Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I troszkę pasztetu na śniadanie

Nie chciałbym widzieć większej ilości wykonanej przez Ciebie , jak to jest "troszkę" :)

Pasztecik przepiękny , ślinka poleciała oj poleciała .

 

Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony :)

No chyba , że coś sknocę :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220965
Udostępnij na innych stronach

Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony :)

No chyba , że coś sknocę :)

Bodziu myślę ze nie będziesz żałował :wink: tu nie ma co sknocić :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220975
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

@halusia@, może do kuligu dotrwa :grin:

No coś Ty Karolu.. :tongue: do Kuligu zrobię jeszcze nie jeden raz.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246163
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

 

Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246166
Udostępnij na innych stronach

halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

 

Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?

Krzysiek , pasztet piekę w temp 180 stopni 50 min.

U mnie również opada.. ale nie za dużo. Wydaje mi się że zależy to od gęstości wsadu. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246170
Udostępnij na innych stronach

znowu troszkę Pasztetu na śniadanko

I to nie na jedno :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246171
Udostępnij na innych stronach

Witam,

mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.

Pozdrawiam.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246655
Udostępnij na innych stronach

Witam,

mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa, natomiast grzybki gotuję osobno ponieważ one wymagają dłuższego gotowania i nie wiem jak Wy ale ja od zagotowania wylewam tę pierwszą wodę.

Wiem że w przepisie na pierwszej stronie piszę to co Cię nurtuje.. ale zrób tak ja Ci podałam.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246702
Udostępnij na innych stronach

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin:

 

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa

A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246703
Udostępnij na innych stronach

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin:

 

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa

A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:

Robię tak samo jak Ty Arku :wink:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246706
Udostępnij na innych stronach

Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu. Wygląda ładnie i mam nadzieję,że też tak smakuje.Wątróbkę i cebulę podsmażyłam w/g porady Arka.

Środkowa foremka jest z żurawiną , ta po lewej z suszoną śliwką kalifornijską.Ten po prawej bez dodatków.

Jutro powiem jak smakuje :grin:

 

 

 

 

 

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247125
Udostępnij na innych stronach

Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu.

Jutro powiem jak smakuje :grin:

Mam nadzieję że Ty i rodzina będziecie zadowoleni.. czekam na jutrzejszą opinię.. :wink:

Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak.. z żurawiną robię często.. nie każdy lubi ale sam zobaczysz.. :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247128
Udostępnij na innych stronach

Jutro powiem jak smakuje

Jak zdążysz bo świnka coś nie tak zerka :tongue:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247131
Udostępnij na innych stronach

Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak

I o to chodziło.Jutro zobaczymy który najlepszy. A może wszystkie :question: :grin:

Ten pasztet to zamiast tortu,bo dzisiaj mija rok jak przeprowadziliśmy się do nowego domu. :lol:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247132
Udostępnij na innych stronach

Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@

Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny

Będę go robił jeszcze nie raz

I o to chodzi.. :clap:

Nie ma to jak swój pasztet.. wiesz co w nim '' siedzi'' :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247190
Udostępnij na innych stronach

Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:

@halusia@ :clap:

 

jak nie spróbuję

Rozumiem,że jutro mam przywieźć. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247219
Udostępnij na innych stronach

Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:

To jest rzecz gustu.. jak pisałam wyżej, po dodaniu żurawiny pasztet zmienia smak.. :wink:

Osobiście lubię jeden i drugi.. :smile:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247229
Udostępnij na innych stronach

z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonowe

Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99 . :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247258
Udostępnij na innych stronach

Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99

ja podobne kupiłem w Londynie w Tesco za 4,90 funta czyli <20 pln

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247262
Udostępnij na innych stronach

Pasztecik pyszny :grin: następnym razem zamiast wątroby wp. dodam drobiową - będzie bardziej smarowny, no i żurawinę namoczę w wodzie bo napuchła :shock: Zabrakło 1 formy to część zapakowałem do foremek sylikonowych. :grin: :thumbsup:

 

http://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/1.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/2.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/3.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-248529
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.