Zbój Madej Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dałem do zamrażarki coby na zaś było. Z pięciu nadzianych kątnic w dwa dni półtorej sztuki już poszło, więc mus był mrozić coby choć po plasterku dla gości było Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-364985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Ladny i na pewno pyszny salcesonik :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Mam takie szkolne pytanie salcesonik, który mam zapakowany próżniowo i zamrożony będę odmrażał, czy odmrażać go tak jak jest zapakowany czy też do odmrażania wyjąć z worka?? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 ja bym zostawila w worku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zbóju gdzie zakupiłeś ten osłonki? U siebie lokalnie? Śline mamy przy d.... Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zbóju gdzie zakupiłeś ten osłonki? U siebie lokalnie? Takich osłonek u mnie nie można dostać. Mam prywatnego dostawcę z Wielkopolski, który mi je przywozi Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Z wielkopolski powiadasz ? TO moje rewiry może mi też dostarczy :P Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Z wielkopolski powiadasz ? TO moje rewiry Jak masz całą Wielkopolskę opanowaną to ale jesteś wielki :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Z wielkopolski powiadasz ? TO moje rewiry Jak masz całą Wielkopolskę opanowaną to ale jesteś wielki :D Pozdrawiam Taka praca Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 salcesonik, który mam zapakowany próżniowo i zamrożony będę odmrażał, czy odmrażać go tak jak jest zapakowany czy też do odmrażania wyjąć z worka?? Rozmrażałbym zapakowany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zbóju gdzie zakupiłeś ten osłonki? U siebie lokalnie? Śline mamy przy d.... Stąd też Ci dostarczą: http://swojskiwyrob.pl/jelita-naturalne-wieprzowe/464-katnice-wieprzowe-katnica-na-salceson-kiszke-.htmlhttp://swojskiwyrob.pl/jelita-naturalne-wieprzowe/199-pecherze-wieprzowe-solone.html Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-365868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 4 Lutego 2015 Taki mały salcesonowy zapasik golonka b/k tylna 1.5 sztuki, mięso z jednej kości karkowej, skórki wp pobiedziskie - 2.98 kgpobiedziskie uszy wp - 0.86 kgrosół z parzenia towaru - 1.5Lpobiedziskie kątnice wp - 5 sztuksól - 18g/kgczosnekmajeranekpieprz świeżo kręcony"fura" kminku w ziarnach Część mięsa z kości, skórki i coś tam coś tam z głowy zmieliłem na sitku 4mm, uszy krojone w różne kształty tak jak nóż prowadził, cała reszta w kostkę, różną. Po wymieszaniu całości nadziane w kątnice. Kątnice wkładałem do gara z wodą o temp. 80st.C i w takiej też temp. parzyłem. Ze względu na to, że towar trochę długo gotowałem(przegapiłem) i był "letko miętki" to parzyłem krócej niż zazwyczaj, mały salcesonik parzyłem 45 min. dwa większe 50 min., dwa duże 1 godzinkę. Są jadalne, ale nie mnie to oceniać, za tydzień ocenią to inni ze specjalistą wyrobów pobiedziskich na czele :DJutro pakowanie w próżnię. I mnie się "kornik" trafił w wyrobie, jeden ale za to duży Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Lutego 2015 za tydzień ocenią to inni ze specjalistą wyrobów pobiedziskich na czele :D Wojtek , oby tylko kargulowego miasta śnieg nie zasypał :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 4 Lutego 2015 Wojtek , oby tylko kargulowego miasta śnieg nie zasypał :D Na razie pada od wczoraj, ale słabo Jak będzie trza to może podeślę jaką drezynkę po Ciebie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) mięso z jednej kości karkowej, Ile miałeś mięsa z tych kości.?.Golonka też była ze skórą, czy samo mięso .? Edytowane 4 Lutego 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Lutego 2015 Ile miałeś mięsa z tych kości.? Nie wiem, karkówkę sam oddzielałem od kości, a ja zawsze mieska trochę zostawiam.Salcesony robię oko, oddzielne ważenie poszczególnych składników nie potrzebne, ważę wszystko razem po to cobym wiedział ile soli dać. Golonka też była ze skórą, czy samo mięso .? Tak tak, golonka b/k, cała reszta z golonki do wyrobu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie wiem, karkówkę sam oddzielałem od kości, a ja zawsze mieska trochę zostawiam. Zapytałem bo wydaje mi się, że lekko przesadziłeś z tą ilością skórek w stosunku do ilości innego surowca. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 4 Lutego 2015 lekko przesadziłeś z tą ilością skórek Nie przesadziłem. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Są jadalne, ale nie mnie to oceniać, Nieźle i ładnie, wolę salcesony bardziej barwne...., Edytowane 5 Lutego 2015 przez Maxell Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) wolę salcesony bardziej barwne pisu, już parę razy zbierałem się do peklowania towaru na salcesony, ale zawsze jakoś tak, coś tam tego, a tu to a tu tamto i wychodziło na to, że łatwiej machnąć z niepeklowanego, ALE postanawiam poprawę, następne będą z peklowanego Wczoraj wieczorkiem uściśliłem bardziej taką moją recepturkę:półgłówek wp - 1 sztukauszy wp pobiedziskie - 6-7 sztukgolonka tylna b/k ale z/s - 2 sztukimięso z kości kark. - z 1 sztukiskórki wp - 1 kgOprócz skórek wsio zapekluję, tylko jeszcze nie wiem jaka moc solanki Edytowane 5 Lutego 2015 przez Maxell Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 5 Lutego 2015 Salcesoniki się przegryzły przez noc, są oki, zapakowane w próżnię poszły do zamrażarki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 5 Lutego 2015 Extra cwaniaki,ja jak chce mieć salcesony bardziej wybarwione[wiem że receptury mówią inaczej] to do masy wyrabianej dodaję dosłownie tyle ile zmieści się w dwóch palcach peklosoli.Dla mnie wystarczy by nie były szare. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-402764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 6 Lutego 2015 Nerki po oczyszczeniu i wymoczeniu, głowa i skórki wp się gotują. Kasza jest, krew w zamrażarce jest, jeszcze tylko skombinować kość karkową i można robić.Produkcja pod okiem "miszcza" wszelakich wyrobów pobiedziskich planowana jest na Czwartek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-403128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 6 Lutego 2015 Produkcja pod okiem Byle nie prawym bo .... Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-403137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 6 Lutego 2015 Byle nie prawym bo .... http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/7/#findComment-403143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.