Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gotowe schładzane 30 min w zimnej wodzie

Halusiu -naprawdę ładny Twój wyrób .Nadziewałaś prawdopodobnie w zwykłe osłonki poliamidowe .Za długo je chłodzłaś w zimnej wodzie stąd te pomarszczenia tego trzeciego batonu. Wnioskuję to po swoich doświadczeniach w produkcjach .Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134119
Udostępnij na innych stronach

Miałem aromat konserwy i dalej mam tylko raz zastosowałem dla ciekawości i już nie stosuję . Aromat konserwy jest zalecany a nawet pożądany w wyrobach - jakich -to jest pytanie . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134136
Udostępnij na innych stronach

aby Oslonka byla pelna nalezy wczasie mieszania dodac maczke ziemniaczana 10 gr \10 kg

Ziemniaki do mielonki? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134138
Udostępnij na innych stronach

Niektórzy wybijają 10 jajek na 10kg i sobie chwalą. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134140
Udostępnij na innych stronach

Witam Henio .Oslonke barierowa stosuje sie do wedlin owydluzonym terminie przydatnosci oslonka utrzymuje wsad ion oddycha , nie przyjmuje ona zmian temperatury i wilgoci w czasie magazynowania.natomiast termokurcziwa -t o samo lecz brak dluzszego magazynowania pozdrawiam Kinol

 

[ Dodano: Sob 27 Lis, 2010 23:24 ]

Drogi Dziadku aby spelnic ostatnia recepture mysimy poszukac odwaznych kolegow bo 4 jaja to zamalo pozdrawim Kinol

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134146
Udostępnij na innych stronach

Halusia :clap: :clap: :clap: . Twoja jest najładniejsza mielonka. :clap:

Właśnie wróciłem z wędzenia: parzą się szynki, boczek rolowany i kiełbasy oraz żeberka.

Jutro zamieszczę fotki, ale jeszcze raz Gratuluje Ci wspaniałej mielonki, pozdrawiam z zaśnieżonej W-wy :wink:

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134150
Udostępnij na innych stronach

Ja kupuję u Miro i nie wiem co on mi sprzedał :wink:

Jak piszę tak sprzedaję,

Nie robię przekrętów bo po co ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134151
Udostępnij na innych stronach

Myślę ,że Halusia się nie obrazi ,że się podepnę swoją mielonką robioną też dzisiej

No co Ty arkadiuszu, o co się tu obrażać :grin:

Co do mieloneczki , rewelacyja :thumbsup: :clap:

 

Nadziewałaś prawdopodobnie w zwykłe osłonki poliamidowe .

DZIADKU, a mi się wydaje że ten jeden baton był za słabo nabity i stąd to małe przymarszczenie.

 

To, że brakuje jej wyrazu domniemywam, że porównujesz ze sklepową.

I tu miro przyznam Ci rację :grin:

 

[ Dodano: Nie 28 Lis, 2010 11:11 ]

Halusia :clap: :brawo: :clap: . Twoja jest najładniejsza mielonka. :clap:

Dzięki :blush:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134170
Udostępnij na innych stronach

Co do mieloneczki , rewelacyja

A Twoja to co gorsza?.Też super :grin: :thumbsup: :clap:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-134185
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
Starałem się zrobić mielonkę w otoczce z galarety. Chyba dałem za mało żelatyny .Po parzeniu wszystko pływa w osłonce termokurczliwej. Jak to uratować ? Może przetnę folię i tą " galaretkę" czymś oskrobię i wzmocnię żelatyną ? Jan.

Po mnie nie ma poprawek.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221099
Udostępnij na innych stronach

Może przetnę folię i tą " galaretkę" czymś oskrobię i wzmocnię żelatyną

Jedyne wyjście jakie widzę to możesz włożyć mielonkę do formy i zalać ja mocniejszą galertką tylko już tego nie parz drugi raz.To i tak będzie substytut bo galaretka nie będzie miała smaku .Przypomnę ,że są różne żelatyny o różnym stopniu żelowania.Jak nie wiesz jaką masz i ile jej trzeba dodawać musisz przed robieniem wyrobów zrobić próbę żelowania.Bierzesz tą samą ilość wody i do każdej próbki wsypujesz różną porcję żelatyny.Potem do lodówki.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221101
Udostępnij na innych stronach

Mielonka w otoczce z galaretki

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1286

Poczytaj

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221141
Udostępnij na innych stronach

Po parzeniu wszystko pływa w osłonce termokurczliwej.

wychłodź w lodówce przez kilkanaście godzin !!! Galaretka musi się "ściąć" !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221143
Udostępnij na innych stronach

Jak rano (11) wygłodniała sfora wstała to rzuciła się na mielonkę. Galaretka o konsystencji kisielu po wyjęciu z lodówki bardzo im smakowała ( mnie też) . Dlatego nie będę przerabiał. Parzyłem w ok 73 st. Na drugi raz zrobię próbę. Marzą mi się serdelki takie jak pamiętam z 40 lat temu. Spróbuję .Nie święci........ Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jan.

Po mnie nie ma poprawek.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4816-moja-mielonka/page/2/#findComment-221194
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.