Pools Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Biotit, wiesz co? Ja pracuję o rzut beretem od Ciebie .... może .... coś Ci pomóc z tymi łososiami? Maad, przyłączam się do twojej propozycji, jako że również niedaleko pracuję a i sam z chęcią zobaczyłbym jak te cuda się robi. Na najbliższym zlocie WM kolegę Biotit'a pomęczę w tym temacie :grin: A tak na marginesie, to może zawitałbyś do Gąsiorowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Pools napisał/a: sam z chęcią zobaczyłbym jak te cuda się robi. Trzeba mieć np.Borniaka Gonzo, Borniaka, a jakże, posiadam :-) Chodziło mi o sposób przygotowania rybki do wędzenia (ilość soli, sposób wieszania), a także czas i temperaturę wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Biotit, zabiłeś mnie Rewelacja..... chyba wyczaruję cosik podobnego w następnym tygodniu Muszę do kumpla się uśmiechnąć.... ... w rybkach łososiowych robi ... Na jutro z rybek mam zamówioną wątróbkę dorszową, więc będę się męczył z nią ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 No nic.....tylko pozazdrościć. :thumbsup: Szkoda,że tak daleko Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 :clap: :clap: :clap: :tongue: Chyba będę musiał zapisać się na nauki :grin: Wędzone na leżąco czy stojąco :question: :grin: Wędzone na leżąco. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Łosoś to nie kiełbasa, w przekroju jest taki sam Bioititu, stary i tak chciałby zobaczyć, wiesz dlaczego... Pisusu Jutro zobaczysz, 1 połówkę łosia zostawiłem na rybę w galarecie. Na Zlot w Gasiorowie zrobię tym razem (na 99%),Szynkę z kością i golonką bez łapki, wędzoną i pieczoną. Jak to zrobić i peklować tylko 3 dni pokaże w fotorelacji. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 tylko gorzej z łykaniem Grzegorzu :devil: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Krzysiek Przyjedź do Gąsiorowa, pomożesz? :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-211932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bioititu, stary i tak chciałby zobaczyć, wiesz dlaczego... Pisusu Specjal for You: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Chętnie bym Ci ukradła talerz.....i zawartość też.Uwielbiam łososia,a fajans "Włocławek" zbieram. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kolejna moja wędzarnia: na razie w budowie Zaciekawiła mnie ta niebieska beczka, palenisko? Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 To jest beczka 200 litrowa po oleju i jest wypalana , by mogła być wędzarnią . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Te koperkowe różyczki są bardzo apetyczne. :thumbsup: :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 I nie mów, że sam fantazje łososiowe układałeś. Specjalnie pokazałem na talerzu z Włocławka, jak cienko należy kroić łososia. Tutaj nóż to podstawa. Wówczas można wyprodukować różę. Róże mojej produkcji Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Specjalnie pokazałem na talerzu z Włocławka, jak cienko należy kroić łososia. Tutaj nóż to podstawa. Taki nóż mam :smile: , ale łososia nie mam :sad: Muszą być pyszne :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Gratulacje :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wędzone olszyną i śliwką: Kilka wyrobów wielkanocnych w przekroju: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Biotit, Konserwowa "liga mistrzów" :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Biotit, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-212772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 13 Maja 2012 Trening przed Euro wykonany: kilku zawodników z mojego stadka zawitało na stole: największy po oskubaniu, wypatroszeniu i obcięciu lotek oraz kupra ważył 3.2 kg Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 13 Maja 2012 kilku zawodników z mojego stadka zawitało na stole:za czerwone kartki? :grin: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 14 Maja 2012 największy po oskubaniu, wypatroszeniu i obcięciu lotek oraz kupra ważył 3.2 kg Czyli jednak można wyprodukować kuraka bez antybiotyków, sterydów, hormonów wzrostu i tego całego chemicznego syfu! Piotrek, jakby Ci został jakiś mały kawałeczek ... może być nawet taki tłuściejszy, od kuperka ... to daj znać :smile: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 14 Maja 2012 kilku zawodników z mojego stadka zawitało na stole:za czerwone kartki? :grin: Ten największy był niegrzeczny i zdominował stado, inne wolały demokrację. Jak następnym razem je odwiedzę, to sprawdzę , czy nie pojawił się nowy przywódca. Czyli jednak można wyprodukować kuraka bez antybiotyków, sterydów, hormonów wzrostu i tego całego chemicznego syfu! Dokładnie tak jest, od miesiąca po pobycie w kurniku, gdzie ich było 2 tys, zaczynają nowe życie, chodzą po trawie, wcinają zielone i nie tylko, oglądają niebo, którego przez 3 miesiące żywota w kurniku nie wiedziały ani na chwilkę. Dowiedziałem się, że z Kurnika wywożone są również wieczorem do Celdrosu, czy innych Firm. Podobno zmniejsza to u kur hodowlanych stres. Piotrek, jakby Ci został jakiś mały kawałeczek ... może być nawet taki tłuściejszy, od kuperka ... to daj znać :smile:1 cały został, więc daj znać, czy chcesz. Oprócz tego dziś zakupiłem 1/2 jagnięcia, więc trochę zabawy z nim będzie. Cena spora, bo za 7.8kg mięsa zapłaciłem 250zł, do tego dostałem free całą głowę, wątrobę, serce, płuca.Szkoda, że nie ma żołądka-zrobiłbym salceson z jagnięciny, a tak to będzie kaszanka. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 14 Maja 2012 Czyli jednak można wyprodukować kuraka No pewnie ,że można tylko mam wątpliwości co do wielkości takiego kurczaka.Dla mnie w tej wadze{3,2kg} to raczej kura a nie kurczak.A może jakaś nowa odmiana brojlera, której nie znam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 14 Maja 2012 .Dla mnie w tej wadze{3,2kg} to raczej kura a nie kurczak.A może jakaś nowa odmiana brojlera, której nie znam. To są brojlery, na Mazurach 2 lata temu doszły do 5kg, ale żyły tam od pisklęcia na wolnym wybiegu. Biegały od wiosny do późnej jesieni. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-217896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 19 Maja 2012 Kaszanka z podrobów jagnięcych: Surowiec: • 1 kg kaszy gryczanej niepalonej • O,4 kg kaszy mazurskiej jęczmiennej (jest drobniejsza od gryczanej) • Podroby jagnięce, okrawki mięsne jagnięce 2kg • Boczek 2kg • Skórki wieprzowe 1kg • 3 średnie ugotowane ziemniaki • Cebula 0,7 kg • Krew świeża 1 l ,Jelita wołowe 40 i wieprzowe 28/30 Przyprawy : na 1kg farszu • 17g soli • 2g pieprzu czarnego • 1,5g majeranku • 0,5g gałki muszkatołowej • 0,5g ziele angielskie Trochę pracy i powstaje takie śniadanko: http://images38.fotosik.pl/1573/97b9084be65c67d2med.jpg Oprócz sera koziego :wink: , który lekko podwędziłem, wszytko na zdjęciu wyszło spod mojej ręki. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-218650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 19 Maja 2012 3 średnie ugotowane ziemniaki W jakim celu te ziemniaki dodałeś.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/7/#findComment-218651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.