boggi Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Czerwca 2012 I troszkę pasztetu na śniadanie Nie chciałbym widzieć większej ilości wykonanej przez Ciebie , jak to jest "troszkę" Pasztecik przepiękny , ślinka poleciała oj poleciała . Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony No chyba , że coś sknocę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony No chyba , że coś sknocę Bodziu myślę ze nie będziesz żałował :wink: tu nie ma co sknocić :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaPaka Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mmm, wygląda pysznie. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Najlepsze forum muzyczne w Polsce:www.n-stars.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-222225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 27 Października 2012 I znowu troszkę Pasztetu na śniadanko :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 27 Października 2012 @halusia@, może do kuligu dotrwa :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 27 Października 2012 @halusia@, może do kuligu dotrwa :grin: No coś Ty Karolu.. :tongue: do Kuligu zrobię jeszcze nie jeden raz.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 27 Października 2012 @halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze? Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 27 Października 2012 halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze? Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?Krzysiek , pasztet piekę w temp 180 stopni 50 min. U mnie również opada.. ale nie za dużo. Wydaje mi się że zależy to od gęstości wsadu. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Października 2012 znowu troszkę Pasztetu na śniadankoI to nie na jedno :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 29 Października 2012 Witam,mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.Pozdrawiam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 29 Października 2012 Witam, mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa, natomiast grzybki gotuję osobno ponieważ one wymagają dłuższego gotowania i nie wiem jak Wy ale ja od zagotowania wylewam tę pierwszą wodę. Wiem że w przepisie na pierwszej stronie piszę to co Cię nurtuje.. ale zrób tak ja Ci podałam.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 29 Października 2012 Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin: Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa A ja obsmażam na złoty kolor. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 29 Października 2012 Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin: Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:Robię tak samo jak Ty Arku :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 31 Października 2012 Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu. Wygląda ładnie i mam nadzieję,że też tak smakuje.Wątróbkę i cebulę podsmażyłam w/g porady Arka. Środkowa foremka jest z żurawiną , ta po lewej z suszoną śliwką kalifornijską.Ten po prawej bez dodatków. Jutro powiem jak smakuje :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 31 Października 2012 Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu.Jutro powiem jak smakuje :grin: Mam nadzieję że Ty i rodzina będziecie zadowoleni.. czekam na jutrzejszą opinię.. :wink: Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak.. z żurawiną robię często.. nie każdy lubi ale sam zobaczysz.. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 31 Października 2012 Jutro powiem jak smakujeJak zdążysz bo świnka coś nie tak zerka :tongue: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 31 Października 2012 Na pewno kazda foremka będzie miała inny smakI o to chodziło.Jutro zobaczymy który najlepszy. A może wszystkie :question: :grin: Ten pasztet to zamiast tortu,bo dzisiaj mija rok jak przeprowadziliśmy się do nowego domu. :lol: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 1 Listopada 2012 Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@ Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny Będę go robił jeszcze nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 1 Listopada 2012 Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@ Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny Będę go robił jeszcze nie razI o to chodzi.. :clap: Nie ma to jak swój pasztet.. wiesz co w nim '' siedzi'' :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 1 Listopada 2012 Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup: @halusia@ :clap: jak nie spróbujęRozumiem,że jutro mam przywieźć. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Listopada 2012 Jagra,mam pytanie :z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonowe,jeżeli tak, to w jakiej są cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 1 Listopada 2012 Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:To jest rzecz gustu.. jak pisałam wyżej, po dodaniu żurawiny pasztet zmienia smak.. :wink: Osobiście lubię jeden i drugi.. :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 1 Listopada 2012 z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonoweTak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99 . :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 1 Listopada 2012 Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99ja podobne kupiłem w Londynie w Tesco za 4,90 funta czyli <20 pln Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 9 Listopada 2012 Pasztecik pyszny :grin: następnym razem zamiast wątroby wp. dodam drobiową - będzie bardziej smarowny, no i żurawinę namoczę w wodzie bo napuchła :shock: Zabrakło 1 formy to część zapakowałem do foremek sylikonowych. :grin: :thumbsup: http://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/1.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/2.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-248529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.