Małgoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 23 Czerwca 2012 serdelki są krótsze. a ile serdelki mają mieć cm..żeby miały miano serdelków? :rolleyes: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 23 Czerwca 2012 To jest kiełbasa serdelowa,serdelki są krótsze. Tak, serdelki są krótsze. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie wiem dokładnie,ale wydaje mi się,że powinne być krótsze o połowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Małgoś :grin: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-drobno-rozdrobnione/22-serdelki-parzone . Moje mają średnio 10 cm... Jakoś z tym muszę żyć :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 23 Czerwca 2012 ,,a no to za długaśne o c.a 4 cm ( w wersji ortodoks :wink: ) Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 23 Czerwca 2012 To jest kiełbasa serdelowaCzy aby na pewno tak wygląda serdelowa. http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-porady/1040-kilka-sposobow-odkrecania-i-wiazania-kielbas-i-serdelkow Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Skład taki jak podałem w linku. Serdelowa ze strony głównej, to zupełnie inna kiełbasa. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Bułeczki jeszcze cieple :grin: Już można jeść :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Już można jeśćoj to dobrze,bardzo dobrze :thumbsup: :tongue: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Radek., bułeczki to może nie koniecznie ze względu na moją dietę ale serdelki :thumbsup: wyglądają zachęcająco. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 25 Czerwca 2012 serdelki :thumbsup: wyglądają zachęcająco. :wink: . W smaku są OK ( dodałem około 15% więcej przypraw, niż w przepisie), ale niestety z podciekami tłuszczu. Gdybym w sobotę wiedział o temp. kutrowania, to pewnie byłoby dobrze. Ja mialem sporo niższą, bo około 5*C. Ale jak to mówią : ślepa baba w karty nie gra :grin: . Ogólnie jestem zadowolony. Sporo z tym zachodu, ale od czasu do czasu warto. Następne będą wymiarowe i wyględne :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Radku, piękne serdelki , wyglądają apetycznie . :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Cudo, Cudo smaku narobiłeś :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 25 Czerwca 2012 przefajnie wyglądają :thumbsup: . :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Piękne dzieło! Nabrałem energii tez coś podjąć. Idę sprawdzić co w zamrażalce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-224541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 1 Lipca 2012 To wczorajsze wyroby :grin: Szynkowa Szczepana - zgodnie z recepturą Jałowcowa ze strony głównej - jelito 30 mm Tyniecka Ligawy - dałem 1/3 kolendry tego co w przepisie, więc można powiedzieć, że kiełbasa robiona na wzór Tynieckiej I takie "Bukowiańskie Cukiereczki" :wink: . Na ostro. Zrobię na III Zlot w Bukowinie :thumbsup: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 1 Lipca 2012 Od takich cukiereczków,cukrzyca Ci zagrozi.Brawo :clap: :thumbsup: [ Dodano: Nie 01 Lip, 2012 09:56 ]Przepraszam,miało być-nie zagrozi. :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 1 Lipca 2012 miało być-nie zagrozi. :blush: :wink: . Ale te "cukiereczki" mają duży wpływ na moje gabaryty :grin: . A tam :grin: . Następne zadymianie pewnie na jesieni. A do tego czasu dużo owoców i warzyw :grin: . Nie chcę zaśmiecać TeBe tematu, więc napiszę tutaj... Moje wyroby są 100% "elektryczne". Bez tego urządzenia, ciężko byłoby mi przez ostatnie miesiące... A tak, kuśtyk, kuśtyk i mogłem się zająć czymś co bardzo lubię. To trochę tak, jak jeden się chwali, że świniaka na raz "przekręcił" ALFĄ, a drugi bardzo by chciał, ale nie może :???: . Zelmerek chyba nie jest aż tak dużo gorszy, od maszynki z korbą :question: Ważne robić, to co się lubi. Klimaty pewnie różne. Ale chyba nie aż tak istotne. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 1 Lipca 2012 Nie przejmuj się.Ja dzisiej też dymogenarotem jadę.W tym upale to chyba bym popłynał jak bym wędził z paleniska. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 1 Lipca 2012 Arek :grin: , dobrego dymu :grin: :grin: . I..... http://www.tvp.pl/vod/archiwa/tak-to-bylo/opole-sprzed-lat/wideo/wojciech-mlynarski-robmy-swoje-1988/4295475 :wink: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 1 Lipca 2012 To wczorajsze wyroby :grin: Fiu fiu Radku... sporo tego narobiłeś :clap: takie "Bukowiańskie Cukiereczki" :wink: Takiego ''cukiereczka'' sama bym wciągnęła... :thumbsup: Rozumiem że to z własnej receptury... to ja poproszę więcej informacji odnośnie tego wyrobu. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 1 Lipca 2012 Rozumiem że to z własnej receptury... to ja poproszę więcej informacji odnośnie tego wyrobu. :wink:Halinko :grin:. Tak, z własnej receptury. Zależało mi na trzech kiełbaskach, a ta czwarta trochę przypadkowa, bo zostało mi trochę zapeklowanego mięsa ( 2,5 kg ). Miałem zrobić coś w osłonkach barierowych, ale przypomniałem sobie, że w zeszłym roku pogryzałem coś podobnego, do "cukiereczków". Tamte były bardzo pikantne, ale bardzo smaczne. Wydawało mi się, że zrobiłem baardzo pikantne, ale jednak za mało...Do następnych podwoję ilość papryki słodkiej i ostrej. Muszę zajrzeć do zeszytu, żeby podać dokładną recepturę tych kiełbasek, ale teraz moę z pamięci powiedzieć, że to było : II Wp - około 1,3 kg, Wp III. około 0,5 kg, wołowe I około 0,5kg.Wp II na sitku 6 mm, wołowe i III Wp, na 2,5 mm.Przyprawy: pieprz czarny, papryka słodka, papryka ostra i czosnek. Są ostre, ale nie palące. [ Dodano: Nie 01 Lip, 2012 14:08 ]Aaaa. Byłbym zapomniał :wink: . Niestety trzeba sobie radzić i tak to wyglądało przed wędzeniem :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 1 Lipca 2012 Radku z taką ilością to musisz zapisać się na grzybobranie :clap: :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 1 Lipca 2012 I takie "Bukowiańskie Cukiereczki" :wink: Bardzo ciekawe te cukiereczki :thumbsup: . Jakie ilości przypraw na kg. Rozumiem że pieczone a nie parzone. :clap: :clap: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 1 Lipca 2012 Jakie ilości przypraw na kg. Rozumiem że pieczone a nie parzone.Pieczone jak kabanosy :grin:Przyprawy na 1 kg :Pieprz - 1gPapryka słodka - 4gPapryka ostra - 2gCzosnek - 2g To była próba. Nastepnym razem podwoję ilość przypraw. [ Dodano: Nie 01 Lip, 2012 18:02 ]Radku z taką ilością to musisz zapisać się na grzybobranie :clap: :thumbsup:Hihi :grin: Karol, ja w tym roku byłbym wszędzie :grin: . Zobaczymy. Na razie chcę się do Kazika na kajak doczłapać :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/17/#findComment-225751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.