arkadiusz Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 26 Lutego 2013 zresztą tak Dziadek napisał. Ano napisał tylko zachodzę w głowę po co ten zabieg.Poczekamy ,zobaczymy :grin: .Pewnie jakieś uzasadnienie istnieje.Sądzę,że chodzi o to ,że jak są skrzepy to nie każdy ma blender do ich rozbicia a gotowanie pozwala krwi się scalić i wtedy można ja zmielić na gładką masę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 26 Lutego 2013 Arku to jest sposób regionalny , dla mnie też był dziwny, ale skoro tak życzyli to tak się robiło. Przekonałem się do niego i ta kaszanka jest trochę inna nie taka czerwona bardziej brunatna a farsz przyjmniej się smakuje . Możesz spróbować i zobaczyć jak to jest . Co do gotowania to trochę trzeba mieć wyczucia bo można całkiem nie dogotować i wtedy mniej trzeba krwi . Sposób jest poręczny bo się nie martwisz czy krew zgęstniała czy jest ze skrzepami . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 26 Lutego 2013 :grin:mam takie pytanie dotyczące krwi; pamiętam jak w latach 60 przychodził do nas rzeźnik i zabijał świnie.Łapał krew do miski a następnie w misce mieszał krew rękoma i po skończonym mieszaniu wyrzucał takie frędzle,które wieszały się na palcach.Tak to za pamiętałem. Po co to robił :question: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 26 Lutego 2013 Po co to robił To się nazywało odwłóknienie, z tego co pamiętam. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 26 Lutego 2013 To jest włóknik który powoduje zgęstnienie -zestalenie się krwi . Mieszając mechanicznie czy ręcznie oddziela się ten włóknik, przez ten zabieg krew nie zgęstnieje i jest w stanie płynnym. . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 26 Lutego 2013 Możesz spróbować i zobaczyć jak to jest Może wypróbujemy bo w nie długim czasie w planach spółdzielni Miś jest wyrób kaszanki.Krew mamy zamrożoną to się nada. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-271227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maqus Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 30 Lipca 2014 Jaki rozmiar osłonek .Dla ułatwieniaCiężar właściwy krwi wynosi ok. 1,055-1,060 g/cm3Oblicz pojemność pomnóż i będziesz wiedział. Myślę że 1kg na pewno. Pozdrawiam Witam zakupiłem w wedliny-domowe krew suszoną lecz nie jest napisane jak ją przechowywac. Proszę o porade Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-363973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam zakupiłem w wedliny-domowe krew suszoną lecz nie jest napisane jak ją przechowywac. Proszę o porade Jak wszystkie produkty suszone. W pomieszczeniu suchym albo wsyp do dużego słoika i szczelnie zamknij. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-364036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshua Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 11 Marca 2024 W dniu 26.02.2013 o 15:43, EL GREGOR napisał(a): :grin:mam takie pytanie dotyczące krwi; pamiętam jak w latach 60 przychodził do nas rzeźnik i zabijał świnie.Łapał krew do miski a następnie w misce mieszał krew rękoma i po skończonym mieszaniu wyrzucał takie frędzle,które wieszały się na palcach. Tak to za pamiętałem. Po co to robił i dodaje się soli, i wyciągasz skrzepy. Krew można dłużej w chłodnym miejscu postać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4850-krew-do-kaszanki-przechowywanie/page/3/#findComment-909207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.