Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

W nierównej walce wyszedł zwycięsko, głównie to zasługa Pomagantów.

 

Moje gratulacje Karolu  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Kurła Robert a ja Ci nawet rękę uściskałem.. Ja pierdziele ale mnie zaszczytos kopneło ;) Dajesz bracie przykład że ho ho ;)  Zdopingowałeś nie tylko mnie  w tym ze środowisku pozytywnie zakręconych warianciunców ;) Gratulacje!!!   ;)

No to z okazji tych fanfar spróbuję też Karolowi jakąś nagrodę ufundować - będzie to nalewka zielona - o ile sie uda :facepalm:  , mam nadzieję, że do spotkania w Spychowie w listopadzie będzie pijalna  :D

Muskie - to ryba 🙃

 

 

listopadzie będzie pijalna 

 

Miejmy nadzieję że będzie pijalna :D 

Bardziej mnie interesuje kwestia kiełby...czy jeszcze będzie zjadalna :facepalm:  

że do spotkania w Spychowie w listopadzie będzie pijalna :D

Oj tam oj tam. Pijalna to jest już chwilą moment po dodaniu spritu ????. A sam sprit to nawet przed???? tylko trzeba rozrobic z wodą, znaczy się dobrze ???? jest rozrobic ale musu nie ma????

 

 

Ale wiem że chcesz i wzniesiesz się na wyżyny nalewkowe. ???? aby uhonorować brata Ziezielonego. ???? i czas ma tu znaczenie.

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

 

 

aby uhonorować brata Ziezielonego. i czas ma tu znaczenie.
I poprzeczka wysoka i mlao casu qurde bele :D  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

 

 

Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek

 

:thumbsup::clap: :clap:

 

 

Przecież cały czas o to chodzi . 

 

 

Karolu ..... WIELKIE  GRATULACJE   :flowers: :flowers: :flowers:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Ho ho ho!!! Gratulacje Karolu, spóźnione, ale mimo wszystko ;) A ja głąb wczoraj z Tobą rozmawiałem i nie pogratulowałem bo nie wiedziałem :D

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

  • 3 miesiące temu...

:) Pozdro Jedzącym Dym Kiełbasofilom płci obojga.... :thumbsup:

Inaugurowałem właśnie sezon 2019/2020...29 sie 2019

Jakoś tak mnię rzuciło.... skwapliwie wykorzystałem niemrawość much o poranku....

Polędwice i boczki...20kilka kilko... sprytnie rozproszyłem dozę E301 w mieszaninie soli i E250....poważyłem... i we wory... :yes: ...takie tam domowe manewry... :laugh:  :laugh: 

Zapowiada się obiecująco...mięcho super... poczekamy...czas jakiś...

Jesienność słabo wyczuwalna w panującej aurze...nic to ...ważne, że jedziemy... :thumbsup:

  • 3 miesiące temu...

 

:) jołjołjoł SiBaski...

Wąt zaszczurzony dość pokaźnie...niestety...

Broń Boże, żebym nic nie robił... Coś tam się periodycznie dyma, coś kiełbasi, gdzieś zboczy...

Oto tak...z pajęcznika chociażby... czyli września dla tych co zapomnieli i/lub na zapiątek mówią "łijkend"... :thumbsup:

 

post-52358-0-17798500-1577349102_thumb.jpg

 

By posiąść, skromne choćby zasoby giloretki, zboczki warto zaworować...

 

post-52358-0-99093600-1577349335_thumb.jpg

 

...efekta bywają....

...tu znów się coś dyma, nawet załączyłem zuchwale wędliny z brzeźniowego (marcowego) szkolenia od Andrzeja Bagno... :D

 

post-52358-0-75806100-1577349422_thumb.jpg   post-52358-0-66141200-1577349474_thumb.jpg

 

....w toku lub podczas czynności okołokiełbasowych nie należy wylewać dziecka z kąpielą...lecz studzić je gwałtownie jest nawet wskazane...

 

post-52358-0-15347600-1577349536_thumb.jpg

 

wykon mizerny ale to tak jak u mnie z włosami... jak Ładne to nie musi być Dużo....i w eksponowanych miejscach :laugh:  :tongue:

 

post-52358-0-17910300-1577349684_thumb.jpg

 

....czasu troszkę było to i Popasoss Lusseiross zczyniliśmy społem z ziezieŻoną...

nawet umajone dwa słoniki kozieradką...sympatycznie w międzyzębiu... :yes:

 

post-52358-0-15233600-1577349928_thumb.jpg

 

....jak wspomniałem, również przykiełbasiłem z premedytacją, tak treningowo...

 

post-52358-0-11281800-1577350016_thumb.jpg

 

....wędlinowanie prymitywistyczne to obowiązek i przyjemność... zboczki oto we fazie dymania...też...zdaje się, że z kośnia (listopada)...

 

post-52358-0-80071700-1577350186_thumb.jpg

 

Wiadomo, że ...

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek :)
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu

 

 

 

 

 

 

:) jołjołjoł SiBaski

...suplementyzacja cd

KŻE Macica ma fajoski gadżet...płomienić się wciąż powinien...podżegając ku figlom kiełbasowym...

 

post-52358-0-97635200-1577435431_thumb.jpg   post-52358-0-19841900-1577435567_thumb.jpg

 

...od czegoś zacząć należy...komponenta...i tabelek...

 

post-52358-0-58232100-1577435784_thumb.jpg

 

..kiełby kiełbnięte...zwędzone, odparzone/odpieczone w piekarniku...grawitują lansersko.. :yes:

 

post-52358-0-74960400-1577435691_thumb.jpg   post-52358-0-87730200-1577435864_thumb.jpg

 

po peklowaniu we worach....proces wszczęty..

 

post-52358-0-80955600-1577436100_thumb.jpg   post-52358-0-58712600-1577436219_thumb.jpg

 

Polędwice odparzałem wg "nowych" wytycznych, temp wody około 75*C, temp wewn batonu do 55*C... wyszło normalnie... :w00t:

 

post-52358-0-45093000-1577436372_thumb.jpg

 

Macicowa wersja odparzania boczków.... :thumbsup:

 

post-52358-0-81031800-1577436459_thumb.jpg

 

...studzeniepost-52358-0-78213600-1577436564_thumb.jpg

 

...we worach krzepkości nabiera...bardzo się mnie to podoba...

 

post-52358-0-22254000-1577436763_thumb.jpg

 

...są i One...

 

post-52358-0-74668600-1577436873_thumb.jpg   post-52358-0-05730200-1577436941_thumb.jpg

 

...Zapomniana Królowa...

 

post-52358-0-46322200-1577437213_thumb.jpg   post-52358-0-23637100-1577437286_thumb.jpg

 

....uzysk sporaśny giloretki zeboczkowej...jakoś kiela 2500 gr... dokiełbasi się następnemu wykonowi...zacności dodając misternie.. :thumbsup:

 

post-52358-0-74523100-1577437433_thumb.jpg

 

...serki twarogowe..pierwszy raz w historii macicowej "zasolankowany"... nawet może być... :laugh:

 

post-52358-0-50688400-1577437507_thumb.jpg

 

...okoliczności sprzyjały to i ser się rozpoczątkowało...śliczną, finezyjną, niepowtarzalną fakturę otrzymał...przypadkiem.. :laugh:

smakowo zajekypbabisty... to ten Egzemplarz co w Łazach na szkoleniu był zczyniony wspólnotowo...pozornie "byle jak"...

 

post-52358-0-70316000-1577437667_thumb.jpg

 

...przyrząd, nieodzowny bawełniany osuszacz, upraszczający/eliminujący proces "obciekanie"... :thumbsup:

 

post-52358-0-09896800-1577437795_thumb.jpg

 

Tak to SiBaski dobrnąłem....

 

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek :)
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu

Edytowane przez ziezielony
dobrnąłem....

Widać Radość wykonania i działania radosne nie przymuszone  jak Wena artysty malarza..... koloryty …. :thumbsup:  :clap:  nowe trendy parzenia  :thumbsup:  :clap:

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

 

 

Tak to SiBaski dobrnąłem....

Ty to jednak dżolero jesteś wysokiej klasy :clap::D 

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

 

 

Tak to SiBaski dobrnąłem....

Piękne wyroby, kolorystyka przecudowna, a smak o. :thumbsup: ..mniamnuśny :thumbsup::clap:  :clap: 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

  • 2 miesiące temu...

:) Pokłon Jedzącym Dym Kiełbasofilom płci obojga...

SiBaski, se wyzwoiłem.. wędzenie magnolią...

Na razie jako domieszka...

Kilka parków miałem okazję sfajczyć...

Fajny zapach niosło w krąg..

Ktoś? Coś? Jakieś doświadczenia?

 

 

wędzenie magnolią...

Ja wiem  ja nigdy  może ?? chyba ? chociaż ja wiem ?  oby nie łodygami konopi :D :D

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

 

 

Ktoś? Coś? Jakieś doświadczenia?

Sprawdziłam; kwiaty magnolii są jadalne więc i dymy dozwolone.

Ciekawa sugestia, mam przed domem ogromny krzew a w zasadzie drzewo magnolii.

Ostatnio A. wyciął sporo konarów, więc wypróbuję....smakowo i zapachowo :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Polecam do ryb winorośl. Czas wiosennego formowania akurat zaraz się kończy, to i patyki będą. Też polecam badyle malin.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez michal278
Dobre, bo Polskie.
  • 2 tygodnie później...

:) nie wiem SiBaski czy to akat nie ode onej magnolii lecz kiełba wyszła kapitalna...

Michał dzięki za wrzutkę o winorośli i malinach.

Z malinami niektórzy już kombinasili ale winogrona..nie zauważyłem...

;) Pokłon Jedzącym Dym Kiełbasofilom Oboga Płci :D

Kolejny bój kiełbasowy za nami...

Trener M , osobisty mię natchł, a i dzięki Andrzejowi B spektakularne owo przedsięwzięcie powiodło się bezspierdowo...

Nie ma co jebdolić, temat znany Rycerzom Jedi zakonu Kiełbasofilskiego...kabanosy czyli..

 

post-52358-0-50312900-1585593406_thumb.jpg

 

post-52358-0-05680500-1585593446_thumb.jpg

 

post-52358-0-20154200-1585593484_thumb.jpg

 

post-52358-0-14690800-1585593544_thumb.jpg

 

Bieżąc tropem macicznego wynalazku pod kryptonimem "plemnicy z polędwicy" wykonałem węglinę dość ryzykowną, na obyczajowość tutaj panującą, że na formie...wicie rozumicie....

 

post-52358-0-89149000-1585593785_thumb.jpg

 

SiBaski sprawa trywialna...kupiłem schabu kawałek w sklepie, taki jakiś szeroki, wnioskuję świnka że 4m długości miała... przekroiłem to na pół , wzdłuż. Pomyślałem 2 półwalce niejako. Zapeklosoliłem 25 gr/kg podziobałem paluchem i po ....UwAGa po 16 godz umieściłem w wędzarynce.

Wędziłem razem z kabanosami, również dopiekając, jak umiałem.....

Wyszło coś pysznego, bez szarego oczka, jednak coś jakby było w geometrycznym środku przekroju półwalca, jakby inne ale nie szare ...soczyste, leje się z tego podczas krojenia...pyszotka....

 

Tyle SiBaski, ukłaniam Wam i zdrówka życzę...

Nie lękajcie się, przechodzimy egzamin na Człowieczeństwo, damy radę....

Wystarczy przewartościować parę spraw, nic wielkiego....znaczna część społeczeństwa już od dawna siedziała w głębokiej, czarnej doopie, oklejona kałem i co najgorsze uważała, że to jest w warunkach habitatu.... ;D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.