Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle wspaniałości u Ciebie .

 

 

Turbacz pięknie wygląda jesienią

 

 

Chyba nam się lato troszkę "przesunęło"

 

 

Małgoś dziękuję ;) W niedzielę byliśmy z dziećmi na obiedzie Niedzicy, więc u stóp Pienin. Lasy jeszcze pięknie przebarwione, ale to już końcówka. Nie miałbym nic przeciwko, żeby przyszły rok w pogodzie był taki sam  :D  Lato też się może „przesunąć”  :thumbsup: 

 

Pozdrawiamy  :thumbsup: 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-795147
Udostępnij na innych stronach

Już można jeść  :)

 

 

post-42246-0-80721100-1667638079_thumb.jpg

post-42246-0-35018600-1667638101_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-795490
Udostępnij na innych stronach

Galaretka,mięsko pięknie wygląda Gratulacje

Smacznego

 

Dziękuję  ;)

 

Karczek też już można jeść. I ja to zrobiłem. Z ciemnym chlebkiem  :tongue:  :thumbsup:

post-42246-0-39810700-1668068759_thumb.jpg

post-42246-0-43706900-1668068778_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-796502
Udostępnij na innych stronach

Karczek wyglada przepysznie , ja tez zrobilam ,tylko w sloinku ...tylko ze juz zjedzony wczoraj ze swiezym chlebem ostatni sloik:-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-796503
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Popełniłem konserwę golonkową wg Radka, w smaku bardzo dobra, natomiast wyszła mi twardawa (1 dzień 90, drugi 60 i trzeci 30 minut, wszystko w temp. 85 stopni).

Dodać więcej tłustego, wody ?.

post-48918-0-77607600-1672578289_thumb.jpg

post-48918-0-82837000-1672578310_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-806260
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

 

 

wyszła mi twardawa (1 dzień 90, drugi 60 i trzeci 30 minut, wszystko w temp. 85 stopni).
 

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Przyczyną jest zapewne, za niska temp. pasteryzacji (tyndalizacji). Trzy cykle tyndalizacji, powinny się odbywać w temp. zbliżonej do 100*C. 

Bardzo ładnie wygląda  :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-826934
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj w wędzarni szynki i polędwice. Kilka polędwic owinąłem folią celulozową. 

Jak zwykle przy okazji wędzonek, zapeklowałem dwie szynki kulki. Szynki już sprasowane, a praska chłodzi się do jutra w lodówce. 

 

 

post-42246-0-66971500-1681912842_thumb.jpg

post-42246-0-95794100-1681912865_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-828670
Udostępnij na innych stronach

napisz jak smakowało?

 

Smakuje :thumbsup:  A do tego dzisiaj pieczone bułeczki. Już można jeść  ;)  

post-42246-0-10998700-1681975039_thumb.jpg

post-42246-0-61665200-1681975065_thumb.jpg

post-42246-0-51639700-1681975099_thumb.jpg

post-42246-0-03078900-1681975131_thumb.jpg

post-42246-0-90347200-1681975161_thumb.jpg

post-42246-0-97570900-1681975182_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-828804
Udostępnij na innych stronach

Piękne :clap:

Takie fotki powinno się wstawiać z ostrzeżeniem : Oglądasz na własną odpowiedzialność.

Przed śniadaniem ciężko się to ogląda :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-828813
Udostępnij na innych stronach

Takie fotki powinno się wstawiać z ostrzeżeniem : Oglądasz na własną odpowiedzialność. Przed śniadaniem ciężko się to ogląda

 

;)  Dziękuję  ;)

 

 

Radziu piękny wachlarz wędlin, pozdrawiam Ciebie i Gaździnke :-)

 

Mareczku dzięki. I my Cię pozdrawiamy  :D 

 

 

Miód na oczy. Bardzo fajnie wygląda prasowanka.

 

Dziękuję  ;)

 

 

Bardzo ładne wyroby , szynczki z nośnikiem smaku mniam .... . 

 

Dzięki za dobre słowo  ;) 

 

Serdecznie pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie  :) 

Do następnego.

 

P.S.

Turbacz o 7 rano. 

post-42246-0-06500000-1682144161_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-829181
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Karczek (Coppa). Dojrzewa od października 2020 r.

Pozdrowienia dla zaglądających do mnie  :)

 

 

post-42246-0-99837200-1685169218_thumb.jpg

post-42246-0-89696600-1685169246_thumb.jpg

post-42246-0-65836200-1685169272_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-835639
Udostępnij na innych stronach

To musi być smaczne

 

I tak właśnie jest  ;)

Pozdrawiam  :)

 

Karczek (Coppa). Ten ma dwa lata. Przyprawy to : pieprz czarny, liść laurowy, jałowiec, kolendra. W początkowym okresie dojrzewania był cztery tygodnie prasowany.

Wczoraj na fotce - karczek z dominującą przyprawą do pierników. 

post-42246-0-44847000-1685255606_thumb.jpg

post-42246-0-54084600-1685255625_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-835765
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Panowie za dobre słowo  :)  Dojrzewalnię na nowo uruchamiam na jesieni, ale chyba do tego czasu wyrobów wystarczy  ;)

Pozdrowienia dla Was  :thumbsup:  

 

 

post-42246-0-38400300-1685339848_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-835948
Udostępnij na innych stronach

To gdzie je trzymasz w dojrzewalni czy w lodówce?

 

W lodówce. 

 

Schował mi się jeszcze ponad trzyletni karczek, ale dzisiaj nie będę go rozpakowywał. Karczków (Coppy) mam jeszcze sporo, z różnych okresów i w różnych przyprawach.

Za to rozpakowałem dwuipółletnią polędwicę z pieprzem cytrynowym i słodką wędzoną papryką. Mam jeszcze kilka i każda inna. 

post-42246-0-54660600-1685428186_thumb.jpg

post-42246-0-47612100-1685428205_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/125/#findComment-836148
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.