Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Tier-u... zdjęcie pod światło to prawie jak Hostia wygląda!!!! Spokojnie możemy założyć jakieś "stowarzyszenie religijne... świętego dymu!! "Ja taką "hostię" bym mógł codziennie przyjmować!!!! Słoninka jak zwykle bajeczna!! Czemu u mnie takiej porządnej słoninki nie mogę dostać Z Dymnym pozdrowieniem... Edytowane 11 Stycznia 2016 przez ArkoGdynia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-467754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Salami bez kultur, i tylko pieprz? Ile soli dajesz? Jelita 40mm? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-467758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Tier-u... zdjęcie pod światło to prawie jak Hostia wygląda!!!! Spokojnie możemy założyć jakieś "stowarzyszenie religijne... świętego dymu!! " :laugh: dobre Salami bez kultur, i tylko pieprz? Ile soli dajesz? Jelita 40mm?Tak bez kultur, kiedyś dodawałem ale nie było różnicy, może źle coś robiłem? cukier dodaję i trzymam 2 dni w cieple, sól ok 25-30g, jelita wołowe. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-467759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Salami bez kultur, i tylko pieprz? No, są lokalne kultury zapewne.Kiedyś też zrobiłam na takich salami. Było dość kwaśne.Odpowiednia ilość soli i pieprzu harmonizuje smak. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-467881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ta słoninka to jak marzenie , muszę obrać trasę w Twoje rejony chociaż ciężko z powrotami , znaleźć ten GS i zakupić wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-467896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ostatnio zrobiłem kilka słoiczków tuszonki http://monki.us/wd_forum/tuszonka/i_DSCN0038.JPGhttp://monki.us/wd_forum/tuszonka/i_DSCN0040.JPGhttp://monki.us/wd_forum/tuszonka/i_DSCN0075.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ostatnio zrobiłem kilka słoiczków tuszonki Pochwal się proszę jak robiłeś. Dostałem zlecenie od jedynej córki mojej ukochanej teściowej właśnie przed paroma dniami.Wyglądają wspaniale. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 5 Lutego 2016 Wlodziu czyli od "wodza" Twego polecenie / rozkaz dostałeś nie bój się tego głośno powiedzieć ; ( Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 5 Lutego 2016 Salami z pieprzem po 9 tyg. dojrzewania, zostało kilka pałek chyba trzeba na zlot zostawić i trochę słoniny solonej i podwędzanej. Przemek rozumiem, że mówisz o zlocie w Gąsiorowie . Cudne te Twoje salami. Muszę Zbyszka do Ciebie na szkolenie skierować Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 5 Lutego 2016 Dyzio, Jasne - 1,5kg Łopatka, peklowane (50/50) 20g/1kg- 3g pieprz świeżo mielony (proponuję dodać 5-6g bo jest mało wg. mnie wyczuwalny.)- 10g cebula prażona- 3 listki laurowe- 10g żelatyna- 0,5l wody Łopatka krojona w kawałki ok 3cm i peklowana przez 48h, po tym czasie do mięsa dodaje pieprz, liść i cebulkę, całość przesmażam ok 15min w garnku do momentu aż zacznie bulgotać, wtedy zalewam wodą i duszę na małym ogniu 100min. Później w słoiki, do wywaru który został ( ok 0,3l ) dodaję żelatynę i zalewam mięso. Po 24h pasteryzacja 60min i kolejnego dnia 40min. Salami z pieprzem po 9 tyg. dojrzewania, zostało kilka pałek chyba trzeba na zlot zostawić i trochę słoniny solonej i podwędzanej. Przemek rozumiem, że mówisz o zlocie w Gąsiorowie . Cudne te Twoje salami. Muszę Zbyszka do Ciebie na szkolenie skierować Ela mi tu już taki jeden z Ostrołęki chce przyjechać :D Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ela mi tu już taki jeden z Ostrołęki chce przyjechać :D no ja się nie dziwie, robisz zadżebiste salami , no i inne wyroby również Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 5 Lutego 2016 tier, thx. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 5 Lutego 2016 Tier, smakowicie wygląda, gratki :clap: Powiedz mi jeszcze co to za osad na dnie słoików Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ostatnio zrobiłem kilka słoiczków tuszonki Myślę, myślę o tuszonce - Twój tok produkcji wygląda ciekawie - spróbuję po naśladować.... ,bo wygląda dobrze... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 6 Lutego 2016 Ostatnio zrobiłem kilka słoiczków tuszonki Pysznie wygląda TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 6 Lutego 2016 - 1,5kg Łopatka, peklowane (50/50) 20g/1kg - 3g pieprz świeżo mielony (proponuję dodać 5-6g bo jest mało wg. mnie wyczuwalny.) - 10g cebula prażona - 3 listki laurowe - 10g żelatyna - 0,5l wody Smarówka Tiera przeszła do legendy, teraz chyba pora na tuszonkę Tiera Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię ... Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 6 Lutego 2016 Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię ... A żelatyna Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 6 Lutego 2016 Powiedz mi jeszcze co to za osad na dnie słoików Ten osad powstał po 2 pasteryzacji, aż tak nie znam się ale obstawiam jakieś białka i pieprz Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię W szybkowarze? daj znać jak wyszło A żelatyna Naturalna z kopyt. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 6 Lutego 2016 tier - orginalny przepis na tuszonkę nic nie mówi o peklowaniu - próbowałeś bez azotynów.... jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jumbo zgadza się, robiłem... obie wersje są dobre, chociaż przy peklowanym mięsu jest bardziej wyrazisty smak, tak mi się zdaję... http://monki.us/wd_forum/i_DSC00158.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie zdaje Ci się Przemek ... Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 6 Lutego 2016 Oj tier narobiłeś smaka na tuszonkę... muszę spróbować, bo ze słoikowych to tylko konserwę mira robię MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie zdaje Ci się Przemek ... Tapniete z GT-I9500 ...jadłem konserwy od ruskich prosto z poligonu - 1000g połowa to tłuszcz , a mięso mięciutkie , szare , duszone , nie wskazujące na użycie azotynów kłania się przepis podany przez Maxella jakieś 100000 lat temu..... jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 6 Lutego 2016 Robiłem i tak i tak ... nie bój ..Mnie bardziej pasuje mięso peklowane niż solone Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 6 Lutego 2016 ...jadłem konserwy od ruskich prosto z poligonu - 1000g połowa to tłuszcz , a mięso mięciutkie , szare , duszone , nie wskazujące na użycie azotynów kłania się przepis podany przez Maxella jakieś 100000 lat temu..... jumbo a te konserwy to kiedy jadłeś? No jak na 1kg, to dobra wydajność w namiotach zjedzą mięso, a w okopach tłuszcz na pajdzie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-473795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi