pis67 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2301 Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) A jak żeś go dosmaczał? Szczególiki mnie tutaj poproszę... Na zlot ziołowy zabieram i po smakowej akceptacji Bazyla i Jana będę mógł otrzymać patent smakowy i oficjalne przyzwolenie na promocję receptury.... Edytowane 6 Listopada 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2302 Opublikowano 6 Listopada 2014 Przyłączam się do prośby tusiaczka Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2303 Opublikowano 6 Listopada 2014 Bazyl musi jeszcze smales posmakować, tradycyjnie popieprzyć i wtedy smalec (jego receptura) będzie zatwierdzona do użytku Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2304 Opublikowano 6 Listopada 2014 Niech będzie... poszczekam tą chwilkę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2305 Opublikowano 7 Listopada 2014 A w jakiej temperaturze wędzisz? W jakiej się da, naturalnej trochę wyższej niż temp. otoczenia. Trudno od Ciebie wydobyć jakąś precyzyjną informację Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2306 Opublikowano 7 Listopada 2014 Sylwek,pieprzenie to mały szczegół najważniejsze to stukanie (ilość puknięć, to jest tajemnica Bazyla) w ziołowym trzeba będzie podpatrzeć Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2307 Opublikowano 7 Listopada 2014 Spróbuj kiedyś zrobić taki farsz - posiekane drobno (siekane koniecznie) podudzia z kurczaka do tego podsmażona i ładnie skarmelizowana cebula, jedno jajko i bułka tarta. Jest to moja idąca na łatwiznę wersja tatarskich kibinai. Wymiatają...witajnapisz Tusiaczku jakie ciasto robisz do tego farszu?pozdrawiamMarekp.s.jajko surowe rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2308 Opublikowano 7 Listopada 2014 Wstyd przyznać ale kupuję gotowca z Biedronki A jajko oczywiście surowe. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2309 Opublikowano 8 Listopada 2014 witam Tusiaczek dzięki za odpowiedzpozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2310 Opublikowano 8 Listopada 2014 Oglądaliście ostatni odcinek Master Ch...-a ... francuski gury kuchni robił uproszczone ciasto francuskie w pół godziny To było jego koronne danie łosoś w nsleśnikach ziołowych i cieście francuskim Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2311 Opublikowano 11 Listopada 2014 Trudno od Ciebie wydobyć jakąś precyzyjną informację Będą precyzyjne informacje na temat smalcu, Bazyl smak zaakceptował , a konkurencji było sporo.... Sylwek,pieprzenie to mały szczegół najważniejsze to stukanie (ilość puknięć, to jest tajemnica Bazyla) w ziołowym trzeba będzie podpatrzeć Nie stukał, nie pukał, nie było czym... A i jeszcze opinie otrzymam o sałatkach z zielonych pomidorów i napiszemy coś więcej . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2312 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Będą precyzyjne informacje na temat smalcu, Bazyl smak zaakceptował , a konkurencji było sporo.... Dokładnie konkurencja była duża, a Piotra smalec zniknął jako pierwszy to o czymś świadczy czekam na przepis Edytowane 11 Listopada 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2313 Opublikowano 11 Listopada 2014 Sałatka nr 4 dobra nic nie brakuje dla mnie delikatnie za kwaśne poza tym ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2314 Opublikowano 11 Listopada 2014 Rzeczywiście konkurencja '' smalcowa'' była duża... ale smalec Piotra wymiatał........ rewelacyjny ... poezja... Jeśli chodzi o sałatkę z zielonych pomidorów to próbowałam dwie... zdecydowanie jedna bardziej przypadła mi do gustu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2315 Opublikowano 11 Listopada 2014 jeszcze opinie otrzymam o sałatkach z zielonych Zofija wydała opinię o sałatce № 5, niestety ...jest bardzo dobra Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2316 Opublikowano 11 Listopada 2014 Spokojnie jeszcze ze 2 zloty i dojdziemy do perfekcji łyżki na chochle zamienimy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-382941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2317 Opublikowano 14 Listopada 2014 Sałatka z zielonych pomidorów № 3 jest pyszna. Nie miałem odniesienia do pozostałych ale numer 3 możesz śmiało robić Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2318 Opublikowano 14 Listopada 2014 Dziś kiełbaska - przygotowałem mięso :wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówkiwp.kl.II -5kg - z karkówkiwp.kl.III-1kg z łopatkiwołowina z łaty wołowej - 2kgKiełbasę zrobię w jelitach wp. 28-32 - już pływają swobodnie. I pytanie jak zrobić, jakie sitka, jakie przyprawy dodać itd.? Nie chodzi mi o przepis na wiejską czy lubelską, tylko o propozycje na kiełbasę z tego co mam przygotowane, taką do piwka czy przegryzienia w tzw. międzyczasie. To czekam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2319 Opublikowano 14 Listopada 2014 Pis'u, receptury żadnej nie mam. Dla mnie to za chude ...... Podgardla, albo jakiegoś tłustego boczku bym dołożył, taka moja propozycja jest . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2320 Opublikowano 14 Listopada 2014 Oj nie, tłuszczyku z karkówki sporo i wołowina tłusta - wystarczy dla smaku i soczystości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2321 Opublikowano 14 Listopada 2014 Jak do piwka to ja b zrobił tak: sól 18-20 g/kg, a z przypraw pieprz kolorowy 2g, Gorczyca 2g, papryka słodka do koloru i do tego dużo chilli. Jak podeschnie to będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2322 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zrobiłem po meczu.... wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówki - 13mmwp.kl.II -5kg - z karkówki -8mmwp.kl.III-1kg z łopatki - 2x4mmwołowina z łaty wołowej - 2kg -4mm Przyprawy na kgpieprz-2ggorczyca mielona -2gkolendra -0,4gczosnek-0,4gdo całości 200ml wody i mieszarka 10 minut. Nadziane maszynką, szkoda czasu na nadziewarkę. Teraz powisi otulona do rana w altanie na świeżym powietrzu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2323 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zrobiłem po meczu.... Piotr... a jednak sam sobie jakoś poradziłeś Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2324 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Zrobiłem po meczu.... Piotr... a jednak sam sobie jakoś poradziłeś Zdziwiłbym się gdyby sobie nie poradził Piotr to jest magiq - wyczaruje pyszności z niczego Edytowane 15 Listopada 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2325 Opublikowano 15 Listopada 2014 Piotr to jest magiq - wyczaruje pyszności z niczego wp.kl.I - 3kg - z łopatki i karkówki - 13mm wp.kl.II -5kg - z karkówki -8mm wp.kl.III-1kg z łopatki - 2x4mm wołowina z łaty wołowej - 2kg -4mm . To jakie lepsze są mięsa na tą kiełbasę. Nadziane maszynką, szkoda czasu na nadziewarkę A to po co nadziewarka. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/93/#findComment-383476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.