maria.s Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Halusia ! Pączki super ale bez pomocnicy to ciężko by było Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Halusia ! Pączki super ale bez pomocnicy to ciężko by było Dzięki Marysiu.. co do pomocy to Wnusia odsyła rodziców do pokoju i wtedy czuję się bardzo ważna że może mi pomóc Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kiedy ja się doczekam takiej pomocy... No ale trzy wnuczki rosną, to mam nadzieję, że i ja kiedyś wstawię takie fotki Halinko, tak trzymaj Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Glanc jest najważniejszy Oczywiście... dzieci uwielbiają '' wylizywać'' z miski. Kiedy ja się doczekam takiej pomocy Radku... nastąpi to niebawem... wtedy zobaczysz jaka to radość w oczach dziecka Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Cześć Halusia, pączki piękne, a wnusia jeszcze piękniejsza. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Cześć Halusia, pączki piękne, a wnusia jeszcze piękniejsza. Pozdrawiam Magda Dziękuję Madziu Również Was pozdrawiam i do następnego spotkania Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 11 Stycznia 2014 W temacie pączków, czy ktoś wie jak wykonać nadzienie pączków adwokatem lub likierem szodonowym (ejercognac), chodzi o to czym zagęścić alkohol?. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) W temacie pączków, czy ktoś wie jak wykonać nadzienie pączków adwokatem lub likierem szodonowym (ejercognac), chodzi o to czym zagęścić alkohol?. Wydaje mi się że bazą nadzienia będzie budyń . A może ten link będzie pomocny http://cakesfromheart.blogspot.com/2012/02/paczki-z-nadzieniem-adwokatowym.html Edytowane 11 Stycznia 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Halinko dziękuję bardzo, to jest to, o to mi chodziło . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-326249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 17 Stycznia 2014 czym zagęścić alkohol?. Można zrobić jajkokoniak na śmietance 30%. Robi się z tego gęsty krem, w którym łyżka stoi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-327498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 17 Stycznia 2014 ja pamietam jak kiedys moja mama robila na mleku skondensowanym tez byl bardzo gesty Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-327502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam.Za pare dni tłusty czwartek.Czy już nie najdszedł odpowiedni czas ??? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-paczki-abratka/?p=28263 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 25 Lutego 2014 no tak tak ja sie juz szykuje ...nawet frytownice wyciagnelam z szafki i drozdze zakupilam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam.Za pare dni tłusty czwartek.Czy już nie najdszedł odpowiedni czas ??? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-paczki-abratka/?p=28263Ile smalcu trzeba mieć? Pączki zbyt głęboko się nie zanurzają. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 25 Lutego 2014 Paweł, smalcu trzeba mieć tyle ile by starczyło. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 25 Lutego 2014 Ile smalcu trzeba mieć? Pączki zbyt głęboko się nie zanurzają. nie kwestia ile się zanurzają a ile jest potrzebne aby w miarę dobrze rozłożyć temperatury - pączek to nie kotlet schabowy żeby się na patelni przysmażał przyjmij że ok 6 cm (głębokości w stanie rozgrzanym) smalcu być powinno, jeśli mówimy o prawidłowym smażeniu pączka Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 25 Lutego 2014 Abratek czy jak usmaze na oleju to bedzie profanacja Twojego przepisu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 25 Lutego 2014 czy jak usmaze na oleju to bedzie profanacja Twojego przepisu TAK!........ a na poważnie....smak "naszego tradycyjnego" pączka to między innymi smak smalcu, oczywiście nikt nikomu nie broni używać innych tłuszczy i niestety robi się to ze względu na koszty czy jakieś "osobiste uzależnienia", ale przyjmijmy że ten Polski tradycyjny pączek jest smażony na smalcu... - tu już całkowicie pomijam wszelkie inne kwestie "zdrowotne" o których mogliby wspomnieć nasi forumowi doradcy zdrowotni Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 25 Lutego 2014 ja wiem ze najlepszy na smalcu zreszta jak i faworki ( te zawsze sa w domu smazone na smalcu ) tylko ze tyle go nie potrzeba co do paczkow, a ja paczki robie raz na 2 lata Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 25 Lutego 2014 nie kwestia ile się zanurzają a ile jest potrzebne aby w miarę dobrze rozłożyć temperatury - pączek to nie kotlet schabowy żeby się na patelni przysmażał przyjmij że ok 6 cm (głębokości w stanie rozgrzanym) smalcu być powinno, jeśli mówimy o prawidłowym smażeniu pączka Ok. Dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 26 Lutego 2014 @abratek, Obejrzałem, od dechy do dechy mam pytanie co daje gaszenie smalcu i drugie w jakiej temperaturze pieczesz bo jakoś nie dopatrzyłem, no a wyroby co tu mówić Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 26 Lutego 2014 Baca ja doczytałem, że temp. pieczenia 170'C.To i ja podpytam -czas smażenia jaki.Jak to robic by na klejeniu ciasta to miejsce sie nie rozłaziło w garkuBaca ja doczytałem, że temp. pieczenia 170'C.To i ja podpytam -czas smażenia jaki.Jak to robic by na klejeniu ciasta to miejsce sie nie rozłaziło w garku Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Pączki smażymy nie pieczemy tak dla uściślenia Jak nadziewasz szprycą i nie pobrudzisz krawędzi po sklejeniu nie ma prawa się otworzyć . Drugim patentem jest nadziewanie bezpośrednio po smażeniu a przed lukrowaniem tak robię w przypadku nadzienia budyniowego z adwokatem PS Mimo że nie jestem fanem pączków to te są najlepsze jakie robiłem i jadłem Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane 26 Lutego 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 26 Lutego 2014 mam pytanie co daje gaszenie smalcu w warunkach domowych jest to w sumie mało istotne.... - natomiast przy dużych ilościach "gaszenie" powoduje szybkie ochłodzenie smalcu oraz ułatwia osiadanie mąki na dnie Jak to robic by na klejeniu ciasta to miejsce sie nie rozłaziło w garku dobrze zaciskać i zwracać uwagę aby miejsce klejenia nie było "umączone" - przed nakładaniem nadzienia należy powierzchnię zmieść... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 26 Lutego 2014 o jakim rodzaju mąki piszesz kolego Abratku co to dla nas jest niedostępna ? ub też może napisz jaka była by właściwa któą jest szansa normalnie kupić . Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5274-ciasto-p%C4%85czki-abratka/page/21/#findComment-336733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.