Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

przepysznie wygląda :tongue: jutro również zrobię tylko czy można te płuca zastąpić np.sercem /oczywiście nie swoim/
Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-228727
Udostępnij na innych stronach

Same zdjęcia przyprawiają o ślinotok, ale nie chodzi o achy i echy, ale właśnie tak powinien działać wyrób/zdjęcie na konsumenta.

Jesteś gość !!!

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-228741
Udostępnij na innych stronach

jutro również zrobię tylko czy można te płuca zastąpić np.sercem

Jak to mówią starsi masarze, płucka dają klej i smaczek, a serce też może być, jak to Dziadek powiada - kaszanka przyjmie wszystko. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-228767
Udostępnij na innych stronach

płucka dają klej i smaczek,

To w rameczki :idea:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-228780
Udostępnij na innych stronach

Dziś kupiłem trzy karkówki i łopatkę, klasyfikacja i dało z tego:

 

-kl. I - 3,25kg +18g peklosól/kg

-kl.II - 4,40kg +18g peklosól/kg

 

Będą za jakiś czas z tego kabanosy... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229370
Udostępnij na innych stronach

Pis gratuluję prawidłowego ułożenia nadzianej wędliny. Odkręcanie będzie wielką przyjemnością. Wydaje mi się że kiedyś układałeś inaczej- ładnie dla oczu.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229501
Udostępnij na innych stronach

Kabanosy uwędzone, wieczorem foty. W końcu jelita ok. jedno pęknięcie w trakcie nadziewania. Osuszanie 10min., wędzenie 55min., pieczenie 15min. :cool:

 

Odkręcanie będzie wielką przyjemnością.

Na gromadce już odkręcone, ale słabo widać , po przyjemności. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229570
Udostępnij na innych stronach

Dziś kupiłem trzy karkówki i łopatkę, klasyfikacja i dało z tego:

 

-kl. I - 3,25kg +18g peklosól/kg

-kl.II - 4,40kg +18g peklosól/kg

 

Będą za jakiś czas z tego kabanosy...

Czy to cały skład na kabanosy czy dawałeś jescze jakiś tłuszcz. :question:

A jakie przyprawy

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229609
Udostępnij na innych stronach

Czy to cały skład na kabanosy czy dawałeś jescze jakiś tłuszcz.

A jakie przyprawy

________________

skład taki, o reszcie potem, a teraz foty :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229665
Udostępnij na innych stronach

Dziś kupiłem trzy karkówki i łopatkę, klasyfikacja i dało z tego:

 

-kl. I - 3,25kg +18g peklosól/kg

-kl.II - 4,40kg +18g peklosól/kg

 

Będą za jakiś czas z tego kabanosy... :cool:

Jak na kabanosy przystało to trochę za chude... :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229672
Udostępnij na innych stronach

haluś , przecież wiesz że w kabanosach (prawdziwych) muszą być takie grube kawałki tłuszczu , i nie ma sensu potykać się z czymś......

pokuś ty też o tym wiesz....

a wariacje na temat kabanosów to widać w marketach od gó..na za 9,99 do promocyjnych ,(chudych) za 29,99 ,

kabanos ma kosztować minimum 35 - 40 zł

 

ale

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229721
Udostępnij na innych stronach

haluś , przecież wiesz że w kabanosach (prawdziwych) muszą być takie grube kawałki tłuszczu , i nie ma sensu potykać się z czymś......

pokuś ty też o tym wiesz....

Jak miło poczytać lidera w swojej klasie i wątku : https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8232&postdays=0&postorder=asc&start=360

 

A gdzie to przepis na " prawdziwe" kabanosy się znajduje, bo nie znalazłem? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229781
Udostępnij na innych stronach

Czy prawdziwe to nie wiem . ale na pewno tradycyjne i polskie

www.minrol.gov.pl/pol/Media/Files/KABANOSY-wniosek-do-KE

Pobierz plik, wydrukuj i powieś na ścianie .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229783
Udostępnij na innych stronach

Czy to cały skład na kabanosy czy dawałeś jescze jakiś tłuszcz. :question:

A jakie przyprawy

-kl. I - 3,25kg +18g peklosól/kg sitko 8mm

-kl.II - 4,40kg +18g peklosól/kg sitko 6mm

 

przyprawy na kg masy mięsnej

 

-cukier 2g

-pieprz 2g

-gałka 0,4g

-gorczyca mielona-0,4g

-kminek mielony - 1,5g

:cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229851
Udostępnij na innych stronach

Dzięki pisu67 :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229980
Udostępnij na innych stronach

Czy prawdziwe to nie wiem . ale na pewno tradycyjne i polskie

www.minrol.gov.pl/pol/Med...Y-wniosek-do-KE

Pobierz plik, wydrukuj i powieś na ścianie .

Działa Wam ten link ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/44/#findComment-229983
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.