Marek z Bielska Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Czerwca 2011 witam ostatnie moje wyroby peklowane w worku strunowym http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/so2688__---poledwica-_and_-boczunio-11.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/jj6210__---poledwica-_and_-boczunio-12.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/cm8304__---poledwica-_and_-boczunio-1.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/zz8156__---poledwica-_and_-boczunio-2.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/iq6401__---poledwica-_and_-boczunio-3.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/sv1934__---poledwica-_and_-boczunio-4.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/br4286__---poledwica-_and_-boczunio-5.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/mn6312__---poledwica-_and_-boczunio-6.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/rr7615__---poledwica-_and_-boczunio-7.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/za1335__---poledwica-_and_-boczunio-8.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/ey1524__---poledwica-_and_-boczunio-9.jpg http://www.otofotki.pl/img22/miniaturki/at8110__---poledwica-_and_-boczunio-10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Czerwca 2011 A o wymianie gazowej słyszałeś. :grin: :grin: :wink: Taki żarcik a wyroby super. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Czerwca 2011 w worku strunowym A co to worek strunowy? Bo ja pekluje w workach do żywności. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Marek z Bielska, a czemu taki "krzykliwy" temat? Chciałeś się z nami ucieszyć, że Ci nie zaszkodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Czytam to wszystko i tak się zastanawiam w jakiej szkole uczyli peklowania w workach strunowych może zapiszę się do niej . Ale na razie to przygotuję wytyczne do peklowania mięs w starych skarpetach najlepiej czerwonych . Pozdrawiam. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Czerwca 2011 ostatnie moje wyroby peklowane w worku strunowym Marku, gdybyś jeszcze napisał jaka jest różnica w wyrobie końcowym przy peklowaniu w worku a bez.Może polędwica i boczuś bardziej soczyste bo chyba nie o kolor po peklowaniu i wędzeniu chodziło. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Pewnie teraz każdy "nowy" będzie się bawił w peklowanie w worku jak zobaczy "kolor wędzonek z worka" :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Czerwca 2011 DZIADEK, to była szkoła muzyczna :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpol Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Dziadku wspaniałe pytanie, i jednocześnie jeszcze bardziej wspanialsza odpowiedz pozdrowionka od ucznia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Swego czasu jeden z kolegów pisał o peklowaniu w workach strunowych i dodatkowo z odsysaniem powietrza (odkurzaczem). Dziwię się tym co się dziwią, a tym co nie wiedzą co to worek strunowy, proponuję by podali nazwę takiego worka. Może jest inna polska nazwa takiego produktu?Proszę zdziwionych o opisanie różnicy w peklowaniu w plastykowym pojemniku a w plastykowym worku? A w skarpecie też wykonuje się na naszym forum - schab, karczek a`la parmeńskie. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Czerwca 2011 moje wyroby peklowane w worku strunowymMarku z Bielska Twoje wyroby jak zawsze majsterstuki... ślinka leci :thumbsup: Wiem dlaczego Dziadek taki humorystyczny jest: Napewno się pyta jak zapakować 100kg surowca lub więcej w takie worki strunowe :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Marek z Bielska, wyroby I klasa, jak malowane. Można sobie tapetę na pulpit z Twoich zdjęć zrobić. :clap: :clap: :clap: Czasem też pekluję, ale nie w worku strunowym tylko torebkach do żywności i na sucho. Wiem dlaczego Dziadek taki humorystyczny jest: Napewno się pyta jak zapakować 100kg surowca lub więcej w takie worki strunowe :question: Bo to musiałby być nie torebki, woreczki, a wory strunowe :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czytam to wszystko i tak się zastanawiam w jakiej szkole uczyli peklowania w workach strunowych może zapiszę się do niejDziadku to szkoła o jakiej jeszcze nikt nie słyszał, ale jej kursanci uwielbiają pobyt w szpitalu. Swego czasu jeden z kolegów pisał o peklowaniu w workach strunowych i dodatkowo z odsysaniem powietrza (odkurzaczem). Dziwię się tym co się dziwią, a tym co nie wiedzą co to worek strunowy, proponuję by podali nazwę takiego worka. Może jest inna polska nazwa takiego produktu? Proszę zdziwionych o opisanie różnicy w peklowaniu w plastykowym pojemniku a w plastykowym worku? A w skarpecie też wykonuje się na naszym forum - schab, karczek a`la parmeńskie. Papcio dziwię się, że taki stary wyga masarski takie rzeczy pisze. Skarpeta dobra rzecz.Można w niej zrobić a`la parmeńskie, ale to dwie różne bajki. Dalej proponujcie takie rozwiązania, a nasze forum zejdzie na poziom dna. Marek tobie też się dziwię, bo kto jak kto, ale ty ze swoim doświadczeniem ..... ręce opadają. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Czerwca 2011 ...się dziwię, bo kto jak kto... Miro rozumiem, ze Ty to tak w "przenośni" się dziwisz! :grin: Pamiętam doskonale jak PiS usiłował przekonywać, ze zastosowanie kultur bakteryjnych, jest co najmniej zbędne. Konkretnie to przekonywał, ze stosowanie "kultury" warte ZIGNOROWANIA jest. :-) Jak to wymownie świadczy o "zrozumieniu" kto tak naprawdę produkuje najlepsze kiełbasy. PiS sadzi, ze to On! :tongue: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ja proponuję tak zapeklować mięso ciepłe z uboju gospodarczego .Co z tego wyjdzie. Gdy cóż proponujemy to od razu piszmy o warunkach jakie musimy spełnić . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ja proponuję tak zapeklować mięso ciepłe z uboju gospodarczego Dziadku a do solanki wrzucisz ciepłe mięso z uboju gospodarczego :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Miro rozumiem, ze Ty to tak w "przenośni" się dziwisz! :grin: Niestety nie w przenośni, ale na serio. Dziwi mnie, że tak doświadczona osoba jak Marek proponuje i propaguje peklowanie w woreczku i nie ważne czy jest strunowy czy nie. Ważne jest to, że Marek przez swoje doświadczenie doskonale wie jak musi wyglądać dobrze zapeklowane mięso ( smak, zapach, etc ) natomiast nowicjusze którzy pójdą w jego ślady, ale popełnią błędy wylądują co najwyżej w szpitalu. Równie dobrze możemy zlecać używania zepsutego mięsa. To co robimy z tego forum ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Tak Gonzusiu . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Tak Gonzusiu . Pozdrawiam Cieszę się , że niedługo się spotkamy :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam :wink: P.S. Kiedyś z 25 lat temu miałem przygodę z wystudzonym mięskiem ( wydawało się wystudzone, z wierzchu było zimniutkie :devil: ) Po dwóch dniach z solanki została tylko piana :devil: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Kiedyś z 25 lat temu miałem przygodę z wystudzonym mięskiem ( wydawało się wystudzone, z wierzchu było zimniutkie :devil: ) Po dwóch dniach z solanki została tylko pianaMusiało być bez nastrzyku /lub za mało/ i peklowane w niewłaściwej temperaturze. Do tej workowo-strunowej dyskusji pozwolę sobie zacytować : "Głównym celem, jaki nam przyświeca, jest doprowadzenie, aby kilkunastowieczna, znana w świecie tradycja robienia wspaniałych i zdrowych wędzonek, kiełbas i podrobów nie poszła w zapomnienie." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo132 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Dziwi mnie, że tak doświadczona osoba jak Marek proponuje i propaguje peklowanie w woreczku i nie ważne czy jest strunowy czy nie. Ważne jest to, że Marek przez swoje doświadczenie doskonale wie jak musi wyglądać dobrze zapeklowane mięso ( smak, zapach, etc ) natomiast nowicjusze którzy pójdą w jego ślady, ale popełnią błędy wylądują co najwyżej w szpitalu. Równie dobrze możemy zlecać używania zepsutego mięsa. To co robimy z tego forum ? Jestem nowicjuszem - na forum jestem już ponad rok, ale zajmowałem się serami, przygodę z wędlinami i wędzeniem dopiero rozpoczynam. Pytam zatem jako nowicjusz - jakie niepożądane procesy mogą pojawić się przy peklowaniu w workach, jakie nie wystąpią przy peklowaniu np. w garnku kamiennym? Jak do tej pory to tylko sporo wyzłośliwiania się i zero konkretów. Odnośnie tego, co robimy z tego forum - gdyby przy kontrowersyjnych tematach pojawiały się merytoryczne uwagi, to poziom forum by tylko zyskał. Cytuj Pozdrawiamgonzo132 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Marek bardzo ładne wyroby .... :thumbsup: :thumbsup: PSApropos "wymiany gazowej" przecież to nie próżniówka .... :rolleyes: te mięsa są peklowane "na sucho" wystarczy że podczas masowania (a myślę że Marek to robił ) wystarczy rozszczelnić woreczek ...... a poza tym działając w ten sposób unikamy zakażenia mięsa bo nie dotykamy go rączkami .... .... na forum jest wątek o peklowaniu w woreczkach "na mokro" i przy takim miałbym większe obawy .... myślę że większym problemem może być zjeżdżanie z solą i peklosolą do granic możliwości niż to co pokazał Marek ... ale co ja tam wiem .... uśmiechu życzę w tym "elektrycznym" ostatnio problemie ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo132 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Do tej workowo-strunowej dyskusji pozwolę sobie zacytować : "Głównym celem, jaki nam przyświeca, jest doprowadzenie, aby kilkunastowieczna, znana w świecie tradycja robienia wspaniałych i zdrowych wędzonek, kiełbas i podrobów nie poszła w zapomnienie." Pozwolę sobie jeszcze skomentować powyższe - czy kilkunastowieczna tradycja ma oznaczać, że trzeba robić tak, jak kilkanaście wieków temu? bez "borniaków" dymogeneratorów, noży ze stali nierdzewnej, osłonek barierowych itd? Czy jeśli parzę w garnku na kuchence gazowej, to źle? Tylko na ognisku można? :wink: Tak się martwię, bo kupiłem sobie elektroniczny termometr, i już sam nie wiem, czy go mogę używać? Cytuj Pozdrawiamgonzo132 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 18 Czerwca 2011 te mięsa są peklowane "na sucho" wystarczy że podczas masowania (a myślę że Marek to robił )Marek wie że ma to zrobić, a nowicjusz nie koniecznie i to jest ta mała ale bardzo wielka różnica. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Pamiętam doskonale jak PiS usiłował przekonywać, ze zastosowanie kultur bakteryjnych, jest co najmniej zbędne. Ja swoje salami zrobione w styczniu bez dodatkowo dodanych kultur właśnie spożywam, pokazałem foty na forum, a Ty co, piszesz i piszesz bzdety o pisie, a fotek salami nie znalazłem, może przeoczyłem, to linka daj jak zrobiłeś. Konkretnie to przekonywał, ze stosowanie "kultury" warte ZIGNOROWANIA jest. :-) Salami bez kultur można zrobić, bo robię z zadowalającym efektem, i nie muszę przekonywa chyba nikogo, kto liznął mikrobiologii, że się da. Jak to wymownie świadczy o "zrozumieniu" kto tak naprawdę produkuje najlepsze kiełbasy. PiS sadzi, ze to On! :tongue: . Ja nigdy tego nie napisałem, że produkuje, że najlepsze, że wyśmienite, że wspaniałe, ale czekam na foty Twoich wyrobów z niecierpliwością ... I daruj sobie w temacie wędzonek drążyć temat, o którym w teorii jesteś dobry, czas na praktykę. :grin: Dziwi mnie, że tak doświadczona osoba jak Marek proponuje i propaguje peklowanie w woreczku i nie ważne czy jest strunowy czy nie. Marek pokazał jak zrobił, ja też tak czasem robię, może nie w worku strunowym, ale to nie jest żadne propagowanie, nie widziałem szczegółów tego peklowania. Marku, gratuluję worka, dobry temat na dyskusję znalazłeś... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Marku, gratuluję worka, dobry temat na dyskusję znalazłeś... Tylko ile tych dyskusji na ty forum jeszcze będzie ? Peklowanie w worku to kombinowanie, tylko po co kombinować jak można normalnie peklować ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5715-b-o-c-z-u-n-i-o-p-o-l-e-d-w-i-c-a-~-z-worka-~/#findComment-163665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.