Radek. Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Karol, ja to bym najchętniej osobiście :grin: . A chlebek hahahah :grin: . Niedawno pani sklepowa Cię wspominała :wink: . Masz u niej chody, jak na kreskę dawała :grin: [ Dodano: Sro 06 Cze, 2012 19:16 ]Super że można Radziu :grin:Kostek śmiało :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Radek., qrcze Radek łzy mi poleciały to były piękne chwile Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Radku , ja do Ciebie się wybieram rodzinnie i tak jakoś schodzi .Ciężko czasu i urlopu dorwać .Oby tak nie było do 67 -mego roku Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Radek, prosiłbym o przepis na tego kurczaka.PozdroKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Radek, prosiłbym o przepis na tego kurczaka.W szynkowarze : 1. Piersi kurczaka pokrojone w kostkę ok. 1,5 X 1,5 cm. 1 kilogram2. 18 g soli /kg ( 9g sol i 9g peklosól)3. Pieprz 1g/kg4. Kolendra ucierana w moździerzu 0,8g/kg5. Galka muszkatalowa 0,5g/kg6. Bazylia suszona 0,3g/kg To jest zestaw przypraw bardzo podobny do tego który dodaje się do kielbasy szynkowej. W osłonce 7cm : 1. Piersi rozdrobnione na siatce fi 8 mm 1 kg ( soli tak jak wyżej )2. Pieprz 1g/kg3. Papryka słodka 3g/kg4. Gorczyca cale ziarenka 1g/kg Wszystko dokładnie wyrabiamy ręką, aż puści klej.Wstawiamy do lodówki na 24h ( temp około 4 - 6*C )Napełniamy szynkowar i osłonkę.Znowu do lodowki na około 12 h ( ja troszkę przyspieszylem peklowanie i wszystko trwało 24h ) Nagrzewamy wodę do około 50*C i wstawiamy szynkowar i tą w osłonce ( ja miałem dwa garnki)Stopniowo podwyższamy temp. do 72*C Parzymy 10 minut / 1cm średnicy batonu ( 10cm=100minut 7cm=70minut )Wyjmujemy na 1h do zimnej wody ( nie wyjmujemy z szynkowara )Potem odstawiamy na kilka godzin do lodowki. I smacznego Przyprawy można dowolnie. W tych co ja robilem smak jest zrównoważony i nic nie dominuje. [ Dodano: Sro 06 Cze, 2012 20:58 ]Do tego wyrobu krojonego dodałem jeszcze ćwierć szklanki wody. Oba dają się kroić na krajalnicy w cienkie plasterki.Jeżeli coś nie będzie jasne, to śmialo pisz. Pomogę :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dzięki, na pewno zrobię przy pierwszej okazji. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Radek co myślisz aby zrobić coś takiego w poliamidzie? Nie mam jeszcze szynkowarki. Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 6 Czerwca 2012 aby zrobić coś takiego w poliamidzie? Polecam termokurczliwą . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 6 Czerwca 2012 mam taką.w przyszłym tygodniu będzie test produkcji według Mistrza RADOSŁAWA Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 6 Czerwca 2012 To szynkowar Ci niepotrzebny :grin: od trzech lat dojrzewam do zrobienia, ale jeszcze myślę jaki chcę. ale mam dużo czasu, dopiero na emeryturze będę miał czas na samorealizację moich pasji. Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-221701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Polędwiczki pieczone, zanurzane w kąpieli paprykowo - czosnkowej :tongue: . Baardzo dobre :grin: Już można jeść :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Polędwiczki pieczone, zanurzane w kąpieli paprykowo - czosnkowej . Baardzo dobre Już można jeść ________________ POLĘDWICZKA W KAŻDEJ POSTACI DO MNIE PRZEMAWIA :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Polędwiczki pieczone, zanurzane w kąpieli paprykowo - czosnkowejWygladają wspaniale... proszę o szczegółowe dane dotyczące przygotowania w/w polędwiczek !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 19 Czerwca 2012 w kąpieli paprykowo - czosnkoweja owej "kąpieli" to w którym momencie się dokonuje ? Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Peklowane 5 dni ( tabela Dziadka - 10% od wagi peklosoli). Krótko opłukane pod bieżącą wodą. Na noc do lodówki - ociekanie. Zalewa : 1 litr wody20g przeciśniętego przez praskę czosnku10g słodkiej papryki Ja wymieszałem tak jak na foto. Potem przelałem do gęsiarki i zanurzałem pojedyńczo na okolo 1 minutę. Potem znowu ociekanie około 2 h.Wędzenie gorącym dymem do odpowiedniej barwy. Potem pieczenie.Przepis jest w "16", ale nie mogę go teraz znaleźć. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Wędzenie gorącym dymem do odpowiedniej barwy. Potem pieczenie.a ja zasugerowałem się tym rondlem na zdjęciu... :blush: ... już myślałem, że w piekarniku je piekłeś :wink: :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 19 Czerwca 2012 a ja zasugerowałem się tym rondlem na zdjęciu... ... już myślałem, że w piekarniku je piekłeś _________________ Mniam mniam Ja miałem podobnie Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ach, piękne te polędwiczki. Gratuluję umiejętności :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ach, piękne te polędwiczki Dziękuję :grin: .To zasługa naszych nauczycieli :clap: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jak długo pieczesz polędwiczki? Albo do jakiej temp wew.? Wyglądają wyjątkowo smakowicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Radziu, mogę wstawić?? :grin: :grin: Przepis jest w "16", ale nie mogę go teraz znaleźć.Jak długo pieczesz polędwiczki? Albo do jakiej temp wew.? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dobry Madej, ale zbój! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-223449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Dzisiaj serdelki. Niech będą "Bukowiańskie", bo kutra nie mam.. A serdelka, albo nawet dwa to bym zjadł Już się wędzą Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-224115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Dzisiaj serdelki.Radku serdelki już wyglądają smakowicie :wink: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-224117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 23 Czerwca 2012 To jest kiełbasa serdelowa,serdelki są krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/16/#findComment-224130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.