Ela K. Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 2 Lutego 2016 Anuś piękne. W ogóle mnie nie dziwi, że się skusiłaś Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-472928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 2 Lutego 2016 A ja się pochwalę, że miałem przyjemność kosztować te pączki , Aniu a jednak zjadłem dwa tuż przed dojazdem do domu rewelacyjne Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-472947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 3 Lutego 2016 A ja się pochwalę, że miałem przyjemność kosztować te pączki Zazdraszczam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-472980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Lutego 2016 Super! Czy ta ilość co jest na zdjęciach to z jednej porcji? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-472993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 3 Lutego 2016 Super! Czy ta ilość co jest na zdjęciach to z jednej porcji? Obstawiam, że tak Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-472996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 4 Lutego 2016 Super! Czy ta ilość co jest na zdjęciach to z jednej porcji?Tak na jedną porcję pączków było nie do pary 41 sztuk ... i nie były to malutkie pączusie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-473200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Lutego 2016 Anuś... przepiękne sam bym ze 3 wciągnął na poczekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-473201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Lipca 2016 Ciasto powstało z połączenia dwóch przepisów. pierwsza wersja to sernik pieczony na spodzie z herbatników pokruszonych z dodatkiem masła, następnie ułożone wafelki i wszystko zalane masą sernikową. Po upieczeniu i wystudzeniu na wierzch ciasta została wylana cienka warstwa galaretki o smaku mojito. Niestety przekrój ciasta nie doczekał uwieńczenia na fotce.Sezon na jagody w pełni, więc zakupiłam kilka litrów. Obok na zdjęciu mój liść laurowy jedyne świeże zioło, które mam w domu, reszta rośnie na ranczo. Skoro były jagody to powstałą druga wersja sernika, tym razem z wafelkami w polewie z mlecznej czekolady. Ciasto miało być na wierzchu z bitą śmietaną, niestety, jak ostygło to w dziwny sposób zaczęło szybko znikać. Przekrój tym razem jest. Wafelki nie są miękkie, ale lekko chrupiące. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-505358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Lipca 2016 Anuś zabijasz :clap: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-505360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 4 Lipca 2016 Aniu ciasto pierwsza klasa JAk robisz te wafelki takie duze? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-505363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Lipca 2016 JAk robisz te wafelki takie duze? Chyba kupuje w sklepie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-505395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Lipca 2016 Przekrój tym razem jest. WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudnie wygląda. Wiem, że już nie ma i do kawy nie dostanę Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-505405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Piernik dojrzewający pewnie wszyscy znają. Ciasto zrobione na początku października. Dojrzewało w lodówce w dwóch garnkach kamiennych ( mam dużą lodówkę, ale nie mam takich dużych kamiennych garnków) Upieczone dwa dni temu. Po wyjęciu z piekarnika twarde, ale to normalne. Przełożone gorącymi powidłami śliwkowymi z dodatkiem smażonych pomarańczy, aby piernik zrobił się miękki. Teraz dwa dni patrzenia na niego, a potem zajadanie się nim. Smak daje dodanie masła, jak najlepszej jakości i miodu prawdziwego ( oprócz gryczanego i wrzosowego), oraz mnóstwo bakali. Bez tego piernika nie wyobrażam sobie świat. Choć to nie jedyne ciasto, które zawsze gości na stole w moim domu. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-650768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 19 Lutego 2020 Przypominam, że jutro Tłusty Czwartek. Pączki dla Wszystkich, którzy ze mną pracują i ze mną wytrzymują Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-657591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Ciasto czasochłonne, ale jutro się okaże czy smak wynagrodzi trud Pomysł zaczerpnięty ze strony http://blogzapetytem.pl/2018/05/19/pszczolka-maja-ciasto-z-brzoskwiniami-i-pysznym-miodowym-kremem/Krem zrobiłam z ugotowanego budyniu, który schłodziłam i dodałam do ubitej 36% śmietanki )500ml). Jedynym błędem jaki zrobiłam to dodałam zbyt mało brzoskwiń do musu ( dałam tylko 4 połówki ). Przy okazji ''machnęłam'' kilka babeczek - jutro je ozdobię. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-662950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Dzisiaj zabawa z ciastem drożdżowym. Nazwane jako ''różę z serem '' dla mnie to raczej jak gniazdka jak zwał tak zwał, ale przepis godny wypróbowania. Przepis na ciasto zaczerpnęłam stąd http://www.arabeskawaniliowa.pl/2014/03/drozdzowe-roze-z-serem.htmlZaznaczam tylko na ciasto. Dobry przepis. Ciasto elastyczne, dobrze się z nim ''pracuje'' Nadzienie to: 80 dag sera białego ja miałam półtłusty, ale proponuje użyć tłustego ( nie zmieliłam tylko rozdrobniłam za pomocą widelca )cukier w zależności od gustu, ja dałam dwie łyżki płaskie cukru i łyżkę miodudrobno posiekane orzechy ( w moim przypadku laskowe )wiórki kokosoweotarta skórka z jednej cytrynymogą być rodzynki, suszone morele, jak ktoś ma życzenie ( wcześniej proponuje je namoczyć w ciepłej wodzie )dodałam również 2 łyżki śmietany 30% w celu dobrego połączenia składnikówWykrawałam ciasto w kształcie koła o średnicy 13 cm i proponuję tak zrobić. Ostatnie zrobiłam 15 cm i uważam że są mniej zgrabne Piekłam w temperaturze 180 stopni 25 minut grzałka góra- dół . Przed włożeniem do piekarnika posmarowałam je rozmąconym jajkiem. Są jeszcze cieplutkie w środku. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Przepiękne! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Bardzo ładne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ale Ladne! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Oczywiście, że to róże - śliczne i na pewno smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Efektowne i zapewne smaczne. Do bułek ,czy ciasta francuskiego często stosuję ser rozdrabniany widelcem. Jest wtedy taka fajna struktura po upieczeniu. Przepis wypróbuję w tym tygodniu i podzielę się wrażeniami Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Dzisiaj zabawa z ciastem drożdżowym. Nazwane jako ''różę z serem '' dla mnie to raczej jak gniazdka Piękne i smacznie wtglądają Aniu, masz kochana '' żyłkę'' kulinarną Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-664906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dzisiaj na słodko czekoladowa lazania. Przepis z internetu podpatrzony, ale nie skopiowany.Składniki na ciasto : 300 g mąki pszennej2 łyżeczki kakao2 żółtka2 łyżki oleju150 ml ciepłej wodyZ podanych składników zrobiłam ciasto jak na makaron, rozwałkowałam bardzo cienko i wykroiłam odpowiedni kształt pod formę.Przepis na sos czekoladowy :300 ml mleka z czego połowę doprowadzam do zagotowania a w pozostałej części rozprowadzam 2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku. Do gotującego się mleka wlewam budyń i wszystko zagotowuje. Odstawiam na chwilkę do przestudzenia, a następnie dodaję żółtko i mieszam całość w celu połączenia się składników. Przepis na masę serową :250 g serka mascarpone250 g sera twarogowego100 g czekolady białej rozpuszczonej w kąpieli wodnej2 łyżki budyniu śmietankowegoNieco przestudzoną czekoladę dodajemy do masy serowej i miksujemy. Na końcu wsypujemy budyń i mieszamy do połączenia się wszystkich składników.Układamy zaczynając od posmarowania dna formy sosem, następnie układamy płat ciasta, smarujemy ponownie sosem i wykładamy masę serową i kolejny płat ciasta, sos i masa serowa. na samym wierzchu musi być sos. Piekłam w piekarniku o temp. 180 stopni przez 50 minut.Moje skromne uwagi ciasta jest dość dużo, więc można zrobić w większej formie, a mniej warstw, a porcję masy serowej zwiększyć o połowę. Po przestudzeniu posypać kakao. Można polać lazanie dowolnym musem owocowym. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page/8/#findComment-669027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.