DZIADEK Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Listopada 2010 Gotowe schładzane 30 min w zimnej wodzie Halusiu -naprawdę ładny Twój wyrób .Nadziewałaś prawdopodobnie w zwykłe osłonki poliamidowe .Za długo je chłodzłaś w zimnej wodzie stąd te pomarszczenia tego trzeciego batonu. Wnioskuję to po swoich doświadczeniach w produkcjach .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Listopada 2010 Miałem aromat konserwy i dalej mam tylko raz zastosowałem dla ciekawości i już nie stosuję . Aromat konserwy jest zalecany a nawet pożądany w wyrobach - jakich -to jest pytanie . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinol Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Listopada 2010 Drogi Dziadku aby Oslonka byla pelna nalezy wczasie mieszania dodac maczke ziemniaczana 10 gr \10 kg pozdrawiam Kinol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Listopada 2010 aby Oslonka byla pelna nalezy wczasie mieszania dodac maczke ziemniaczana 10 gr \10 kg Ziemniaki do mielonki? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinol Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Listopada 2010 Dziadku oslonka barierowa jest droga tansze sa oslonki termokurczliwe pozdrowiam Kinol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Listopada 2010 Niektórzy wybijają 10 jajek na 10kg i sobie chwalą. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 27 Listopada 2010 Dziadku oslonka barierowa jest droga tansze sa oslonki termokurczliwe pozdrowiam Kinol A czym się różnią ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinol Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam Henio .Oslonke barierowa stosuje sie do wedlin owydluzonym terminie przydatnosci oslonka utrzymuje wsad ion oddycha , nie przyjmuje ona zmian temperatury i wilgoci w czasie magazynowania.natomiast termokurcziwa -t o samo lecz brak dluzszego magazynowania pozdrawiam Kinol [ Dodano: Sob 27 Lis, 2010 23:24 ] Drogi Dziadku aby spelnic ostatnia recepture mysimy poszukac odwaznych kolegow bo 4 jaja to zamalo pozdrawim Kinol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 27 Listopada 2010 Dzięki . Jestem jaśnie oświecony , ale nadal ciemny. Ja kupuję u Miro i nie wiem co on mi sprzedał :wink: Ale wędlinki i reszta zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 27 Listopada 2010 Halusia :clap: :clap: :clap: . Twoja jest najładniejsza mielonka. :clap: Właśnie wróciłem z wędzenia: parzą się szynki, boczek rolowany i kiełbasy oraz żeberka. Jutro zamieszczę fotki, ale jeszcze raz Gratuluje Ci wspaniałej mielonki, pozdrawiam z zaśnieżonej W-wy :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja kupuję u Miro i nie wiem co on mi sprzedał :wink:Jak piszę tak sprzedaję, Nie robię przekrętów bo po co ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Listopada 2010 Myślę ,że Halusia się nie obrazi ,że się podepnę swoją mielonką robioną też dzisiejNo co Ty arkadiuszu, o co się tu obrażać :grin: Co do mieloneczki , rewelacyja :thumbsup: :clap: Nadziewałaś prawdopodobnie w zwykłe osłonki poliamidowe .DZIADKU, a mi się wydaje że ten jeden baton był za słabo nabity i stąd to małe przymarszczenie. To, że brakuje jej wyrazu domniemywam, że porównujesz ze sklepową.I tu miro przyznam Ci rację :grin: [ Dodano: Nie 28 Lis, 2010 11:11 ] Halusia :clap: :brawo: :clap: . Twoja jest najładniejsza mielonka. :clap:Dzięki :blush: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Listopada 2010 Co do mieloneczki , rewelacyja A Twoja to co gorsza?.Też super :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzJan Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Starałem się zrobić mielonkę w otoczce z galarety. Chyba dałem za mało żelatyny .Po parzeniu wszystko pływa w osłonce termokurczliwej. Jak to uratować ? Może przetnę folię i tą " galaretkę" czymś oskrobię i wzmocnię żelatyną ? Jan. Cytuj Po mnie nie ma poprawek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Czerwca 2012 A wychłodziłeś dobrze w lodówce ?Jeśli przestrzegałeś temp. parzenia to powinno być O.K. po schłodzeniu. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Może przetnę folię i tą " galaretkę" czymś oskrobię i wzmocnię żelatyną Jedyne wyjście jakie widzę to możesz włożyć mielonkę do formy i zalać ja mocniejszą galertką tylko już tego nie parz drugi raz.To i tak będzie substytut bo galaretka nie będzie miała smaku .Przypomnę ,że są różne żelatyny o różnym stopniu żelowania.Jak nie wiesz jaką masz i ile jej trzeba dodawać musisz przed robieniem wyrobów zrobić próbę żelowania.Bierzesz tą samą ilość wody i do każdej próbki wsypujesz różną porcję żelatyny.Potem do lodówki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mielonka w otoczce z galaretkihttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1286Poczytaj Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Po parzeniu wszystko pływa w osłonce termokurczliwej.wychłodź w lodówce przez kilkanaście godzin !!! Galaretka musi się "ściąć" !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzJan Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jak rano (11) wygłodniała sfora wstała to rzuciła się na mielonkę. Galaretka o konsystencji kisielu po wyjęciu z lodówki bardzo im smakowała ( mnie też) . Dlatego nie będę przerabiał. Parzyłem w ok 73 st. Na drugi raz zrobię próbę. Marzą mi się serdelki takie jak pamiętam z 40 lat temu. Spróbuję .Nie święci........ Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jan. Cytuj Po mnie nie ma poprawek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.