Maciekzbrzegu Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja bym zostawił jak jest. Przed spożyciem otworzył wcześniej ( np 3-4 godzin ) i wymoczył w zalewie tylko z octem (stężenie jak w istniejącej ) + troszkę cukru to trzeba praktycznie określić ale za drugim razem będzie o key. Wygląda to na dużo roboty ale to pozory (szklanka wody + np 3 łyżki octu+ troszkę cukru) . powtórna pasteryzacja =rozgotowanie papryki nie masz pewności że po użyciu drugiej zalewy będzie ten smak którego oczekujesz A tak za drugim razem przy moczeniu trafisz i tylko powtarzasz za każdym razem . Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-511763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Tak i daj więcej cukru Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-511765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dziekuje, tak zrobie. Jutro mam dzien wolny to bede walczyc z ta papryka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-511798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jeszcze raz dziekuje za rady Roger i MAxell. PApryka wrocila do prawidlowego smaku i tylko w glowie pozostala przesolona. A na prawde nie dalo sie wczesniej tego jesc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 U nas juz wiosna czyli niedlugo czas bbq sie zacznie. Czy ktos ma takie urzadzenie bo mnie sie podoba, ale nie jestem pewna czy tylko na zdjeciu ladnie jest a w zyciu okaze sie kolejna rzecza do schowania w szafce http://www.ebay.com.au/itm/like/112081115827 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jeszcze raz prosze o wasze opinie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A na cóż ci kolejny gadżet?Nie ma to jak szaszłyk ładnie przypieczony bezpośrednio na ruszcie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 JA lubie gadzety, tylko ,zeby byly praktyczne a nie zajmowaly miejsce w szafce. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 24 Października 2016 U mnie wiosna. Ale niestety nie taka jak powinna, mamy deszcze i deszcze, mimo tego wszystko rosnie. Tutaj niebo z ostatniej soboty, ktora byla bardzo deszczowa, jeszcze takiego nieba nie widzielismy, aby chmury tak sie kotlowaly No ale juz jest wtorek, wiec zapomnialam o deszczu, zwlaszcza ,ze poniedzialek byl w miare cieply i przyjemny. Moja cytryna lamie galezie pod ciezarem owocow, tak wygladaja cale peki cytryn na galeziach, co sie dziwicA tutaj rekordzistka, nawet wygladem ta cytryna nie jest podobna do cytryny. No i na koniec kwitnacy juz passionfruit. Mam go w duzej doniczce pod patio. Nie sadzilam, ze uda mi sie doprowadzic aby kwitl i mial owoce , gdzie krzak nie rosnie w ziemi tylko w doniczce. a tutaj juz zawiazany owoc widac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 24 Października 2016 Oj ANiu pozazdrościć tylko można. U CIebie będzie coraz cieplej a u nas coraz bardziej buro i ponuro. Cytryny wyglądają rewelacyjnie. Herbatka z taką świeżą cytryną musi smakować cudownie . Ta duża wygląda jak pigwa Pozdrawiam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 24 Października 2016 U mnie wiosna. A jakie są u Ciebie temperatury zimą i latem? kwitnacy juz passionfruit. Po kwiatach poznaję ozdobne (u nas) pnącze, które nazywa się passiflora - po polsku: męczennica.Miałam kiedyś w doniczce ale to dosyć ekspansywna roślina i chociaż pięknie kwitła, musiałam się z nią rozstać.Zaskoczyłaś mnie tymi owocami; czy one są jadalne? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 24 Października 2016 Zaskoczyłaś mnie tymi owocami; czy one są jadalne? EAnno tak i to bardzo smaczne. Tutaj masz opis owocow https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_edulis ja przepadam za nimi swiezymi. Jadalny jest miaz razem z pestkami.Ma smak i zapach witaminy B, moze dlatego wiele ludzi nie lubi ich swiezych. w sprzedazy mamy konserwy zrobione tego miazu w syropie. A jakie są u Ciebie temperatury zimą i latem? Skoki sa bardzo rozne, teraz jest wiosna, ale nadal bardzo zimno. w sobote bylo tylko 6 stopni, teraz jest jeszcze noc a jest 11. Jako ze to pazdziernik, powinny byc temeperatury okolo 20-25 . Zima tez mamy rozne , czasem 18 czasem 4. Tylko ze te 18 zima jest inne niz te latem. Bo trzeba wziac pod uwage wilgotnosc i wiatry. Zima zwykle mamy wiatry z poludnia lub poludniow0 zachodnie, co niesie zimne powietrze od oceanu , a latem czesto z polnocy z centrum kontynentu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Zima tez mamy rozne , czasem 18 czasem 4.Czyli mrozów u Was nie ma. No, to jestem w domu z tymi owocami passiflory.Można u nas kupić marakuję a ja nigdy tego owocu nie kojarzyłam z passiflorą.Owoce z puszek wydają mi się zbyt słodkie i takie "drętwe".W każdym razie nie przepadam za nimi. Edytowane 24 Października 2016 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 24 Października 2016 Eanno w Melbourne, czasem spada w zimie temperatura do zera, ale to juz wyjatki. Jedynie w gorach w zimie jest mroz i oczywiscie snieg. Jako ze kraj jest duzy mamy rozne temperatury w roznych terenach.Jeszcze to, ze klimat jest taki i z zima mimo nie zerowej czy minusowej temperatury , ale wiatry z wilgotnoscia potrafia dokuczyc bardziej niz mroz. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 24 Października 2016 Ehhhhh...i czemu to moj tato wybral Szwecje zamiast Australii ...bylam bym przynajmniej blizej "wlasnych "wysp oh te cytrynki ..pamietam jak sobie nawiozlam takich prosto z drzewa z Grecji ...tu zamiast cytrynek mam maline moroszke ..niestety sklepowa bo w naszym regionie nie rosnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 24 Października 2016 ANNAM w końcu trochę zdjęć zamieściłaś Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Olga, jakos mi opornie idzie ostatnio robienie tych zdjec. Nawet wszystkich moich prac nie popstrykalam Mam tutaj takie dwa male, szykowane do Snow globe sa to figurki z masy cukrowej a niby szklana kule robi sie z zelatyny. Oczywiscie na ciescie, fruit cake. Edytowane 24 Października 2016 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 24 Października 2016 Ale cudeńka Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 25 Października 2016 Ladniutkie ..ja swego czasu robilam ale z marcepanu ...mialam male Zoo.. a najwiecej swinek na BN Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 25 Października 2016 Electra, masa cukrowa troche bardziej trwalsza, ja sie zastanawiam nad robienirm tego z porcelany.Bedzie wieksza zabawa, ale teraz musze zrobic cukrowe. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 26 Października 2016 Zrobilam tort czekoladowy. Ciasto to nic innego jak slynny mississipi mud cake i dodane jest ganache z ciemnej ,gorzkiej czekolady.Wierzch to fondant ze wzorem skory weza, a pozniej calosc byla airbrush farbami jadalnymi . Koncowka to nic innego ja rowniez spozywcze kolory aby uzyskac ciemnobraziwe plamy na skorze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 26 Października 2016 Pięknie... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 26 Października 2016 Aneczko super tort :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 26 Października 2016 Wow!!!!!!!!!!! Aneczko ależ piękne te Twoje wyroby. :clap: :clap: Twoje umiejętności są na coraz wyższym poziomie SUPER!!!! Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 26 Października 2016 Kamil, MArysiu, Elu dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.