Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do smarowania blaszek używam smalcu i krótko przyciętego pędzelka.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816756
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Chleb sie na pewno kruszy i ma smak takiej gliny, troche pozostaje przy zebach  ;) . To,ze sie przykleil to chyba najmniejszy problem.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816811
Udostępnij na innych stronach

Ja smaruję blaszkę masłem klarowanym i posypuję zmielonymi płatkami owsianymi  :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816837
Udostępnij na innych stronach

A ja foremki smaruję zwykłą margaryną do pieczenia, i podobnie jak Chudziak posypuję mąka z pełnego przemiału typu 2000, nigdy nie miałem przypadku aby cokolwiek przywarło :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816899
Udostępnij na innych stronach

Chleb sie na pewno kruszy i ma smak takiej gliny, troche pozostaje przy zebach

 

Trochę więcej się kruszy innych zmian nie wyczułem :) Co do smarowania, olej się kończył i posmarowałem tyle ile było.

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816994
Udostępnij na innych stronach

Smaruje klarowanym maslem i posypuje otrebami.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817112
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, chleb bedzie sie kruszyl z serwatka. Zrob sobioe lepiej napoje z niej. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817700
Udostępnij na innych stronach

Aniu takie napoje to nie dla mnie :D  Właśnie się piecze pszenno-żytni rano zobaczę czy się będzie bardziej kruszył. Dla mnie chleb na serwatce jest smaczniejszy jak na wodzie.

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817731
Udostępnij na innych stronach

Po dodaniu 1 łyżki grysu ziemniaczanego na 1 foremkę, nic się nie kruszy, a smakuje faktycznie bardzo dobrze, tak jak pisze Bazyl :thumbsup:. Wiele razy pisałem o korzyściach z dodawaniu tego "cymesu" do wypiekanego chleba :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817790
Udostępnij na innych stronach

Po dodaniu 1 łyżki grysu ziemniaczanego na 1 foremkę, nic się nie kruszy, a smakuje faktycznie bardzo dobrze, tak jak pisze Bazyl :thumbsup:. Wiele razy pisałem o korzyściach z dodawaniu tego "cymesu" do wypiekanego chleba :D.

 

Puree%2BZiemniaczane%252C%2BAldi.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817799
Udostępnij na innych stronach

19928-3-large_0.jpg?itok=z6hrU9GQ

 

Bazyl porownaj. TAk powinien wygladac sourdough chleb,. U ciebie, nie powiem, jest smaczne, ciasto chlebowe.

 

 Wiem, wiem, wsadzilam kij w mrowisko :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817918
Udostępnij na innych stronach

Jarka wpis mówi wszystko to jest bagietka nie chleb. Na tym zdjęciu wygląda na chleb na drożdżach a nie na zakwasie. Za tak wyrośniętym pieczywem nie przepadam, masłem jest ciężko posmarować bo więcej powietrza niż chleba :) 

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817974
Udostępnij na innych stronach

 

 

więcej powietrza niż chleba

Jak dmuchaniec z marketu.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817991
Udostępnij na innych stronach

Annam piekny chleb ,chcialabym potrafic taki upiec na zakwasie
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818092
Udostępnij na innych stronach

Annam piekny chleb ,chcialabym potrafic taki upiec na zakwasie

 

 

Electraitu widac Twoja wioedze. Panowie, odrobine zahamujcie swoje wpisy. Staracie sie robic prawie perfekcyjnie wedliny, co jest zlego tak samo podchodzic do wypiekow?

 

 Nie warto cukrowaqc sie, jesli cos jest nie tak, uwazam,ze uwagi jakie dostawalam, kiedy robilam wedliny bardzo mi pomogly ,aby teraz nie miec problemow, to samo dotyczy peiczywa. JA tez kiedys robilam "ciasto chlebowe",ale z czasem poznalam roznice.

Edytowane przez EAnna

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818160
Udostępnij na innych stronach

JA tez kiedys robilam "ciasto chlebowe",ale z czasem poznalam roznice.

 

 

Aniu to zdradź tą różnice i powiedz co złego jest w moim cieście chlebowym. Mnie i nie tylko moje chleby smakują są lepsze od kupnych. Ten chleb https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/  znajomy żołnierz jak jechał na poligon to zamówił u mnie 4 bochenki.

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818306
Udostępnij na innych stronach

Aniu z mojej strony to nie jest żadna złosliwość. Ja poprostu nie lubię chleba typu lekkiego-dmuchanego tylko chleb musze czuć że jest.Nawet gdy jest delikatnie zakalcowaty,a taki czysto żytni mi czasem wychodzi to mój jęzor go toleruje.I na smarowidle jest oszczedność.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818315
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.