Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Yerby wędzarnia i wyroby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
289 odpowiedzi w tym temacie

#61 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6589 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 09 mar 2012 - 21:34

Włodku widać że nadrabiasz... :wink:

Fajne wyroby.. :clap: .ciekawi mnie jeszcze przekrój tej szynkowej.

#62 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1366 postów

Napisano 09 mar 2012 - 21:47

ciekawi mnie jeszcze przekrój tej szynkowej

to co ja mam powiedzieć :wink: Jutro po wędzeniu rozkroję i się wyda :grin:

#63 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 10 mar 2012 - 13:39

yerba, jestem pod wrażeniem :lol: !!!!! :clap: :clap: :brawo:skala produkcji prawie jak u Andrzeja :lol: :thumbsup:

#64 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1366 postów

Napisano 10 mar 2012 - 14:09

skala produkcji prawie jak u Andrzeja

:blush: dziękuję , ale jeszcze mi dużo brakuje . Korzystam ,że mam kilka dni wolnego . Kroi się następny wyjazd , więc muszę zrobić zapasy . :grin:
Szynki i balerony po wędzeniu Dołączona grafika i po parzeniu Dołączona grafika

#65 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1366 postów

Napisano 10 mar 2012 - 18:54

ciekawi mnie jeszcze przekrój tej szynkowej.

jak na zdjęciu w towarzystwie baleronu Dołączona grafika :grin:

#66 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7222 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 10 mar 2012 - 19:43

yerba, szynkowa i baleronbik wyglądają prima sort :clap: :clap:

#67 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1366 postów

Napisano 10 mar 2012 - 19:50

wyglądają prima sort

i smakują takoż :wink: . Jeszcze nie kroiłem szynki mam nadzieję ,że też będzie soczysta jak baleron :grin:

#68 marek72

marek72

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 69 postów
  • Miejscowośćkatarzynka

Napisano 10 mar 2012 - 21:06

No to ładnie namieszałeś . :thumbsup: :clap: Ja mam wolne od poniedziałku pewnie też namieszam .

Pozdro dla wszystkich.

#69 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6589 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 10 mar 2012 - 21:14

I wszytko jasne Włodku... :thumbsup: :clap: teraz wiem z czym muszę się zmierzyć.

#70 GuRu

GuRu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 930 postów

Napisano 10 mar 2012 - 21:15

yerba, baleronik klasa :-)
Choć musze Ci powiedzieć, że ja teraz robię baleron w siatce, nie w sznurowaniu. Jest lepiej sklejony, nie rozpada się - jak czasem ten sznurowany.

#71 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11449 postów

Napisano 10 mar 2012 - 21:22

Jest lepiej sklejony, nie rozpada się


A co Ty sklejasz w baleronie?.Przecież to jeden płaski mięsień.Siatka i sznurowanie jest moim zdaniem zupełnie zbyteczne.Wystarczy powiesić go na pętelce ze sznurka i wędzić

#72 vito_miks

vito_miks

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 160 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 10 mar 2012 - 21:23

Czy karczek w siatce albo sznurowany na haku lub pętelce to już baleron, czy nadal karczek?.;-)

#73 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11449 postów

Napisano 10 mar 2012 - 21:29

Nadal karczek bo to produkt wyjściowy.Po peklowaniu, wędzeniu i ew. parzeniu baleron

#74 vito_miks

vito_miks

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 160 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 10 mar 2012 - 21:32

arkadiusz, a gdzie się tradycja zagubiła ?.. ,-)

#75 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2056 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 mar 2012 - 21:38

Nawet po wędzeniu i parzeniu to nadal będzie tylko karkówka.
Baleron musi być wędzony w osłonce.

#76 spec202

spec202

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 618 postów
  • MiejscowośćJarosław

Napisano 10 mar 2012 - 21:42

A kiedy ten karczek był karkówką ???

#77 GuRu

GuRu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 930 postów

Napisano 10 mar 2012 - 21:45

Zaraz, zaraz, zdefiniujmy, bo się pogubiłem.
Kupuję karkówkę, pekluję, pakuję w siatkę, wędzę.
Do dziś byłem pewien, że produktem końcowym jest baleron. Jeśli nie mam racji, to co to k...wa jest?

#78 spec202

spec202

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 618 postów
  • MiejscowośćJarosław

Napisano 10 mar 2012 - 21:45

A co Ty sklejasz w baleronie?.Przecież to jeden płaski mięsień.Siatka i sznurowanie jest moim zdaniem zupełnie zbyteczne.Wystarczy powiesić go na pętelce ze sznurka i wędzić

OOOOO to fajne ,że w karkówce mamy jeden płaski mięsień :wink:

[size=9][ Dodano: Sob 10 Mar, 2012 21:47 ][/size]

Do dziś byłem pewien, że produktem końcowym jest baleron. Jeśli nie mam racji, to co to k...wa jest?

CH.G.W - co to jest :grin:

#79 kaszubka33

kaszubka33

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1679 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 10 mar 2012 - 21:49

Niestety baleron czasem się rozpada, gdyż nie jest jednolitym mięśniem .

#80 GuRu

GuRu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 930 postów

Napisano 10 mar 2012 - 21:52

Niestety baleron czasem się rozpada, gdyż nie jest jednolitym mięśniem .


Baleron chyba z definicji nie jest jednolitym mięśniem??




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych