DZIADEK Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Halusiu ty powinnaś być wróżką Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-225593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zapytałem o kwadratowe osłonki bo swego czasu zadzwonił klient i zapytał czy takowe mam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-225601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Lipca 2012 Moje szyneczki z mięśnia półbłoniastego. Owinięte folią celulozową i wędzone . Ale jest i druga strona medalu, to stało się już podczas wędzenia aż trzeba było to wykłuć. Z lewej strony to pierś z indyka. Wyroby po parzeniu i wychłodzeniu. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-227484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Lipca 2012 Owinięte folią celulozową i wędzone A po co ta folia?.Ma być bardziej soczyste, czy mniej owiane dymem?.Folia powoduje mniejsze nasycenie dymem a co za tym idzie dłuższe wędzenie, ale również niedoświadczonym może pomóc w otrzymaniu odpowiedniego koloru.Z mojego doświadczenia z folią wynika ,że owinięcie folią nie nadaje większej soczystości wyrobom wędzonym. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-227487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Lipca 2012 Wyroby były chwalone że bardziej soczyste. Takie gładkie miały powierzchnię.Folię celulozową używam przeważnie do szynki drobiowej robionej z piersi indyka a to dlatego by nie mieć kłopotów z zdejmowaniem siatki jak również gazy jak w niej robię. Tutaj przy okazji ,zawinąłem mięśnie z szynki .Wy mi powiedzcie czemu te białko wylazło. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-227490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Lipca 2012 Nie podejrzewam Cię Dziadku o taki błąd jak: zbyt wysoka temp. przy braku cugu podczas wędzenia, przyczyn może być kilka np. złej jakości mięso (wada), mięso niedostatecznie schłodzone po uboju, lub zwiększona kwasowość (pH) Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-227496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Lipca 2012 Wy mi powiedzcie czemu te białko wylazło. To ja tez zapytam.Czy to mięso było sklepowe?. Mogłeś trafić na tzw.rzadkie mięso.Z tego co pamiętam to po zauważeniu wycieku należy takie mięso na kilka sekund zanurzyć we wrzącej wodzie i dalej wędzić.Podobno pomaga, ale nie sprawdzałem bo nie miałem takich problemów.Jeśli mięso było z uboju gospodarczego to przyczyną mogła być wysoka temperatura w czasie uboju i złe schładzania mięsa co skutkowało obniżeniem pH. i słabym wiązaniem wody. Przyczyną wycieku termicznego może być też zbyt niska zawartość soli w mięsie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-227502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zrobiłem sobie wreszcie taką kiełbasę jaką lubię. Niejadki krzyczą że za tłusta. Skład . wp kl II . Zmielona przez siatkę 10 mm, przyprawy jak na podwawelską plus kardamon, pieczona Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Lipca 2012 Dziadku,patrząc na Twoja kiełbaskę od razu poczuliśmy sie głodni. Wygląda pięknie i na pewno równie wspaniale smakuje.Mistrzu pragnę zapytać w jakiej temperaturze ją piekłeś i jak długo, gdyż własnie z tym mamy trochę problem. Ostatnia nasza kiełbasa pieczona miała jakby ubytki tzn. wygladało to tak jakby wypłynął z niej tłuszcz.Pozdrawiamy:) Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zrobiłem sobie wreszcie taką kiełbasę jaką lubię. Niejadki krzyczą że za tłusta. Oj Dziadku, Nie tylko ty taką lubisz............. :thumbsup: a niejadki to niech ze sklepu zjedzą a zrozumieją różnicę :grin: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Lipca 2012 Skład . wp kl II . Zmielona przez siatkę 10 mm,Kiełbaska wygląda smakowicie, ostatnio zapanowała moda na prostotę, bez klasyfikacji i temu podobnych czynności :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 21 Lipca 2012 Chętnie bym się dobrał do tej kiełbaski z polskiej świnki! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Lipca 2012 Gratuluje wyrobow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Lipca 2012 Niejadki krzyczą że za tłusta.ja bym krzyczał, że za mało :lol: ..niezależnie od ilości hehe naprawdę smakowicie wygląda Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-228975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Teraz kombinuję trochę z konserwami na początek leonek.. Moim niejadkom na razie smakuje. Ja zjadam galaretkę oni resztę. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zdjęcie mi się nie otwiera :sad: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 U mnie się otwiera :smile: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorota17 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Brawo , brawo, aż mi ślinka cieknie,piękne.Dziękuję Wam za super przepisy.Pozdrawiam serdecznie zawsze miło tu zagladać :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zdjęcie mi się nie otwiera :sad: jakie zdjęcie? gdyby nie FB nie wiedział bym o czym mowa :sad: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/431414_349376791817639_342062302_n.jpg Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Teraz się otwiera.Mielonka jak mielonka.W tym wykonaniu musi być super ,ale mnie bardziej interesuje gdzie kupiłeś Dziadku te słoiki.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Musiałem kupić kilka konserw w Lidlu po ok 5 zł. Kilka znalazłem u rodziców . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No właśnie.Skąd oni biorą te słoiki.W jednej wytwórni konserw powiedzieli mi ,że to tajemnica handlowa , ale ja jestem uparty i nie ustaję w poszukiwaniach. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-233973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 arkadiusz, może taka alternatywa. http://www.honest.pl/kat-1,S%C5%82oje%20z%20klamerk%C4%85.html http://www.vitrosilicon.com.pl/product/showMainList/10?lang=pol Kolega Jagra, kiedyś sprowadził bezpośrednio od producenta. :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-234021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Patrząc na ceny tych słoi , to lepiej kupić konserwy w słojach w LIDLU najtaniej .Wieczka od słoi litrowych pasują do nich tak że nie będzie kłopotu z wekowaniem . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-234037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperos Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dostępne są również w Biedronce z fajną goloneczką i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/page/2/#findComment-234122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.