Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A jak żeś go dosmaczał? Szczególiki mnie tutaj poproszę...

 

Na zlot ziołowy zabieram i po smakowej akceptacji Bazyla i Jana będę mógł otrzymać patent smakowy i oficjalne przyzwolenie na  promocję receptury....  :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382029
Udostępnij na innych stronach

Przyłączam się do prośby tusiaczka :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382030
Udostępnij na innych stronach

Bazyl musi jeszcze smales posmakować, tradycyjnie popieprzyć i wtedy smalec (jego receptura) będzie zatwierdzona do użytku ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382031
Udostępnij na innych stronach

Niech będzie... poszczekam tą chwilkę  :)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382032
Udostępnij na innych stronach

 

A w jakiej temperaturze wędzisz?

 

W jakiej się da, naturalnej trochę wyższej niż temp. otoczenia. :cool:

 

Trudno od Ciebie wydobyć jakąś precyzyjną informację :(

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382057
Udostępnij na innych stronach

:) Sylwek,pieprzenie to mały  szczegół :D najważniejsze to stukanie (ilość puknięć, to jest tajemnica Bazyla) w ziołowym trzeba będzie podpatrzeć :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382068
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj kiedyś zrobić taki farsz - posiekane drobno (siekane koniecznie) podudzia z kurczaka do tego podsmażona i ładnie skarmelizowana cebula, jedno jajko i bułka tarta. Jest to moja idąca na łatwiznę wersja tatarskich kibinai. Wymiatają...

witaj

napisz Tusiaczku jakie ciasto robisz do tego farszu?

pozdrawiam

Marek

p.s.jajko surowe rozumiem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382178
Udostępnij na innych stronach

Wstyd przyznać ale kupuję gotowca z Biedronki  :facepalm: A jajko oczywiście surowe.

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382181
Udostępnij na innych stronach

Oglądaliście ostatni odcinek Master Ch...-a ... francuski gury kuchni robił uproszczone ciasto francuskie w pół godziny ;)

To było jego koronne danie łosoś w nsleśnikach ziołowych i cieście francuskim ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382275
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trudno od Ciebie wydobyć jakąś precyzyjną informację :(

 

Będą precyzyjne informacje na temat smalcu, Bazyl smak zaakceptował , a konkurencji było sporo.... :cool:

 

 

 

Sylwek,pieprzenie to mały szczegół :D najważniejsze to stukanie (ilość puknięć, to jest tajemnica Bazyla) w ziołowym trzeba będzie podpatrzeć :)

 

Nie stukał, nie pukał, nie było czym... :cool:

 

A i jeszcze opinie otrzymam o sałatkach z zielonych pomidorów i napiszemy coś więcej . :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382926
Udostępnij na innych stronach

Będą precyzyjne informacje na temat smalcu, Bazyl smak zaakceptował , a konkurencji było sporo.... :cool:

 

Dokładnie konkurencja była duża, a Piotra smalec zniknął jako pierwszy to o czymś świadczy :cool: czekam na przepis :)

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382932
Udostępnij na innych stronach

Rzeczywiście konkurencja '' smalcowa'' była duża... ale   smalec Piotra wymiatał........ rewelacyjny ... poezja... :)

Jeśli chodzi o sałatkę z zielonych pomidorów to próbowałam dwie... zdecydowanie jedna bardziej przypadła mi do gustu  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382936
Udostępnij na innych stronach

Sałatka z zielonych pomidorów № 3 jest pyszna. Nie miałem odniesienia do pozostałych ale numer 3 możesz śmiało robić :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383318
Udostępnij na innych stronach

Dziś kiełbaska - przygotowałem mięso :

wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówki

wp.kl.II -5kg - z karkówki

wp.kl.III-1kg z łopatki

wołowina z łaty wołowej  - 2kg

Kiełbasę zrobię w jelitach wp. 28-32 - już pływają swobodnie. I pytanie jak zrobić, jakie sitka, jakie przyprawy dodać itd.? Nie chodzi mi o przepis na wiejską czy lubelską, tylko o propozycje na kiełbasę z tego co mam przygotowane, taką do piwka czy przegryzienia w tzw. międzyczasie. :cool:   To czekam.... 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383362
Udostępnij na innych stronach

Oj nie, tłuszczyku z karkówki sporo i wołowina tłusta - wystarczy dla smaku i soczystości. :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383377
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem po meczu.... :cool:

 

wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówki - 13mm

wp.kl.II -5kg - z karkówki -8mm

wp.kl.III-1kg z łopatki - 2x4mm

wołowina z łaty wołowej  - 2kg -4mm

 

Przyprawy na kg

pieprz-2g

gorczyca mielona -2g

kolendra -0,4g

czosnek-0,4g

do całości 200ml wody i mieszarka 10 minut. Nadziane maszynką, szkoda czasu na nadziewarkę. Teraz powisi otulona do rana w altanie na świeżym powietrzu. :cool:

 

 

post-41160-0-04552700-1416004904_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-79619800-1416004926_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383446
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrobiłem po meczu....
 

Piotr... a jednak sam sobie jakoś poradziłeś  :facepalm:  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383457
Udostępnij na innych stronach

 

Zrobiłem po meczu....
 

Piotr... a jednak sam sobie jakoś poradziłeś  :facepalm:  :D

 

Zdziwiłbym się gdyby sobie nie poradził ;) Piotr to jest magiq - wyczaruje pyszności z niczego ;)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383475
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotr to jest magiq - wyczaruje pyszności z niczego ;)

 

 

wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówki - 13mm wp.kl.II -5kg - z karkówki -8mm wp.kl.III-1kg z łopatki - 2x4mm wołowina z łaty wołowej - 2kg -4mm
. To jakie lepsze są mięsa na tą kiełbasę

.

 

Nadziane maszynką, szkoda czasu na nadziewarkę

A to po co nadziewarka.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383476
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.