michal278 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Po to się odejmuje serwatkę i dogrzewa wodą ziarna, by jak kolega pisał usunąć cukier. Efektem tego jest inna fermentacja, bo głównie bakterie mlekowe fernentują cukry. Powoduje to, inne pH sera. W efekcie jest inny smak. Jest to dobry przykład, jak w serach jedna czynność pociąga za sobą kilka efektów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7646-biotit-sery-i-inne-wyroby-z-mleka/page/8/#findComment-692156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.