sebarod Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Mam tą mieszałkę 12 l z motoreduktorem i silnikiem jednofazowym ,spisuje się bardzo dobrze .https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page-6?do=findComment&comment=572955 Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mam tą mieszałkę 12 Dzięki podstawę i podstawkę sam robiłeś czy kupiłeś jako całość?Ja bym chciał zakupić takie coś, że będzie można wymieszać farsz i będę też mógł do silnika podłączyć moją Alfę 22. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Sam zrobiłem bo gotowiec fajny z nierdzewki ale cena potrafi zabić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Sam zrobiłem bo gotowiec fajny z nierdzewki ale cena potrafi zabić Dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Kiełbasa "na winie" całkowicie nieplanowana, musiałem w zamrażarce miejsce zrobić (wędzonki, pierogi i przyszłe karpie itp. )Kiełbasa a'la biała. Odważyłem tylko sól niejodowaną 18g/kg, a czosnek, pieprz świeżo kręcony i majeranek "na oko", wody dałem około 0.5L. Jelita wp 28/30 mm. Miałem obrzynki wp różnej "maści", jakieś podgardełko, kawałek karkówki, dokupiłem tylko woł kl I jakieś 90 parę deko.Mięsa, ale nie wszystkie zmieliłem na sitku 10mm. woł. sitko 4mm, miałem też jakieś lekko mięsne kawałki mizdry, zmielone zostały na sitku 6mm.Wszystkie z wodą było może 6.2 może 6.5 kg, jakoś tak mniej więcej. Niestety robotę muszę sobie ułatwiać.Mięsa podzieliłem na 3 części, przyprawy także no i wodę. Mieszałem w robocie, najpierw mieszadłem hakowym, ale lepiej szło mieszanie mieszadłem do ciast niegęstych. Po wymieszaniu 3 części farszu, wsio dałem do miski i przemieszałem przez chwilę ręką. Wsio postało w misce z godzinkę i nadziewanie. Mniej więcej drugie tyle co na ostatniej fotce wisi w spiżarni Większą część wiozę za tydzień w Piątek do Wrocka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Wszystkie z wodą było może 6.2 może 6.5 kg, jakoś tak mniej więcej. Wojtek ..... jak zawsze jesteś precyzyjny w odczytywaniu wagi Qrcze dzisiaj kupiłem pęczek jelit wp 26-28 płaciłem 80 zł ....... chyba . Nawet w jelitach ......... 500+ działa Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Wojtek Jędruś, pamiętasz jak w Sierpniu u mnie rozmawialiśmy o podgardlu mielonym na sitku 10mm do białej kiełbasy? , tak też teraz zrobiłem za twoją radą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Andrzej, to jaki pęczek jelit to był??? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Może z kiełbasą w środku ? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Jędruś, pamiętasz jak w Sierpniu u mnie rozmawialiśmy o podgardlu mielonym na sitku 10mm do białej kiełbasy? Nie pamiętałem ale teraz już wiem No to będzie super kiełbacha ....... chyba :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 5 Grudnia 2017 pęczek jelit wp 26-28 płaciłem 80 zł ....... chyba porozmawiaj z Mariuszem Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) porozmawiaj z Mariuszem :thumbsup: Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Takie cuś mnie ciekawi http://allegro.pl/mi...7050755861.html http://allegro.pl/mi...7053464072.html http://allegro.pl/mo...7053461772.html Obydwie mieszałki bez przekładni. Ja mam coś takiego i od 15 lat działa bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-578587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 21 Marca 2018 Kabanosów trochę wydreptałem kilka dni temu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-592927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 22 Marca 2018 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-592978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 22 Marca 2018 Kabanosów trochę wydreptałem kilka dni temu Wojtuś idziesz jak burza . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-592980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 29 Marca 2018 W sumie to chyba mogę napisać, że jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyroby Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-593976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 29 Marca 2018 W sumie to chyba mogę napisać, że jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyroby Wystarczy zmienić opakowanie i już są inne smaki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-593980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 29 Marca 2018 W sumie to chyba mogę napisać, że jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyroby Wojtuś , jak byś zostawił trochę do chlebka na surowo to by było pięć smaków . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-593982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) na surowo to by było pięć smakówHe he he, ja siermięga piąty smak to były przecież trzy małe smażone mielone z farszu, którego trochę zostało w lejku i kolanku nadziewarki a z surowym na chlebku to było by już 6 smaczków Wystarczy zmienić opakowanie i już są inne smaki No dokładnie Edytowane 29 Marca 2018 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-593989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyrobyto lubie czasem też tak robie - fakt to tak trochę na leniuszka ( nie do Ciebie Wojtku) a trochę na poszukiwacza smaku Edytowane 29 Marca 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-593995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 30 Marca 2018 jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyrobyI to jest piękne w naszym rzemiośle - Świnia też jedna a ile cudów z niej można zrobić PS> Ten "bloczek" mnie się bardzo podoba Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-594063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 30 Marca 2018 Walduś, wyroby wspaniałe......wszystkie na pewno smakowite. Wielkanocne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-594067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 31 Marca 2018 W sumie to chyba mogę napisać, że jeden rodzaj farszu, a cztery różne w smaku wyroby DSC_0047_wm.JPGDSC_0048_wm.JPGDSC_0049_wm(1).JPGWitam.A przepis mozna na ten farsz ?Zdrowych Świąt życze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-594194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) A przepis mozna na ten farsz ?Zdrowych Świąt życze.Przepisu brak jako takiego.Jakoś tak:wp I - 3.41kg ("jedynka z dzika")(kark, szynka, boczek, łopatka)wp II - 3.8kg (kark, boczek, szynka)wp III - 1.37kg (goloncia)Powyższe pisałem z pamięci p-sól - 19g/kg"na oko" pieprz, czosnek, majeranek. Peklowanie półtorej dnia, mielenie siatka 8mm, a wp III zmrożone siatka 4mm, nadziewanie, osadzanie, osuszanie, dymienie, parzenie studzenie. Czyli mniej więcej tak jak Dziadek w akademii zapodaje Zdrowych, spokojnych świąt Edytowane 31 Marca 2018 przez Bee Gees wg.zgłoszenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/31/#findComment-594196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.