beiot Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 w środku mokra i mięciutkamniam takie lubię :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 w środku mokra i mięciutkaUwielbiam. Ale przepraszam, o czym mowa? :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Uwielbiam. Ale przepraszam, o czym mowa? :grin: :grin: :grin:Mowa o sparzonej białej kiełbasie :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Rozmrażam od wczoraj białą surową, dziś pójdzie na grilla, białej jeszcze nie grillowałem i nie wiem czy mam ją wpierwej sparzyć, czy surową pd razu na ruszt i czy jakimiś innymi przyprawami posypywać, czy nie, przyprawy "na białą" były dodawane podczas produkcji? :rolleyes: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja osobiście parzę przed zamrożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 białej jeszcze nie grillowałem i nie wiem czy mam ją wpierwej sparzyć, czy surową pd razu na rusztJa też nie grillowałem , jednak parę razy jadłem u brata polską surową ze sklepu :sad: . O smaku nie będę dyskutował , jednak nie była parzona . Co do przypraw to możesz popróbować - może znajdziesz coś do siebie , myślę że będzie tak najlepiej . :smile: Pozdrawiam [ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 08:54 ] Ja osobiście parzę przed zamrożeniem. Zbójowi chodzi o kiełbaskę na grilla : grillować surową czy parzoną . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 jednak nie była parzonaDzięki, no i ja też tak zrobię, a co mi tam do czytania "zejdzie" każdy produkt [ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 08:58 ] Ja osobiście parzę przed zamrożeniem.Mi jak zostanie biała parzona nie zjedzona to też taką mrożę, ale lepiej zamrozić nie parzoną, później świeżą zjeść :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja Białej nie parzę, zamrażam surową i wolno rozmrożona w lodówce jest po ugotowaniu WYBORNA Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 zamrażam surową i wolno rozmrożonaWYBORNAPotwierdzam, ale zaznaczyć trzeba, że parzona rozmrożona też jest bardzo dobra i na ciepło i na zimno :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zbój Madej, Ja dość często griluję białą surową /jeśli już kiełbasę/, jest ok. Jeśli chodzi o przyprawy, to rzecz względna, jak chcesz.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted50 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja również griluję surową,jest smaczniejsza od parzonej.Pozdr. Cytuj Ucz się pilnie jak Adam Mickiewicz w Wilnie,bo nauka i praca,narody wzbogaca. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 I ja też tak zrobię (znaczy się mój szwagier grilluje, bo dziś ja tylko czytam, swoje porobiłem :grin: ) [ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 11:20 ] A przyprawy na grilla zrobiłem własną kompozycję z tego co miałem oprócz soli :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Proponuję,kilka położyć spażonych,surowych i posypać kilka,jakie wolisz przyprawy.Po takim grylowaniu,Będziesz już wiedział co CI najlepięj smakowało :grin: Ja tak zawsze robię :grin: Pozdrawiam.Dziś na obiad piekę szynkę ,golonkę , dodam jeszcze indyka i warzywa,ciekawe jaki będzie smak,tego nie wiem :question: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dziś na obiad piekę szynkę ,golonkęO golonce to już nie musiałeś mi pisać :grin: :thumbsup: dawno nie jadłem i już jakiś czas łazi za mną, :rolleyes: może po niedzieli kupię ze dwie na małą przegryzkę :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 może po niedzieli kupię ze dwie na małą przegryzkę :thumbsup: :pycha: http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=12&ved=0CEMQFjAL&url=http%3A%2F%2Fwww.logo24.pl%2FLogo24%2F1%2C86375%2C5707279%2CGolonka_po_bawarsku.html&ei=w6BvTP-RJsnKswbDn4i6Bg&usg=AFQjCNEKv9F86HYjlwPnbIam9p6ZruBSPw&sig2=cDfWi2FNwUVDRNTVwBSYuQ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Henio Witaj . Nam szef kuchni nie potrzebny . Sami potrafimy zrobić . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 http://www.google.pl/url?...NwUVDRNTVwBSYuQ :devil: I jeszcze Heniutek drażni moje podniebienie :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 białej jeszcze nie grillowałem i nie wiem czy mam ją wpierwej sparzyć, Jeśli do grilowania to na samej soli.Ja nie parzę przed grilowaniem. Nie daję żadnych dodatkowych przypraw.Przecież to ma być biała z grila a nie jakaś inna. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 może po niedzieli kupię ze dwie na małą przegryzkę :thumbsup: :pycha: http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=12&ved=0CEMQFjAL&url=http%3A%2F%2Fwww.logo24.pl%2FLogo24%2F1%2C86375%2C5707279%2CGolonka_po_bawarsku.html&ei=w6BvTP-RJsnKswbDn4i6Bg&usg=AFQjCNEKv9F86HYjlwPnbIam9p6ZruBSPw&sig2=cDfWi2FNwUVDRNTVwBSYuQ Nie ma lepszej golonki jak: 1.peklowana (kilka dni) 2.wędzona (2 godz) 3.obgotowana(króciutko) 4.pieczona (40min) Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jeśli do grilowania to na samej soliA kto robi białą na peklosoli?? :smile: Posypywana nie będzie, tak tylko myślałem, ale po tym co piszecie to będzie bez przypraw :smile: Nie ma lepszej golonki jak: 1.peklowana (kilka dni) 2.wędzona (2 godz) 3.obgotowana(króciutko) 4.pieczona (40min)Ciekawy sposób, będzie zapamiętany :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A kto robi białą na peklosoli?? Są tacy co lubią mieć różowy kolorek . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Są tacy co lubią mieć różowy kolorek .Aruś, takiemu to od razu ban za niszczenie masarskiego rzemiosła :devil: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Nie ma lepszej golonki jak: 1.peklowana (kilka dni) 2.wędzona (2 godz) 3.obgotowana(króciutko) 4.pieczona (40min)Czy używałeś peklosoli i w czym pieczona :question: Naczytałam się już tutaj o tym, że mięso peklowane peklosolą nie powinno być pieczone a sama tak kiedyś zrobiłam i choć było bardzo smaczne to teraz tego unikam. Wiem,że nie jesteśmy w stanie uciec przed chemią zupełnie ale tam gdzie to jest możliwe to lepiej... Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-120944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Aruś, takiemu to od razu ban za niszczenie masarskiego rzemiosłaTo mnie pierwszej :blush: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-121061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 To mnie pierwszej :blush:Fju fju uhu hu :rolleyes: to komu teraz naskarżyć za błędy w sztuce masarskiej :grin: A może za szybko się wychyliłem przed szereg z tym banem :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/4/#findComment-121064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.