krzysio59 Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2526 Opublikowano 22 Lutego 2023 Ja do smarowania blaszek używam smalcu i krótko przyciętego pędzelka. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2527 Opublikowano 22 Lutego 2023 Chleb sie na pewno kruszy i ma smak takiej gliny, troche pozostaje przy zebach . To,ze sie przykleil to chyba najmniejszy problem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2528 Opublikowano 22 Lutego 2023 Ja smaruję blaszkę masłem klarowanym i posypuję zmielonymi płatkami owsianymi Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2529 Opublikowano 23 Lutego 2023 A ja foremki smaruję zwykłą margaryną do pieczenia, i podobnie jak Chudziak posypuję mąka z pełnego przemiału typu 2000, nigdy nie miałem przypadku aby cokolwiek przywarło . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2530 Opublikowano 23 Lutego 2023 U mnie wersja ze smarowaniem olejem i obsypką z mąki ryżowej, która się nie przypala Cytuj szakira Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2531 Opublikowano 23 Lutego 2023 (edytowane) Chleb sie na pewno kruszy i ma smak takiej gliny, troche pozostaje przy zebach Trochę więcej się kruszy innych zmian nie wyczułem Co do smarowania, olej się kończył i posmarowałem tyle ile było. Edytowane 23 Lutego 2023 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-816994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2532 Opublikowano 24 Lutego 2023 Smaruje klarowanym maslem i posypuje otrebami. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2533 Opublikowano 24 Lutego 2023 Jak widać każdy ma swój sposób..... ja posypuję samą mąką. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2534 Opublikowano 25 Lutego 2023 Jak widać każdy ma swój sposób No właśnie , Małgo nie smaruje niczym i się nie przykleja..... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2535 Opublikowano 27 Lutego 2023 Korycina z płatkami chrzanu zrobiłem Z 10 l. mleka wyszło 1761 g i 341 g ricotty 7 l. serwatki do chleba. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2536 Opublikowano 27 Lutego 2023 Bazyl, chleb bedzie sie kruszyl z serwatka. Zrob sobioe lepiej napoje z niej. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2537 Opublikowano 28 Lutego 2023 (edytowane) Aniu takie napoje to nie dla mnie Właśnie się piecze pszenno-żytni rano zobaczę czy się będzie bardziej kruszył. Dla mnie chleb na serwatce jest smaczniejszy jak na wodzie. Edytowane 28 Lutego 2023 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2538 Opublikowano 28 Lutego 2023 Po dodaniu 1 łyżki grysu ziemniaczanego na 1 foremkę, nic się nie kruszy, a smakuje faktycznie bardzo dobrze, tak jak pisze Bazyl . Wiele razy pisałem o korzyściach z dodawaniu tego "cymesu" do wypiekanego chleba . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2539 Opublikowano 28 Lutego 2023 Po dodaniu 1 łyżki grysu ziemniaczanego na 1 foremkę, nic się nie kruszy, a smakuje faktycznie bardzo dobrze, tak jak pisze Bazyl . Wiele razy pisałem o korzyściach z dodawaniu tego "cymesu" do wypiekanego chleba . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2540 Opublikowano 28 Lutego 2023 Kruszy się tak samo jak na wodzie Śniadanko na świeżym chlebku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2541 Opublikowano 28 Lutego 2023 Bardzo ładnie wyrośnięty i wypieczony chlebuś, pogratulować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2542 Opublikowano 28 Lutego 2023 Bazyl porownaj. TAk powinien wygladac sourdough chleb,. U ciebie, nie powiem, jest smaczne, ciasto chlebowe. Wiem, wiem, wsadzilam kij w mrowisko Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #2543 Opublikowano 28 Lutego 2023 Bazyl porównaj, tak powinien wyglądać chleb. :D :D :D :D !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2544 Opublikowano 1 Marca 2023 Jarka wpis mówi wszystko to jest bagietka nie chleb. Na tym zdjęciu wygląda na chleb na drożdżach a nie na zakwasie. Za tak wyrośniętym pieczywem nie przepadam, masłem jest ciężko posmarować bo więcej powietrza niż chleba Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2545 Opublikowano 1 Marca 2023 więcej powietrza niż chleba Jak dmuchaniec z marketu. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2546 Opublikowano 1 Marca 2023 Bo to jest tak zwany "Chleb Dymany" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-817996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2547 Opublikowano 1 Marca 2023 Annam piekny chleb ,chcialabym potrafic taki upiec na zakwasie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2548 Opublikowano 1 Marca 2023 (edytowane) Annam piekny chleb ,chcialabym potrafic taki upiec na zakwasie Electraitu widac Twoja wioedze. Panowie, odrobine zahamujcie swoje wpisy. Staracie sie robic prawie perfekcyjnie wedliny, co jest zlego tak samo podchodzic do wypiekow? Nie warto cukrowaqc sie, jesli cos jest nie tak, uwazam,ze uwagi jakie dostawalam, kiedy robilam wedliny bardzo mi pomogly ,aby teraz nie miec problemow, to samo dotyczy peiczywa. JA tez kiedys robilam "ciasto chlebowe",ale z czasem poznalam roznice. Edytowane 2 Marca 2023 przez EAnna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #2549 Opublikowano 2 Marca 2023 (edytowane) JA tez kiedys robilam "ciasto chlebowe",ale z czasem poznalam roznice. Aniu to zdradź tą różnice i powiedz co złego jest w moim cieście chlebowym. Mnie i nie tylko moje chleby smakują są lepsze od kupnych. Ten chleb https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/ znajomy żołnierz jak jechał na poligon to zamówił u mnie 4 bochenki. Edytowane 2 Marca 2023 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #2550 Opublikowano 2 Marca 2023 Aniu z mojej strony to nie jest żadna złosliwość. Ja poprostu nie lubię chleba typu lekkiego-dmuchanego tylko chleb musze czuć że jest.Nawet gdy jest delikatnie zakalcowaty,a taki czysto żytni mi czasem wychodzi to mój jęzor go toleruje.I na smarowidle jest oszczedność. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/102/#findComment-818315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.