paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 5 Grudnia 2015 To chyba 64 g. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-460705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) @piksiak,648 g!Pawel Edytowane 5 Grudnia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-460706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Podziałka 0,1 Wszystko jasne Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-460716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 5 Grudnia 2015 6.5kg to by byla idealna wydajnosc ..lepiej niz masowka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-460719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dzis experyment ..mialam w lodowce 0.5 l smietany 40% ktora miala byc wykozystana na bita ,ale ze plan sie zmienil i nie wiedzialam co z nia poczac ..dzis zrobilam domowe maselko , teraz bedzie z niego jakies smakowe. Wyszlo troszke ponad 200g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-461475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Electro, no piękniusio wygląda ta osełka masełka, a możesz zdradzić tajemnicę z jakiej kremówki i jak technicznie to rozwiązałaś ? Edytowane 9 Grudnia 2015 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-461528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Sverige to byla Arla vispgräde 40% 5 dl kartonik. Smietane przelalam do wiaderka zakwasilam lyzka zsiadlego mleka,wstawialm do lodowki na ok 12 h moze nawet ciut dluzej stala, Pozniej normalnie ubijalam w maszynie, ale tak nie na najszybszych obrotach az zrobilo sie maslo (cale weszlo do ubijaczki a maslanka zostala w misie),maslo wrzucilam do zinej wody wygniatalam troche dlonmi zeby wyplukac reszta maslanki ,zmienialam co i raz wode dopoki nie zrobila sie czysta klarowna. Dodalam do masla 3 glowki czosnku ,sol koperek i skorke z cytryny,zawinelam w folie i schawalam do zamrazalki bedzie maslo smakowe. Edytowane 9 Grudnia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-461544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dzięki wielkie Electro, będę musiał zrobić próbę, bo często chce mi się takiego niesolonego masełka do kanapek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-461546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Rozkroilam moj ser z 10/10 w smaku lekko ostry ,znajomym smakowal..chociaz im wszystko co zrobie smakuje .. ( oczywiscie nie mowie im ze jak beda narzekac to nie dostana do smakowania )Ja lubie wszystkie sery ,wiec napewno sie nie zmarnuje.Wyszedl jaki wyszedl, popekal ,pewnie ma to ze byl zle przechowywany bo na parapecie okna ktore to raz bylo zamykane raz otwierane ,takze z ta wilgotnoscia bywalo roznie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-465524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Brawo Electra , nastepny juz bedzie bez popekanych sladow. Nie martw sie tym, a serem smaczny to jest najwazneijsze. Dopracujesz jeszcze i sie bedziesz sama dziwic , ze na poczatku blady jakies robilas. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-465614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Anno ja robie tak zeby zobaczyc co wyjdzie napewno nigdy nie da sie zrobic podobnego ,bo nie ma na to warunkow, ale fajnie posmakowac cos innego niz sklepowy ,mam juz kolejny ,tylko jeszcze za swiezy. Moze zrobie jeszcze ze dwa bo wiecej miejsca na parapecie nie ma Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-465657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 17 Lutego 2016 Naszlo mnie na mielonke ...wiec zrobilam ...Dopadl ja juz TZ i widac ze znow cial nozem do chleba to co sie nie zmiescilo do szynkowara wsadzilam do sloika i wstawilam razem do garnka.parzenie 72-75 st C ,w srodku wyrobu 68st C, sloik wyjelam wczesniej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 17 Lutego 2016 Electro serek mielonka zaśliniłam się . Troszkę musztardy i byłabym szczęśliwa Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 17 Lutego 2016 Bardzo ładna mielonka z jakiego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 17 Lutego 2016 Mielonka bez przepisu .. kupilam kawalek zeberek przykarczkowych, kosci usunelam, pokroilam w kawalki ok 3x3 zapeklowalam 20 g/kg peklosoli . Peklowanie 36 h, po czym mieso zmielilam na sitku 6mm, dodalam ok 20 % wody na 1 kg miesa i 3 %maki i gotowa mieszanke do tyrolskiej. Wyrobilam dokladnie calosc i zapakowalam do szynkowaru odstawilam do lodowki i po ok 6 h parzylam.Taki test miesa jak do tej pory nigdy nie uzywanego przezemnie do wyrobu wedlin. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 17 Lutego 2016 Dopadl ja juz TZ i widac ze znow cial nozem do chleba Był zapewne cholernie głodny i uwielbia Twoje wyroby Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) JuzTy go nie bron jak zwykle wstal za pozno i szykowal na szybko kanapki do pracy Elu wlasnie zjadlamm kawalek zamiast lunch wlasnie z musztarda ale bez chleba Edytowane 17 Lutego 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-476561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Cos dla odmiany ..boczek pieczony ..mocno czosnkowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-490906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Juz od dawna za mna chodzilo zeby sprobowac zrobic Paprykarz szczecinski -jako ze nigdy tego nie jadlam ,zawsze wydawalo mi sie ze to wyglada paskudnie i tez tak pewnie i smakuje ..no ale co innego jak zrobie sama i wiem co mam ..forumowy przepis ,wiec musi byc dobry Skladniki- ryba mrozona filet szczupak bo taki sie bidak jeszcze ostal w zamrazalce- 300g- ryba wedzona - makrela( niestety kupna )200g- woda - 350ml- cebula - 400g- przecier pomidorowy - 200g- ryz - 200g- olej - 80gPrzyprawy: - sól - 25 g- cukier - 6g- papryka ostra miala byc slodka ale sie skonczyla (w proszku) - 10g- sos sojowy 15g- ocet 15g- chilli - 2g- pieprz grubomielony - 2g Process produkcji jak w przepisie forumowym A tak to wyglada co do smaku to jest bardzo dobry wiec mozna powtorzyc ,Tz powiedzial ze smaczny i nie to co z puszki pamieta.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-492635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 3 Maja 2016 Kolejny wytwor sloikowy Boczek mielony Boczek bez skory pokroilam na kawalki i zapeklowalam na 48h peklosola w ilosci 18 g / kg skorki posolilam 18g /kg.Boczek zmielony na sitku 8, skorki ugotowane do miekkosci i zmielone 2 razy na sitku chyba 3 (takie jakie mialam najmniejsze)Po zieleniu calosc wymieszana z pieprzem grubo zmielonym (2g/kg) i majerankiem (1.5g/kg) oraz dalam przecisniety czosnek do calosci 5 zabkow.Upchalam do sloikow , pasteryzowanie 2x 40 min temp ok 75-80st C . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-494848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Wieprzowina w maslanceSkladniki na 4 porcje 500g wieprzowiny ( szynka ,lopatka)50 g masla 4 zabki czosnku posiekanypuszka 400g passaty z pomidorow500 ml buljonu drobiowy lub warzywny250 ml maslanki1 posiekana w kostke cebula1 srednia marchew tez w kostke posiekanaok 10 cm pora ( bardziej zielonej czesci)2 liscie laurowe 100 g peczaku ,(mozna dac bulgur tak jest w oryginale) smietana ,natka pietruszki i szczypiorek Marynata do miesa 1 lyzeczka kminku1 lyzeczka cayenne peppar 2 lyzeczki papryki mielonej wedzonejsol pieprz do smakuok 5 lyzek oliwymieso kroimy w w kawalk i zalewamy marynata wkladamy do lodowki na conajmniej godzine ,najlepiej na cala noc. Mieso podsmazamy na niewielkiej ilosci oliwy przekladamy do garnka , na tej samej patelni przesmazamy lekko pozostale warzywa..dodajemy do garnka ,do garnka dodajemy tez passate z pomidorow, buljon , maslanke i maslo oraz peczak (surowy)mieszamy i dusimy 1-1,5h serwujemy z kleksem kwasnej smietany,natka i szczypiorkiem, szybkie danie ktore robi sie praktycznie samo Edytowane 11 Października 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-521869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 11 Października 2016 Wieprzowina w maslance Ciekawy przepis Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-521871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 15 Października 2016 Kolejny wyrob z szynkowara -biff peklowany 6 dni ..po czym obsypany rozmarynem ,tymiankiem , pieprzem papryka chili .. porzony do 60 st C wsrodku ..kruchy soczysty ..powiem krotko... smaczny Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-522406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 15 Października 2016 .powiem krotko... smaczny I wygląd piękny . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-522435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 15 Października 2016 biff peklowany Z jakiego mięśnia wołowego? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/17/#findComment-522493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.