witt Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1901 Opublikowano 16 Października 2018 Napisano 28 sie 2018 - 18:19 No i właśnie takiej mi się chciało . Już można jeść . Załączone miniatury Kiełbasa bardzo smakowicie wygląda Radku. Możesz zdradzić w/g jakiego przepisu robiłeś?Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1902 Opublikowano 16 Października 2018 Wszystko piekne :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1903 Opublikowano 16 Października 2018 Radku, podaj może jakiś bliższy opis czy recepturkę na tą śliczniutką "Kiełbaskę do rękawa" ? Słoninka też jest "cóś wspaniałego" , nabyłem toto drogą zakupu na Alledrogo i obżeram się "tom delicjom" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1904 Opublikowano 16 Października 2018 witt, eli, sverige . „Kiełbasa do rękawa” ( tak ją nazwał Karol ) Ja miałem całą szynkę 4,5 kg. Dodałem około 30% słoniny, tj około 1,3 – 1,4 kg.Szynkę bez klasyfikacji i słoninę rozdrobniłem na fi 10 mm. Może być na fi 8 mm, jeśli ktoś woli. Mieszana ciut dłużej niż na kabanosy. Peklosól 18g/kgPieprz 1g/kgCzosnek 3g/kg Peklowana z przyprawamiJa peklowałem 48 h Nabite w jelita około 30-32 mmOsadzanie mniej niż godzina.Nie osuszana, tylko od razu dym około 50 *CWędzona do koloru.Parzenie w 72-75 *C przez około 25 min.Po wyjęciu schłodzona w letniej wodzie, przez około 10 – 15 min. Właściwie to nadaje się od razu do jedzenia. Smacznego . Pozdrawiam Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1905 Opublikowano 16 Października 2018 Witam kolegę z Podhala. A gdzie jakieś foto bo już po opisie ślinka cieknie. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1906 Opublikowano 16 Października 2018 Dzięki Radku z przepis na "Kiełbaskę do rękawa", a tą sało, słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, to ktoś z twych znajomych jest producentem że Ci ją podesłał, a Ty po dalszej obróbce odesłałeś do degustacji i oceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1907 Opublikowano 16 Października 2018 Podhalańskie wędlinki jak zawsze super.Jak dobrze widzę to słonina z tej firmy:http://supersmak.com.pl/wyroby-surowe/Nie spotkałem tych wyrobów na wielkopolskim rynku. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1908 Opublikowano 16 Października 2018 Witam kolegę z Podhala. A gdzie jakieś foto bo już po opisie ślinka cieknie. Również witam i pozdrawiam. Fotka w poście 1885. słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, to ktoś z twych znajomych jest producentem że Ci ją podesłał, a Ty po dalszej obróbce odesłałeś do degustacji i oceny ? Słonina trafiła do mnie z Podlasia via Toruń razem z darczyńcą . Uwędziłem i smakowało . Ja prawdę mówiąc wolę robić wszystko od początku do końca sam. Kminku i pietruszki bym nie dawał. Ale co kto lubi.Zjadłem plasterek i starczy. Moja słonina chociaż cienka, to . Podhalańskie wędlinki jak zawsze super. Jak dobrze widzę to słonina z tej firmy: http://supersmak.com.pl/wyroby-surowe/ Nie spotkałem tych wyrobów na wielkopolskim rynku. Dzięki Wirus . To jest właśnie ta słonina. Ja u nas też nie spotkałem się z tym wyrobem. Pozdrowionka Rano kupiłem kapustę. Hania już "depcze". Pogoda zwariowała i jest jak w sierpniu. No ale kiedyś trzeba zakisić . Winko jeszcze w gąsiorach . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1909 Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Radku, ja też robię sam różne różniste słoninki jak pewnie zauważyłeś, ale teraz kupiłem tą słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, i powiem szczerze jako koneser tego typu wyrobów że nawet bez żadnych dodatkowych zabiegów smakuje wybornie, i konsystencję ma znakomitą. W firmie, bo już dzwoniłem i rozmawiałem, kosztuje 11,20 za 1 kg. plus ew. wysyłka. Pakowana próżniowo w w paczuszki ok. 1 kg. Uważam że to bardzo dobra cena za tej jakości i grubości słoninkę z Podlasia.A tak wyglądają moje własne "cymesy" . Edytowane 16 Października 2018 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1910 Opublikowano 16 Października 2018 „Kiełbasa do rękawa” ( tak ją nazwał Karol )Radku, dziękuje serdecznie za przepis, będzie na pewno wykonana, bo wygląda bardzo smakowicie.Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1911 Opublikowano 16 Października 2018 Radku, ja też robię sam różne różniste słoninki jak pewnie zauważyłeś, ale teraz kupiłem tą słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, i powiem szczerze jako koneser tego typu wyrobów że nawet bez żadnych dodatkowych zabiegów smakuje wybornie, i konsystencję ma znakomitą. W firmie, bo już dzwoniłem i rozmawiałem, kosztuje 11,20 za 1 kg. plus ew. wysyłka. Pakowana próżniowo w w paczuszki ok. 1 kg. Uważam że to bardzo dobra cena za tej jakości i grubości słoninkę z Podlasia. A tak wyglądają moje własne "cymesy" . Wiem, że jesteś smakoszem słoninki . Wolałbym tą Ukraińską bez przypraw. No ale konsystencję ma zaj.... . Będę musiał zapytać czy są bez przypraw. Głupio było mi pytać o cenę, ale jak widzę jest ok . "Cymesy" super . będzie na pewno wykonana, bo wygląda bardzo smakowicie. Jest naprawdę dobra . Tutaj ukłon w kierunku Arkadiusza, który zainspirował mnie swoją kiełbasą "Moja - Nasza" . Pozdrawiam. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1912 Opublikowano 16 Października 2018 Wiem że w Toruniu mają sklep gdzie dostarczają Radku, i w Toruniu cena może być inna, ale ta cena o której piszę, 11,20 zł. za 1 kg. to cena u nich, u źródła, tak mi powiedziała dziś rano miła pani przez telefon . http://supersmak.com.pl/oferta/sub-2-oferta/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1913 Opublikowano 16 Października 2018 Bardzo dziękuję za wyczerpującą informację :thumbsup: . Ja na wszelki wypadek zachowałem etykietki, bo towar wart grzechu . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-609637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1914 Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzisiaj Żywiecka i Jałowcowa w jelitach wołowych. Późno zacząłem, to i późno skończę Z tej jałowcowej po prawej, to już powietrze wykłułem . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1915 Opublikowano 11 Listopada 2018 Żywiecka zaraz będzie parzona, a Jałowcowa podpiekana. Jutro drugie wędzenie . Tak, że tego... Nie można jeszcze jeść, dopiero aż ja powiem . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1916 Opublikowano 11 Listopada 2018 Kolorek mówi sam za siebie Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1917 Opublikowano 11 Listopada 2018 Góralu jak zawsze profeska!!!Pozdrowienia dla Hani Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1918 Opublikowano 12 Listopada 2018 Radku - same smaczności .Pozdrowienia dla Was. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1919 Opublikowano 12 Listopada 2018 Śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1920 Opublikowano 13 Listopada 2018 Dziękuję Koledzy za dobre słowo . Małgoś fotka sprzed paru dni, ale oczywiście Turbacz . Serdecznie pozdrawiamy . . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1921 Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) Małgoś fotka sprzed paru dni, ale oczywiście TurbaczRadku, gdy wstawiasz zdjęcia Turbacza zawsze w mojej głowie dźwięczy ta piękna piosenka - myślę, że czasami nucisz ją Hani: Od Turbacza wieje wiatr, niesie nam tę wieść Że tej nocy szczyty gór pokrył biały śnieg. A w dolinach piękna jesień Złote liście lecą z drzew Od Turbacza wieje wiatr, niesie nam tę wieść. ............................................Hej dziewczyno nie smuć się w ten jesienny czasChociaż raz uśmiechnij się, przywróć oczom blaskTo nic że na szczytach zima A w dolinach jesień już Uśmiech twój przemieni wszystko, wiosną wróci znów. Edytowane 13 Listopada 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1922 Opublikowano 13 Listopada 2018 gdy wstawiasz zdjęcia Turbacza zawsze w mojej głowie dźwięczy ta piękna piosenka - myślę, że czasami nucisz ją Hani: Aniu , piękna piosenka, ale Hani jej nie nucę. Jadąc autem w drugi koniec Polski, podśpiewuję jej różne świńskie. Np. taką https://www.youtube.com/watch?v=z1qX7lJEong , ale ona wtedy mówi,że jestem stary wariat :laugh: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1923 Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) ona wtedy mówi,że jestem stary wariatNo, Radku, dobrze typujesz piosenki, nie dziwię się, że Hania Cię tak komplementuje.My, kobiety, wiemy co dobre Jej uwielbienie Twojej osoby jest całkowicie uzasadnione Pozdrawiam Hanię ! Edytowane 13 Listopada 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1924 Opublikowano 13 Listopada 2018 Małgoś fotka sprzed paru dni, ale oczywiście Turbacz . Miód na moje serducho. Serdecznie dziękuję . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1925 Opublikowano 13 Listopada 2018 ywiecka zaraz będzie parzona, a Jałowcowa podpiekana. Radku ...piękne kolorki i smaki zapewne też . Cudnie to wszystko wygląda . :clap: Pozdrowionka dla Was z Wielkiej Polski Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/77/#findComment-612884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.