Einshell Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Września 2014 Ja robię sos czosnkowy ( śmietana 18%, majonez - pół na pół ) sól , cukier , pieprz i oczywiście czosnek A ogórka dodaję do salatki - kapusta pekińska , pomidory , papryka , cebula.... Najpierw siekam cebulkę i posypuję solą i cukrem , na to daję poszatkowaną kapustę i resztę składników pokrojoną w kostkę . Mieszam doprawiając oliwą i octem dopiero przed podaniem , tym sposobem reszta nie puszcza soku. Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-372229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Września 2014 To i ja dodam 5 groszy na swój sos czosnkowy. Oryginalny przepis pochodzi od znajomego Turka który prowadzi kebab, troszeczkę zmodyfikowany przeze mnie. Ich kateringowy majonez jest troszkę inny od tego kupowanego (słodszy) w sklepie, dlatego ja dodaję jogurt Mullera. Przepis na ok 500ml:-4-5 ząbków czosnku zmiksowanych z kilkoma łyżkami zalewy od papryczek jalapeno i łyżką jogurtu (mi najlepiej podchodzi jogurt mullera, bo jest lekko słodkawy)-majonez 75% jogurt 25%-suszona mięta zależnie od gustu lub łyżeczka sosu miętowego Osobiście soli i cukru nie dodaję Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-372389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Września 2014 Ja swój już prezentowałem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=369699 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-372438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Składniki(na mały słoik)sos bbq - 1 cebula- 3 ząbki czosnku- pół słoiczka koncentratu pomidorowego- 2 łyżki wody- 2 łyżki octu (najlepiej winnego)- 2 łyżki brązowego cukru- 1 łyżka miodu- 1 łyżka musztardy- 1 łyżka soku pomarańczowego- 1 łyżka sosu worcestershire (ew. sosu sojowego)- 1 łyżeczka tabasco (lub 1 łyżka tabasco chipotle)- 1 łyżka oliwy- 1 łyżeczka chilli- 1 łyżeczka soli- 1/2 łyżeczki pieprzu opcjonalnie:- 1 łyżka koncentratu z tamaryndowca- 100 ml whiskey Sposób przygotowania Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij powoli na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula nabierze ładnego złotawego koloru, dorzuć do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze ok. 1-2 minut, cały czas mieszając.Przerzuć zawartość patelni do rondelka. Dodaj wodę, ocet i koncentrat. Zagotuj i wymieszaj dokładnie aż składniki ładnie się połączą.Dodawaj wszystkie pozostałe składniki sosu i gotuj na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Gdy wszystkie składniki będą już wymieszane w rondelku, zostaw go na małym ogniu i gotuj bez przykrycia przez ok. 30 min. Sos powinien nabrać średnio gęstej konsystencji i ładnego mahoniowego koloru.Pod koniec gotowania możesz dodać whiskey i koncentrat z tamaryndowca (ja je zawsze dodaję), wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Sprawdź czy niczego nie brakuje. Gdy uzyskasz już pożądany smak, pozostaw do wystygnięcia. Tak na oko to coś mi tutaj nie pasuje. Mało jest składników płynnych a czas gotowania dla zagęszczenia to aż 30 minut. Według mnie to się przypali. Nie ma tutaj jakiejś pomyłki ? To się nie przypali ? Oczywiście nie można powiedzieć, że ten przepis jest zły itd. - nie ma jedynej dobrej drogi do osiągnięcia celu Natomiast moim zdaniem co do sosu barbecue:1. Podstawą takiego sosu jest... skarmelizowany cukier trzcinowy.2. Brakuje w przepisie papryczek Chipotle, natomiast 1 łyżka Tabasco z Chipotle to stanowczo zbyt mało, aby uzyskać ten charakterystyczny, wędzony posmak 3. Sos BBQ gotuje się kilka godzin.4. Sos powinien się przypalić! Nie powinno się go zbyt często i mocno mieszać. W taki sposób nabiera swojego charakterystycznego smaku Potem po prostu należy przełożyć sos bez skrobania od spodu garnka. Miałem okazję oglądać jeden z programów Jakubiaka, w którym przyrządzał bardzo fajny sos BBQ. Podawał go do żeberek.Sos barbecueSkładniki:1/2 szklanki brązowego cukrucebulałyżeczka ziaren kolendryłyżeczka kuminu2-3 papryki chipotle1l ciemnego piwa1l przecieru pomidorowego50 ml winnego czerwonego octu Przygotowanie:Do garnka wsyp cukier i poczekaj, aż się skarmelizuje. Dodaj posiekaną cebulę i ziarna kolendry. Poczekaj chwilę, aż cukier ponownie się rozpuści i dodaj papryczki chipotle, piwo, przecier pomidorowy i ocet winny. Na koniec dopraw sos kuminem. Sosu nie mieszaj za szybko. Od dołu powinien się delikatnie przypalić. Gotuj go na małym ogniu przez 3-4 godziny. Nie mieszaj zredukowanego sosu. Zblenderuj go i dodaj świeże liście kolendry. Źródło: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy-print.php?0,0,9045 Osobiście do grilla lubię również prosty sos czosnkowy własnego autorstwa. Sos czosnkowySkładniki:- 4 łyżki majonezu kieleckiego (!)- 4 łyżki śmietany (12-18%)- 2-3 ząbki czosnku- szczypta soli- szczypta pieprzu- łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie:Do naczynia wrzucić majonez kielecki (żaden inny, tylko ten! ) oraz śmietanę i wymieszać. Następnie dodać czosnek, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać bazylię - można ją też zastąpić ziołami prowansalskimi lub samym oregano/tymiankiem, w zależności od upodobań. Wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Podawać schłodzony. Następnym razem wrzucę również uproszczony przepis na bardzo ciekawy tajski sos z orzeszków ziemnych do kurczaka Satay - uproszczony głównie z tego powodu, że ciężko jest u nas dostać przyprawy dobrej jakości jak np. galangal czy turmeric. Edytowane 6 Października 2014 przez ThoriN Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-375391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Października 2014 4 łyżki śmietany (12-18%) zamiast śmietany lepszy jest jogurt grecki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-378131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Października 2014 Majonez świdnicki jest lepszy w smaku!. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-378202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Do tego sosu czosnkowego proponuję jeszcze dodać łyżeczkę cukru, wzbogaci i nieco złagodzi, a zarazem uwypukli smak tego specjału, to jest bardzo fajny przepis i proporcje można w nim dowolnie nieco zmieniać wg. własnych upodobań, ale generalnie jest to podstawowa receptura na doskonały sos czosnkowy . Edytowane 21 Października 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-378230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Października 2014 4 łyżki majonezu kieleckiego (!) Majonez świdnicki jest lepszy w smaku!. Kochana, Wędzarnicza Brać!Takie cuda-wędlinki robicie a kupujecie majonez przemysłowy Przecież to tylko żółtko z łyżeczką musztardy i oliwą lub olejem.Do tego łyżka wody, sól i trochę pieprzu.Po co zjadać składniki umożliwiające stanie tego majonezu na półkach sklepowych przez kilka tygodni.Przyznam, że szczególnie rozczarował mnie kol. Nestor, propagujący na codzień o ekologiczne składniki pożywienia (wybacz Andrzeju) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-378238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Października 2014 Takie cuda-wędlinki robicie a kupujecie majonez przemysłowy EAnna ma rację !! zrobienie pysznego domowego majonezu to kwestia dosłownie kilku minut a z reguły wszystkie składniki mamy w domu, więc po co jeść świństwo przemysłowe ?! przepisy na majonez są oczywiście na forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-378296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brygada R Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Ja do sosu czosnkowego (przepis został już przytoczony) dodaję posiekany koperek, a inną odmianę zwbogacam np: ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, lub żurawinę lekko pokrojoną (albo rodzynki lekko pokrojone) Edytowane 16 Czerwca 2015 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-430739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam,sezon grilowania juz rozpoczety, pozwole sobie odgrzać temat. Glazura:- dorodny pomidor malinowy lub 2 mniejsze- jedna średnia cebula- 4-5 zabków czosnkuPokrojone warzywa wkładamy do miseczki i w mikrofalówce podgrzewamy aby zmiekły.Przelewamy do wysokiego naczynia dodajemy:- pieprz czarny kilka ziarenek- galka muszkatołowa 1/4 orzecha /mam na końcu języka i nie mogę sobie przyponmieć czy to orzech czy pestka / - odrobinę "Sambal Oelek Clasic", tak około 1/5 łyżeczki,- kilka kropli Hot Louisiana Sauce można też użyć Tabasco- kolendra- gorczyca- papryka mielona słodka- soli nie polecam bo już mięsko posolonePrzyprawy rozcieramy w moździerzu i dodajemy do warzyw.dodajemy 60-80 ml dobrego oleju lub oliwy Całość dokładnie blendujemy do uzyskania puszystej, gładkiej masy.Próba smaku i ewentualne poprawki. Absolutnie nie dodajemy wody!!!Po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Ochłodzenie spowoduje zgęstnienie glazury. Pokrojoną w szaszłykowe kostki biodrówkę traktujemy roztartymi w moździerzu:- sól- pieprz czerwony- kolendra- papryka słodka mielona- papryka mielona wędzona- odrobina oregano- łyżka dobrego oleju / oliwy Po dokladnym wymieszaniu wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Słoninkę lub boczek kroimy w cienką kostke 2x2x0.5 cm i opruszamy wędzoną papryką.Nadziewamy na patyczki miesko, słoninka i cebulka.Natychmiast po położeniu szaszłykow na ruszt obficie je malujemy pomidorową glazurą.Obracamy szaszłyki i ponownie malujemy.W trakcie pieczenia powtarzamy czynność kilkukrotnie.Glarura pieknie pokryje mięso i zapobiega jego wysychaniu.Szaszłyki bedą soczyste.Mieso z biodrówki jest bardzo odpowiednie na szaszłyka. Tematem wątku są marynaty i glazury.Za przepis na szaszłyka przepraszam, ale to jest całosć. Podczas konsumpcji prosze nie zapomnieć o"za tych co na morzu" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-432362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata4 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Czerwca 2015 polecam do grila moze nie jest to sos ale za to pyszna przystawka i zawsze szybko znika 2 opakowania pomidorkow koktajlowych250 dkg sera zoltegojogurt naturalnymajonezziola prowansalskie4 zabki czosnkusolpieprz Sposob wykonania : Zrobic sos czosnkowy : jogurt naturalny pol na pol z majonezem ,wycisnac zabki czosnku i dodac sol oraz pieprz do smaku. Ser zolty zetrzec na tarce i rozlozyc grubo na talerzu , na ser ulozyc gesto porojone polowki pomidorkow ,na pomidorki wylac sos czosnkowy ktory powinnien zakryc cale pomidorki na wierzch sosu posypac ziola prowansalskie . podawac schlodzone jako przystawka do grila . Serdecznie polecam i zycze smacznego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-433408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Do grillowanych warzyw znakomity jest sos miętowy:- jogurt naturalny gęsty/grecki- garść mięty utarta w moździerzu- odrobina soli i pieprzu (znikoma ilość)Wymieszać i zostawić na kilk aminut do przegryzienia, sos przestaje być bardzo miętowy a robi się bardzo orzeźwiający Fajny jest też miodowo-musztardowy:- jogurt naturalny gęsty/grecki- łyżeczka miodu- łyżeczka musztardy stołowejWymieszać i jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-433417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) ja wczoraj robiłem wzorując się na przepisie jak tutaj: http://jemwiecjestem.com/2013/04/27/klasyczny-amerykanski-sos-bbq-z-czym-to-sie-je/,do zeberek, dzisiaj będę piekł. Zmieniłem nieco, bo jakoś mi nie leżał ten miód z melasą i cukrem brązowym: - 2 łyżki oleju - 1 spora cebula słodka - grubo siekana- 3 ząbki czosnku - drobno siekane- 2 średnie albo 1 duży pomidor (wczoraj dałem jednego średniego i trochę przecieru, bo akurat miałem)- 1/3 szklanki wody- 1 łyżka musztardy- 1 łyżka octu winnego- 1 łyżka sosu Worcestershire - wczoraj nie miałem, dałem w zamian sojowy- 1 łyżka wędzonej paprki w proszku- 1 łyżka ostrrej papryki (chili) w proszku- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku- 2 łyżki brązowego cukru- 2 duże łyżki melasy - grubo posiekana kolendra- pieprz, sól do smaku Na oleju podsmażyłem cebulę z czosnkiem, kilka minut, zeby zmiękły.Dodaję pomidory i wodę, doprowadzam do wrzenia i zmniejszam gaz, gotuję kilka minut.Dodaję melasę, cukier i przyprawy, doprowadzam do wrzenia i gotuję z 10-15 minut.Odstawiam do ostygnięcia i potem miksuję. Robiłem pierwszy raz i jak dla mnie to dał bym mniej wędzonej i mniej ostrej papryczki a więcej zwykłej, czerwonej. Z tej porcji wychodzi około 400 ml sosu. Na żeberka wystarczy i jeszcze zostanie Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Biszkopt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-433436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ona1981 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kiedyś znajoma podrzuciła mi przepis na buraczkową wersję tzatziki z uwagi na kolor u nas zyskał nazwę "Sos Hello Kitty" Potrzebujemy:- 2-3 średniej wielkości ugotowane buraki- 2-4 ząbki czosnku (zależy jak mocno czosnkowy ma być sos)- jogurt typu greckiego- sól i pieprz Ugotowane buraczki obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy obrane i przeciśnięte ząbki czosnku oraz jogurt. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem zgodnie ze swoim smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-440474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowa50 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 10 Września 2015 witammam szybkie pytanie-mysle,ze pasuje w tym temacie: jakies dwa tygodnie temu gdy robilem Chlopska Szczepana, zostalo mi pare plasterkow karczku wiec zrobilem szybka marynate z musztardy i gniecionego czosnku i w pojemniku wlozylem do lodowki. Poczym nastepnego dnia uznalem,ze nie bede grillowl wiec pojemnik zamrozilem. I tutaj mam watpliwosc(a raczej moja zona ja ma....) czy to sie nadaje do grillowania po rozmrozeniu?...ponoc nie zamraza sie miesa przyprawionego czy cos....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-444055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 10 Września 2015 Jak najbardziej, dodaj tylko trochę soli po rozmrożeniu (najlepiej przez noc w lodówce) i śmiało można grilować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-444057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowa50 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 10 Września 2015 dziekino tak-nie posolilem tego...czyli mieso w marynacie moze byc poddawane zamrazaniu czy lepiej sie tego wystrzegac na przyszlosc? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-444069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Września 2015 Może wtedy masz "gotowca" czasem robię takie porcje grillowe w woreczkach próżniowych. Tylko nie mroź bezpośrednio po marynowaniu ale po paru godzinach w lodówce lub następnego dnia i rozmrażaj powoli (w lodówce przez noc) Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-444112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebek Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Listopada 2016 Szukam dobrego przepisu na sos tatarski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Listopada 2016 Ja robię taki ... Drobno siekane - cebulka , ogórek kiszony , 3-4 pieczarki z zalewy octowej - 2-3 łyżki majonezu i tyleż samo śmietany 18 % - sól i pieprz do smaku Pozdrawiam Można dodać również łyżkę siekanego koperku lub szczypiorku Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Listopada 2016 My tatarski robimy do ozorka wołowego w galarecie.Ogórki konserwowe drobno posiekane, marynowane grzybki (ciemne) drobno posiekane. Proporcje 1:1. Do tego śmietana i majonez też proporcje 1:1. Dokładnie mieszamy. Śmietany i majonezu dajemy tyle, żeby powstał gęsty sos. Czasem dodajemy musztardy łyżeczkę, dwie. Robimy go zawsze dzień wcześniej prze planowanym spożyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Listopada 2016 A ja robie tak ogorki korniszony siekam w drobna kostke ,czerwona cebulke drobniutko ( moze byc szalotka) kapary siekam .dodaje maojnez i kwasna smietana tak pol na pol ,pieprz i sol do smaku, posiekana natka pietruszki wszystko mieszam i daje do lodowki na conajmniej 2 h zeby sie przegryzlo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Listopada 2016 Robiłam też płaty śledziowe a'la matias ( moczone w zimnej wodzie ok 15 min. ) w sosie tatarskim , ale wtedy trzeba uważać z solą podczas doprawiania... natomiast można dodać odrobinę cukru Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Listopada 2016 @Einshell, u mnie dzis wlasnie sos tatarski robilam do ryby i oczywiscie przesadzilam , to dodam sledzie do tego co zostanie , dzieki za pomysl Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8136-ulubione-sosy-dipy-do-mi%C4%99s-z-grilla/page/2/#findComment-525847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.