roj61 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Marca 2010 Yogi bardzo smakowite wyroby :grin: Tak się tylko zastanawiam czy dotrwają do Świąt jak już zaczynasz je kroić :grin: A moje mięsko na wędzonki od soboty w zalewie peklującej. Peklowanie 14 dni :grin: W tą sobotę będę wędził znowu kabanosy - po ostatnich nie ma nawet zapachu w lodówce :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Marca 2010 Ja postanowilam dla odmiany zrobic "chuda" biala czyli w jelitach baranich. Jak myslicie ile czasu trzeba parzyc taka kielbaske? 10- 15 min. temp wody 72-74 stopnie. :grin: Wczorajsze wędzenie kiełbasy na Święta WielkanocneA takie beda moje swieta Chyba w poście zaczynacie świętować, i to na całego. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Marca 2010 Dziś zapeklowałem 16 kg myszek, a wczoraj 7,5 kg polędwicy i 2-kilogramowy karczek. Jutro wędzenie drugiej partii kabanosów, pierwsza już zjedzona ps. Widzę że większość z Was nie sznuruje polędwicy? Ja swoją sznuruję, czy popełniam błąd? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Marca 2010 Ja swoją sznuruję, czy popełniam błąd? Nie popełniłeś " obowiązku nie ma " . Ja też sznuruję bardziej mi się podoba . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Marca 2010 Moje polędwice też sznurowane - związane żeby nie uciekły, a i tak szybko znikają :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Marca 2010 Widzę że większość z Was nie sznuruje polędwicy Z lenistwa kolego z lenistwa :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Marca 2010 pis67.Ja wędzę wcześniej,bo wędlin nie parzę,robię tylko wędliny dojrzewające.Ta kiełbasa będzie dojrzewała do świąt,a jak zostanie to dalej będzie dojrzewała.2 pierwsze zdjęcia po wędzeniu w połowie lutego i 2 zrobione dziś.Takie wędliny dla MNIE smakują :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Marca 2010 .Ja wędzę wcześniej,bo wędlin nie parzę,robię tylko wędliny dojrzewające. A białej kiełbaski na Wielkanoc nie robisz . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Marca 2010 Jeszcze raz JA,2 zdięcie też z dnia dzisiejszego,zle nacisnołem.Ale można porównać szynki. :grin: sory. [ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 10:39 ] białej nie robię,pytałem rodziny,nie chcą.Mam chęć zrobić,moze w innym czasie. :???: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Marca 2010 Dziś kolejne wędzenie kabanosów, poprzednia partia nie doczekała świąt :lol: http://img534.imageshack.us/img534/9259/img8640.th.jpg Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Marca 2010 wędliny dojrzewające tak to jest to :clap: W lato będę w kraju może coś razem zdziałamy :wink: fajne fotki :!: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Marca 2010 A ja właśnie pekluję szyneczkę , boczek , baleron i schab . Wędzenie pod koniec tygodnia :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Marca 2010 :grin: Darino,jak będziesz w kraju daj znać,będziemy myśleć :lol: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-106489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Marca 2010 Darino,jak będziesz w kraju daj znać,będziemy myślećOk, dzięki :tongue: A tu nasze skromne przygotowania świąteczne Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 31 Marca 2010 Dzisiaj kiełbasa . A wędzonki już ociekają i wieczorem sznuruję. A jutro już koniec wyrobów na Święta . Część sparzyłem , a drugą część upiekłem. Obie smakują super :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Marca 2010 Radek_57, Miło popatrzeć na takie wyroby przed obiadkiem. :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 31 Marca 2010 Ja już po obiadku, więc mogę na te fajności popatrzeć dłużej :grin: Ale nie za długo bo za chwil kilka nadziewam drobiową do parzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 31 Marca 2010 Miło popatrzeć na takie wyroby przed obiadkiem.Bardzo dziękuję :grin: [ Dodano: Sro 31 Mar, 2010 14:49 ] Ja już po obiadku, więc mogę na te fajności popatrzeć dłużej :grin: Ale nie za długo bo za chwil kilka nadziewam drobiową do parzenia . Miłej pracy :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 31 Marca 2010 A ja dzisiaj uwędziłem tyle, wyszło perfekto! jeszcze tylko pare dni podsuszania... http://monki.us/~tier/wd/wurst1.jpg http://monki.us/~tier/wd/wurst3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 31 Marca 2010 :lol: :clap: :thumbsup: Przez nas to w sondażach wyjdzie iż zakupy wyrobów mięsnych na święta ciągle spadają :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 31 Marca 2010 Radek_57, Jaka to kiełbasa? Ładnie wygląda i chyba nie jest zbyt tłusta :question: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 31 Marca 2010 kempes spadają zakupy wyrobów raczej wynalazków mięsnych,patrząc na swoją miejscowość a są to dwa duże osiedla to jeszcze tylu wędzących osób co tego roku nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Marca 2010 Radek_57, Jaka to kiełbasa? Ładnie wygląda i chyba nie jest zbyt tłusta :question:Jeżeli chodzi o wykonanie i przyprawy , to jest to kopia KIEŁBASY DZIADKA. Ale skład jest inny. Szynka 3 kg, boczek 1.4 kg, golonka 0,8 kg. Szynka na sitku 18 mm , boczek 8 mm , a golonka dwa razy na sitku 5 mm. Tak , że jest to bardziej kiełbasa Radka niż DZIADKA :wink: Jest chuda i super w smaku. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 31 Marca 2010 Przyszłość Jacku jest przed nami i naprawdę kiedyś zadymimy osiedla ale dymem jakże przyjemnym :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 31 Marca 2010 Przyszłość Jacku jest przed nami i naprawdę kiedyś zadymimy osiedla ale dymem jakże przyjemnym :lol:Trzeba ku temu dążyć :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3820-%C5%9Bwi%C4%99ta-wielkanocne/page/2/#findComment-107584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.