EL GREGOR Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4276 Opublikowano 27 Listopada 2017 dzisiaj ,,piekielna,, robota,tarcie chrzanu (płacz i zgrzytanie zębami ) próba od razu na ,,gorąco,, w ,,dekiel,, dobrze ,,wali,, myślałem,że uszczelka pod głowicą puści Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4277 Opublikowano 27 Listopada 2017 myślałem,że uszczelka pod głowicą puści Grzesiu ale Ty Twardziel jesteś i widać, że się nie "chrzaniłeś" Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4278 Opublikowano 28 Listopada 2017 za dużo ,,żre,, mięsa trzeba było pójść w warzywa,ryż i kaszę jaglaną Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4279 Opublikowano 28 Listopada 2017 Ja łykam Milurit i się nie przejmuję . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4280 Opublikowano 29 Listopada 2017 Ja też łykam wędliny wędzone 16 listopada są już ,,jadalne,,( Kiełbasy grubej jeszcze nie próbowałem) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4281 Opublikowano 29 Listopada 2017 Mam pytanie czemu na fotkach Twoj chrzan ma taki zolty odcien? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4282 Opublikowano 29 Listopada 2017 bo dodałem majonez własnej roboty a olej do majonezu to był z rzepaku pierwszego tłoczenia Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4283 Opublikowano 29 Listopada 2017 kurcze nigdy nie dawalam do majonezu chrzan , trzeba sprobowac , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4284 Opublikowano 29 Listopada 2017 daję odwrotnie,majonez do chrzanu,lub śmietanę wtedy nie ciemnieje i nabiera gładkości Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4285 Opublikowano 29 Listopada 2017 Smietane to wiem ,bo u nas sie dodaje tez , ale z majonezem nie probowalam , Mam domowy chrzan( wykopany na polu taki dziki ) , tarty we lzach przez mojego TZ i majonez tez jest moj Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-577544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4286 Opublikowano 4 Grudnia 2017 po ponad trzech tygodniach wiszenia w garażu wędliny zaczynają ,,dochodzić,, Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4287 Opublikowano 4 Grudnia 2017 po ponad trzech tygodniach wiszenia w garażu wędliny zaczynają ,,dochodzić, Zawsze szybciej odchodzą niż dochodzą Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4288 Opublikowano 4 Grudnia 2017 po ponad trzech tygodniach wiszenia w garażu wędliny zaczynają ,,dochodzić, byłem przed chwilą w garażu - pustki kilka kabanosów na patyku - a gdzie te cuda ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4289 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Grzesiu, jak zwykle pięknie w każdej postaci :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4290 Opublikowano 7 Grudnia 2017 tak jak obiecałem to tak zrobiłem termometr nie kłamie ( tylko nie piszcie,że robiłem zdjęcia kiedy temperatura mi odpowiadała bo mam zajady i nie mogę się śmiać ) zrobiłem zdjęcia tuż przed wyjęciem Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4291 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Czy do tego chrzanu na dluzsze przechowanie tez dodajesz majonezu?ja zrobilam z cytryna i moj jest szary Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4292 Opublikowano 7 Grudnia 2017 a majonez dałaś czy tylko cytrynę,miesiąc na pewno wytrzyma,zrobiłem 3 słoiczki,1 już zjadłem do Świąt to chyba nie starczy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4293 Opublikowano 7 Grudnia 2017 tylko cytryne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4294 Opublikowano 7 Grudnia 2017 nigdy samej cytryny nie dawałem to nie wiem jaki efekt końcowy będzie Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4295 Opublikowano 7 Grudnia 2017 termometr nie kłamie Termometr pokazuje ponad 60 st. C., czyli wyroby są upieczone. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4296 Opublikowano 7 Grudnia 2017 a co ja wcześniej pisałem,że temperatury nie mierzę tylko patrzę jak tłuszcz się roztapia to kończę wędzenie a czy to wędzenie ciepłe,gorące czy pieczenie to ja się na tym nie znam pieczenie to dla mnie jak temperatura przekracza 100*C a ,że 60*C to jest pieczenie to bym nigdy na takie określenie nie wpadł [Dodano: 07 gru 2017 - 21:30] aż z ciekawości zerknąłem do książki co jest napisane o temperaturach wędzenia Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4297 Opublikowano 7 Grudnia 2017 pieczenie to dla mnie jak temperatura przekracza 100*C Termometr pokazuje temperaturę wędzarni czy wyrobu? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4298 Opublikowano 8 Grudnia 2017 a jak w wędzarni przez 3h jest temperatura 60*C to jaka będzie w wyrobie, to tak jak z parzeniem jak włożę szynkę do wrzątku i szynka ma np wyjęta z wędzarni 50*C i włożę do gara na 0,5h to będzie miała 70*C i po 1h też 70*C czy 90-100*C ( oczywiście zależy od wielkości szynki ) Mi się wydaje,że jak kiełbasa wisi u mnie około 2,5h w temperaturze oscylującej 60-70*C to w środku tez powinna być około 60*C a boczek jak widać na zdjęciu w tym samym czasie ma 70*C. Jak pisałem wcześniej u mnie w wędzarni panują różne temperatury. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4299 Opublikowano 8 Grudnia 2017 u mnie w wędzarni panują różne temperatury. ale koloryt i smak Twoich wyrobów jest świetny - to moje osobiste zdanie - każdy może mieć inne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-578831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4300 Opublikowano 9 Grudnia 2017 coś na deserek Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/172/#findComment-579043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.