arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 26 Marca 2011 Zamówiłem na przyszłą sobotę ciasto zakwaszone.Może jakieś propozycje na gotowy przepis ,bo ja leniwy jestem i nie chce mi się wszystkiego czytać.Tylko nie piszcie żebym upiekł chleb :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaz Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 26 Marca 2011 HEJ zaczyn zrobiony myślę ,że przy kominku będzie miał ciepło muszę go tylko przyzwyczaić dziś śpimy godzinę krócej DOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 26 Marca 2011 Może jakieś propozycje na gotowy przepisto zależy jakie pieczywo cię interesuje-żytnie, pszenne, mieszane, razowe, pieczone w foremkach czy na blasze :rolleyes: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 26 Marca 2011 Jak szaleć to szaleć. Może być pszenne, żytnie i razowe - pieczone w foremkach.Tylko jedna prośba.Żeby nie był zbyt kwaśny. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 26 Marca 2011 ja mam ponownie dokarmiony zaczyn, jutro znowu chlebek będe wyrabiał bo juz nie ma... teraz zrobie dwa bochenki Wspaniały jest... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 26 Marca 2011 .Żeby nie był zbyt kwaśnyNa początek ten powinien być dobry :grin: 550g mąki pszennej 400ml wody 200g ciasta zakwaszonego pszennego płaska łyżeczka cukru 14g soli 7g cukru 2 łyżki oliwy Wszystko wrzucić do miski i wymieszać. Pozostawić przykryte do wyrośnięcia na około 2 godziny i przelać do foremki.Przykryć i zostawić do wyrośnięcia na około 3-4 godziny. Piec nagrzać wcześniej do 250'C , wsadzić foremkę z ciastem chlebowym i po 15 minutach obniżyć do 190-200'C.Piec jeszcze około 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 27 Marca 2011 Dziękuję ,ale mam dwa pytanie. 1.Jakiej mąki pszennej ?2.Czy ciasto będzie lejące bo piszesz ,żeby przelać.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 27 Marca 2011 To ciasto będzie luźniejsze ... a mąkę dajesz taką jaka masz każda ma opisany typ 650-ę praktycznie dostaniesz wszędzie, im ten wskaźnik "wyższy" tym mąką "grubsza" z większą zawartością błonnika i otrąb im niższy tym mąka mocniej "oczyszczona" .... tych grubszych szukaj na stoiskach ze zdrową żywnością albo młynach ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 27 Marca 2011 Jakiej mąki pszennejtak jak kolega roger napisał najlepiej 650 Czy ciasto będzie lejącenie będzie lejące jak woda :rolleyes: ale też nie zbite po prostu takie, żeby można z trudem łyżką wymieszać :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 27 Marca 2011 Mam tylko nadzieję ,że mi przyniosą ciasto pszenne a jak nie to to zakwaszone do lodówki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 27 Marca 2011 a jak nie to to zakwaszone do lodówkinie trzeba do lodówki weżniesz kawałek tego ciasta zakwaszonego obojętnie czy z mąki pszennej czy żytniej dodasz mąki, wody i masz gotowy zaczyn :wink: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 27 Marca 2011 No dobra.Ale jeszcze będę pytał jak by co. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 27 Marca 2011 Zdjęcia mąk które u nas są do nabycia w Tesco, pierwsza z lewej mąka "żurkowa" zytnia to mąka typu 720 cena około 1,8pln pozostałe to mąki pełnego przemiału po około 3,20pln Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 27 Marca 2011 Oczywiście pierwsza z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 27 Marca 2011 mój dzisiejszy chleb przemkowy pszenno-żytni na zaczynie z zakwasu żytniego... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 27 Marca 2011 mój dzisiejszy chlebpiękny chleb i ta skórka nie taka cienka :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgdynia Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 27 Marca 2011 Przemku, jakbyś miał chwilę rzuć okiem na ten temat... https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7055 Dość zorientowany teoretycznie i praktycznie jesteś może coś podpowiesz co by mi pomogło...Pozdrawiam Cytuj http://images35.fotosik.pl/83/9c5ca5138f09ea70m.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wurzel Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 28 Marca 2011 Bardzo ciekawy post Cytuj turystyka kulinarna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 28 Marca 2011 mój dzisiejszy chleb przemkowy pszenno-żytni na zaczynie z zakwasu żytniego... :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 28 Marca 2011 mój dzisiejszy chleb przemkowy pszenno-żytni na zaczynie z zakwasu żytniego...e no proszę do jakiego profesjonalizmu kolega doszedł :clap: :clap: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 28 Marca 2011 e no proszę do jakiego profesjonalizmu kolega doszedłbez przesady, co prawda chleb wychodzi jak marzenie,ale to przemka zasługa Trochę popękał, ale kroi się dobrze, nie "rozwala' się i wszystkim smakuje ze hej Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 28 Marca 2011 To dobrze,że chleb popękał.W/g starego piekarza,,znaczy się panie,dobrze wyrośnięty i dobrze wypieczony,, Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 28 Marca 2011 Trochę popękał,Te pęknięcia i ba....rdzo gruba skórka to najlepsze części chleba. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 28 Marca 2011 :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 29 Marca 2011 nie "rozwala' się i wszystkim smakuje ze heji to jest najważniejsze W naszych domowych piekarnikach zawsze trochę popęka, zwłaszcza u mnie bo nie mogę wyłączyć termoobiegu, to wysycha i pęka, ale smak najważniejszy, a grubą zjaraną skórę lubię najbardziej. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5377-pieczywo-pieczemy-chleb-n-zakwasie-z-przemkiem-i-pokemonem/page/7/#findComment-154530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.