzenia skrócił się o jakieś 30 min. ale nie mam co narzekać, reszta jakoś wyszła :smile: http://img213.imageshack.us/img213/3633/obraz153a.th.jpghttp://img213.imageshack.us/img213/7606/obraz154h.th.jpghttp://img144.imageshack.us/img144/745/obraz155bq.th.jpg Kiedyś chyba andrzej k pisał, że wędzonki mrozi po wędzeniu przed parzeniem, to ja na próbę trzy sztuki też do zamrażarki :smile: http://img144.imageshack.us/img144/1075/obraz156n.th.jpg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 25 Marca 2010 Widzę że opanowałeś wędzenie przy wietrze wędzonki fajnie owędzone ,śmiało możesz po wystudzeniu jutro rano zamrozić ja tak zawsze robię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Marca 2010 Widzę Zbóju, że "murzynki" poszły w las :grin: i oby jak najdłużej tam siedziały :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 25 Marca 2010 reszta jakoś wyszłaJakoś wyszła :question: Madej, przypomnij sobie pierwsze wędzonki, które zaprezentowałeś na stronie :clap: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 25 Marca 2010 Widzę że opanowałeś wędzenie przy wietrze wędzonki fajnie owędzoneCiężko było, ale się udało :smile: śmiało możesz po wystudzeniu jutro rano zamrozić ja tak zawsze robię.Zawsze mroziłem po sparzeniu i wystudzeniu, teraz zamrożę na próbę 3 szt. bez parzenia, przed świętami rozmrożę i sparzę, zobaczymy co wyjdzie :smile: Widzę Zbóju, że "murzynki" poszły w las :grin: i oby jak najdłużej tam siedziały :lol:Na razie poszły, ale kiedyś jeszcze powędzę "po staremu" też były dobre :smile: Jakoś wyszła :question: Madej, przypomnij sobie pierwsze wędzonki, które zaprezentowałeś na stronie :clap:Pamiętam dobrze :grin: Tak kiedyś były u nas wędzone, rodzina wcinała ino szumiało :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 25 Marca 2010 jeszcze powędzę "po staremu" też były dobreA jak to było "po staremu"? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 25 Marca 2010 Zobacz na pierwszą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 25 Marca 2010 No, zobaczyłam i jestem zdziwiona. Myślałam,że o ten kanał zawsze chodzi/właściwie jego brak, jak w mojej szafie do wędzenia/ ale tam też był. Czyli chyba zbyt wysoka temperatura, czy co? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Marca 2010 Kiedyś chyba andrzej k pisał, że wędzonki mrozi po wędzeniu przed parzeniem, to ja na próbę trzy sztuki też do zamrażarki :smile: Właśnie , tak robię z nadmiarem . Sam się przekonasz :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Marca 2010 A jak to było "po staremu"?https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=101507#101507 :smile: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Marca 2010 A jak to było "po staremu"?https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=101507#101507 :smile: :smile: To był kawał "dobrej sztuki" :shock: . Nawet Picasiak by tak nie pomalował :grin: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 25 Marca 2010 To był kawał "dobrej sztuki" :shock: . Nawet Picasiak by tak nie pomalował :grin: :lol: :lol:A no był... już 7 mies. jak nie wędzę "po staremu" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 25 Marca 2010 Jakaś wędzonka ze skórą do bieżącego spożycia, jeszcze dobrze nie wystygła... ale miękka skórka :thumbsup: http://img522.imageshack.us/img522/2043/obraz157f.th.jpg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 25 Marca 2010 Ale to chyba żadna z tych na zdjęciu poprzednim.Ta wędzonka to "ładny mulacik" - ciągnie zbója do lasu :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 25 Marca 2010 Ta wędzonka to... dzisiejszy wyrób :smile: "ładny mulacik" - ciągnie zbója do lasu :grin:Spoko, nie ciągnie, na zdjęciu wygląda ciemna, ale nie jest :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 25 Marca 2010 A no był... już 7 mies. jak nie wędzę "po staremu" No i jakie wrazenia smakowe ? czy w smaku jest duza roznica wedzenia przed i teraz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 25 Marca 2010 No i jakie wrazenia smakowe ? czy w smaku jest duza roznica wedzenia przed i teraz?No jest różnica jest, "tamte" miały mocny smak wędzenia, a "te" są delikatniejsze :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 25 Marca 2010 No i jakie wrazenia smakowe ? czy w smaku jest duza roznica wedzenia przed i teraz?No jest różnica jest, "tamte" miały mocny smak wędzenia, a "te" są delikatniejsze :smile: Dzieki za odpowiedz bo tak sobie wedze od jakiegos czasu i mysle w ktorym momecie smak dymu psuje smak miesa i juz niejemy miesa tylko slonawy dym . I mysle ze kazdy ma ten swoj smak ale udalo mi sie kiedys przewedzic w nieswojej wedzarni ...niesmakowalo. :mellow: no ale jak wyzej o smakach niebedziemy pisac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Marca 2010 "tamte" miały mocny smak wędzenia, a "te" są delikatniejszeA który smak bardziej Ci odpowiada? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 26 Marca 2010 A który smak bardziej Ci odpowiada?Qrcze, bardzo trudne pytanie, na prawdę. Jedne i drugie są dobre. Te "nowe" wędzonki to to jest nowy smak, inaczej wędzone, "tamte" wędzonki to też z przyzwyczajenia były dobre, zawsze takie same i się jadło, ale jak mam porównywać no to chyba "nowe" są smaczniejsze bo delikatniejsze no i dużo bardziej soczyste. Zapewniam jednak,że "tamte" pomimo, że bardzo ciemne, też były dobre :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 26 Marca 2010 Najważniejsze że jedne i drugie ci smakują ,a jeżeli chodzi o te pierwsze wędzonki zawsze możesz powiedzieć że wędzone dębiną. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/5/#findComment-106653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.