Skocz do zawartości

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Jan30,@sverige2, dziekuje :)  

w tej oslonce jest troszke taki malo "stabilny"mam nadzieje ze kolejny bedzie lepszy.

czy salceson taki mozna zamrazac?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319764
Udostępnij na innych stronach

 

 

moze nie taki profesjaonalny
nie bądź taka skromna - widywałem gorsze i to u "profesjonalistów".... - przekrój całkiem przyjemny :thumbsup:

 

 

 

w tej oslonce jest troszke taki malo "stabilny"mam nadzieje ze kolejny bedzie lepszy. czy salceson taki mozna zamrazac?
gdyby był w osłonce naturalnej z pewnością byłby ściślejszy...

czy można zamrażać? jak nie ma wyjścia to można ale trzeba pamiętać że to już nie będzie "ten" wyrób po rozmrożeniu... dodatkowo szybko trzeba spożyć

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319770
Udostępnij na innych stronach

to nie bede mrozila ,polowka juz pojechala do degustacji :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319773
Udostępnij na innych stronach

Ładny, choć już nie taki cwaniak skoro dał się wywieźć za granicę, przynajmniej przepis ;)  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319774
Udostępnij na innych stronach

electra jest to pierwszy Twój wyrób jak sama piszesz ,  dla mnie pierwsza klasa :)

Moje gratulacje :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319775
Udostępnij na innych stronach

@paweljack,wywiesc sie dal ale dusze ma polska :) 

@@halusia@,  dziekuje ..wczesniej robilam tylko galaretke z nozek i ozory w galarecie(tym razem sama nawet ozory peklowalam)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319779
Udostępnij na innych stronach

W moim przypadku to dzielę go na nieduże porcje, pakuję próżniowo i dopiero zamrażam. Właśnie jestem w trakcie kolacji i mam na kanapkach takiego rozmrażanego rano cwaniaka (biały) smakuje bardzo dobrze, nie ma co narzekać, innej nmetody dłuższego przechowywania nie ma, a robi się go jednorazowo przecież kilka kilogramów. U mnie np. pół świńskiego łba, plus golonka, ozory, serducho i obowiązkowo ucho plus skórki, zawsze wychodzi ok. 4 kg. gotowego cwaniaka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319793
Udostępnij na innych stronach

electra..gratuluję :clap:

 

ja robiłam chyba z 3 razy podchody do salcesonu....i za każdym razem klapa (chyba abratek o moim przypadku pisał . :facepalm: )

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319795
Udostępnij na innych stronach

 

 

chyba abratek o moim przypadku pisał .
chciałabyś :tongue:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319802
Udostępnij na innych stronach

Electra  :clap:  ja tylko bialy robilam, ale po swietach pojde w Twoje slady i zrobie podejscie do ciemnego.

 Ja mroze swoj , tak jak kol.sverige2 napisal , moze i jest jaks zmiana smaku,  jednak nadal jest bardzo smaczny. Wole swoj odmrazany niz kupny swiezy.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319803
Udostępnij na innych stronach

@sverige2,no ja tez mialam sporo ale czesc zarozilam samego "wsadu " dodam jeszcze ozorkow jak bede robila blok i zrobie jasny salcesonik ,chyba trzeba bedzi ezakupic taka prozniowa pakowarke.

@Małgoś,  dziekuje ,staram sie i czytam i czytam ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319804
Udostępnij na innych stronach

@Małgoś, ja chcialabym  robic chociaz 10 %tego co ty potrafisz :excl:


@ANNAM, ja w PL to wogole nie jadalam salcesonu zawsze mowilam ze mnie po nim glowa boli :) ale teraz to wiem co wlozylam i jak to wygladalo ...ale rozbieranie glowy nie nalezalo do latwych ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319809
Udostępnij na innych stronach

  @Małgoś, ja chcialabym robic chociaz 10 %tego co ty potrafisz :excl:

Dziękuję ,kochana za dobre słowo..

 

Nie wszystko można mieć na 100 % .. ktoś jest w czymś dobry..inny w czymś innym.. 

 

Zawsze czegoś brak ..tak już jest na tym świecie..Staram się być perfekcyjna w tym co robię..ale nie mam na pewne rzeczy wpływu..niestety ;):laugh:

Edytowane przez Małgoś

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319813
Udostępnij na innych stronach

Electro. Produkty pakowane próżniowo i dopiero wtedy zamrażane różnią się w smaku bardzo znacznie, sczególnie po nieco dłuższym pobycie w zamrażalniku. Kiedy domowe pakowarki próżniowe były dla nas powiedzmy nieosiągalne, to pakowało się tak jak kto mógł. Teraz kiedy pakowarka jest ogólnie dostępnym, stosunkowo tanim przedmiotem, to rzecz po prostu nie podlega dyskusji. Niezależnie od zamrażania,  torebki próżniowe służą do parzenia wędzonych produktów, szynki, polędwice, schaby itd. Różnica w jakości i smaku wyrobów nieporównywalna.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319814
Udostępnij na innych stronach

Elektra, moje Gratulacje :thumbsup:  Świetny ten cwaniaczek. Gdyby był przepis na taki z mięska typu łopatka, czy jakieś inne, bez ozorków i głowy, to bym spróbowała zrobić. U mnie takiego asortymentu jak u Ciebie w przepisie, w sklepach nie ma :mad:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-319822
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przyszla pora na odpiekanie wczesniej zrobionego piernika 

niestety zrobilam fotki tylko zanim odpieklam a po wyjeciu z piekarnika juz nie 

 

post-58387-0-52586900-1387278483_thumb.jpg

 

 

a tak sie prezentuje juz po przelozeniu powidlami  i docisnieciu 

 

post-58387-0-96333200-1387278772_thumb.jpg

 

teraz czeka az  do swiat na polanie czekolada i dekoracje 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-321166
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj przyszla pora na odpiekanie wczesniej zrobionego piernika  niestety zrobilam fotki tylko zanim odpieklam a po wyjeciu z piekarnika juz nie 
 

Kochana.. najważniejszy jest efekt końcowy... cóż by więcej chcieć . :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-321198
Udostępnij na innych stronach

@@halusia@, jeszcze zostalo to najgorsze czyli polewa czekoladowa...

a raczej najbrudniejsza bo zawsze pol kuchni mi sie "zapaskudzi" ale to juz za jednym zamachem bedzie lukrowanie makowcow i pierniczkow 

 

a fotka przekroju bedzie po swietach :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-321214
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj sie nie nudzilam - blok ozorkowy a zarazem test nowej praski ,jestem zadowolona bo nie mialam pojecia jak praska sie sprawdzi a no i sam blok tez nielada wyzwanie ,ale jestem jak na pierwszy raz, zadowolona :)

post-58387-0-19260900-1387715220_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-322220
Udostępnij na innych stronach

Electro idziesz na mistrza normalnie, ten blok to sama smakowitośc, jeżeli fotka mówi prawdę. Ja blok sobie już niestety odpuściłem z nadmiaru zajęć. Aktualnie w piekarniku piecze się kaczucha ułożona w garnku rzymskim, natarta wczoraj solą, pieprzem, papryką, majerankiem i oliwą, dzisiaj nadziana czosnkiem, pomarańczą, jablkami, cynamonem i goździkami. Chlebusie na zakwasie rosną w foremkach i czekają na swoją kolejność.

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-322240
Udostępnij na innych stronach

 Dziekuje :)

 blok chyba udany, na fotce widac moze malo ozorkow ,bo to krojone od poczatku ,sadze ze srodek bedzie bardziej "wypasiony", jestem zadowolona bo to nie ze tylko blok cos nowego to i jeszcze ta praska nigdy nie byla wyprobowana ( praska jest zrobiona przez mojego tate )

wczoraj jeszcze robilam szynkowa drobiowa w oslonce ale jest jeszcze nie krojona a dzis czeka mnie jeszcze wyrob "balero podobny"

byl peklowany z dodatkiem "hickory salt" .Samo miesko nawet troche pachnie wedzonym zobacze jak bedzie po parzeniu w szynkowarze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-322251
Udostępnij na innych stronach

Ten blok ozorkowy to mistrzostwo świata :clap: , czuję już jego smak z ćwikłą ;) . Teraz nie , bo za dużo na raz, ale po nowym roku muszę zrobić to cudo. :thumbsup:

 

Pozdrawiam świątecznie.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/5/#findComment-322271
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.