DZIADEK Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Na imprezę zrobiłem takie kiełbasy. Serdelko-parówkowa. Dwa razy mielone mięso siatka 2mm i chwilę miksowane dosłownie 2 min Babcia nazwała ją - kiełbasa dietetyczna - zero tłuszczu dodanego. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Babcia nazwała ją - kiełbasa dietetyczna - zero tłuszczu dodanego O to coś dla mnie,ale dla Andrzeja zapewne niejadalne :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Czerwca 2012 To prosimy o recepturę , jakie klasy i z czego uzyskane :grin: Wyroby wiadomo :clap: :thumbsup: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Czerwca 2012 - zero tłuszczu dodanego. Kiełbaski naprawdę extra :clap: :clap: :clap: .Dziadku powiedz ze jednak dodałeś trochę tłuszczu coby nas tłuszczo-lubnych pocieszyć :grin: A tak na poważnie możliwe jest zrobienie kiełbasy bez dodatku tłustego Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Kiełbasa zrobiona na bazie tej receptury http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/345-kielbasa-poledwicowa-pieczonaModyfikacje-Peklowanie peklosól 60% sól 40% 18g/kg mięsa - za mięso woł, mięso wp kl III z tylnej golonki mielone przez siatkę 2 mm i miksowane - kutrowane.Mięso wp. z polędwicy kl. I rozdrobnione przez szarpak maszynka nr 22Nadziewanie w jelita wp cienkie- kiełbaśnice.Zamiast pieczenia parzenie .Polędwicę -handlowa nazwa schab b/kości kupiłem w cenie 14,50 zł/kg Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Czerwca 2012 To była polędwica bez warkocza cienka nie nadająca się do wędzenia. Nie spełniająca wymagań handlowych. II gatunek Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dziękuje Dziadek za kolejny przepis, lecz niewątpliwie dobry, jednak moim faworytem jest inny Wasz utwór http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1122-kielbasa-dziadka Ot i teraz w lodówce czeka więcej 20 kg mięsa, przygotowane pod Wasz przepis. Jedyne odstępstwo od jego - ta nieobecność u mnie w komplecie krat 16 mm, toż kraję ręcznie kawałeczki 15-20 mm, co na mój pogląd nie psuje końcowy wynik. Swoim klientom przedstawiam kiełbasę pod nazwą "Дедушкина сказка"***, serio. :lol: Z szacunkiem. Sasza. ***"Dziad baśń" Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Na imprezę zrobiłem takie kiełbasyNo w końcu nasz Dziadek pochwalił się swoimi wyrobami... już myślałem, że nigdy się nie doczekam... a przecież od takiego fachowca, to tylko się uczyć. Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Czerwca 2012 i chwilę miksowane dosłownie 2 minmożna wiedzieć za pomocą jakiego urządzenia? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Pokemon, Dla przykładu: [ Dodano: Wto 26 Cze, 2012 12:58 ]https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1721 Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Czerwca 2012 można wiedzieć za pomocą jakiego urządzenia Blender z Lidla - moc 60OW. Mięso mielone dwa razy przez siatkę 2-3 mm Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dziadku, a czy zamiast blendera, nie można by używać np. malaksera o mocy 1000w ?http://www.google.pl/imgres?q=malakser+kenwood&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=892&tbm=isch&tbnid=uOoHNsf7tNvN_M:&imgrefurl=http://www.topmarket.pl/roboty-kuchenne-kat-107.html&docid=9m84qE6JDaiM5M&imgurl=http://www.topmarket.pl/prod/mid/kenwood-fp-735-multipro-49355.jpg&w=450&h=300&ei=qLbpT4v_BsvAswaC74nGDg&zoom=1&iact=hc&vpx=390&vpy=568&dur=643&hovh=183&hovw=275&tx=165&ty=91&sig=109554728465453851009&page=2&tbnh=158&tbnw=228&start=22&ndsp=26&ved=1t:429,r:1,s:22,i:145 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dziadku a woda lub lód dodawałeś zgodnie z recepturą , czy może swoja modyfikacja a najlepiej jak byś napisał ile miałeś wagowo I ile III.Do tego nas przyzwyczaiłeś :grin: Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Powtórzę jeszcze raz odstępstwa od tej receptury, reszta zgodnie Kiełbasa zrobiona na bazie tej receptury http://wedlinydomowe.pl/k...wicowa-pieczona Modyfikacje -Peklowanie peklosól 60% sól 40% 18g/kg mięsa - za mięso woł, mięso wp kl III z tylnej golonki mielone przez siatkę 2 mm i miksowane - kutrowane. Mięso wp. z polędwicy kl. I rozdrobnione przez szarpak maszynka nr 22 Nadziewanie w jelita wp cienkie- kiełbaśnice. Zamiast pieczenia parzenie .Kutrowanie ,miksowanie zgodnie z procesem, Lodu nie używam szkoda nożyka tnącego w blenderze. Ogólne zasady kutrowania wkrótce przedstawię w innym temacie W tej chwili mam zapeklowane wybrane najdelikatniejsze mięso z szynki na podobną kiełbasę bez tłuszczu. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dziadku. Pytałem Cię o możliwość ew. użycia malaksera o mocy 1000w. zamiast blendera przy wyrobie parówek czy serdelków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Blender z Lidla - moc 60OW. Mięso mielone dwa razy przez siatkę 2-3 mmczyli da się nawet takim sprzętem. Ogólne zasady kutrowania wkrótce przedstawię w innym temaciesuper, a więc czekam. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-224842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Moja nowa kiełbasa Dietetyczna -O dodanego tłuszczu. Robię już od dłuższego czasu kiełbasy z mięsa z szynek wp . Jak na tym wychodzę . W tym tygodniu w Mościbrodach - sklepy firmowe .Szynka b/kości ,skóry i tłuszczu - 12,25zł/kg Takie same mięso z łopatki wp - 14,25 zł/kg http://images37.fotosik.pl/1646/3d1e7477bc39451bm.jpg Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Fotorelacja super :clap: :clap: :clap: a kiełbasa jak to u MISTRZA piękna :thumbsup: :thumbsup: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Moja nowa kiełbasa Dietetyczna -O dodanego tłuszczu. Robię już od dłuższego czasu kiełbasy z mięsa z szynek wpA co się stalo? Czy Babcia nakazała bez tłuszczu? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Savio na tłustej karkówce zrzucił 77kg. I to w jakim stylu! Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Czerwca 2012 A co się stało? Czy Babcia nakazała bez tłuszczu?Nic się nie stało . Dziadek wzbogaca menu dla swoich niejadków .Chcą bardzo chude to mają. Dla siebie robię co lubię, a więc boczek wędzony parzony i kiełbasa średnio tłusta . Prezentuję nowości dla dietyków. Myślę o parówkach wołowych i kwadratowej kiełbasie. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaxxii Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Prezentuję nowości dla dietyków. I za to Pana "pokochałam" :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Prezentuję nowości dla dietyków. cud, miód, malina :grin: szkoda, że mój Ś.P. dziadek nie zdążył mi przekazać takich mądrości dobrze, że wszyscy mogą uczyć się od dziadka nad dziadkami :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 30 Czerwca 2012 kwadratowej kiełbasie.Dziadku ale skąd takie kwadratowe osłonki weźmiesz. :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 30 Czerwca 2012 DZIADEK napisał/a: kwadratowej kiełbasie. Dziadku ale skąd takie kwadratowe osłonki weźmiesz. :wink: _________________Myślę że DZIADEK zaprezentuje jakąś wędlinę dietetyczną z szynkowaru .. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/#findComment-225592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.