eli55 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Brawo KURP :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Przez ostatnie 5 dni trochę pracowałem, a to dzięki Spółdzielni (która odbędzie się jutro) i Spółdzielcom którzy mieli życzenie aby coś im przygotować. :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Brawo Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 16 Czerwca 2016 O to ręce Masz głaciuskie od takiej ilości mleka i serwatki . Dałeś chłopie po robocie ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 16 Czerwca 2016 O to ręce Masz głaciuskie od takiej ilości mleka i serwatki . Dałeś chłopie po robocie ☺i to jak głaciutkie - jak pupa niemowlaka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) To żeś firanek narobił Edytowane 16 Czerwca 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 16 Czerwca 2016 i to jak głaciutkie - jak pupa niemowlaka Sylwek , na stawianiu żagli trochę łapki zrujnujesz :D Gorąco pozdrawiam i do miluśkiego Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Sylwek, znowu kupiłeś te sznurówki w Biedronce Brawo dla Ciebie Edytowane 19 Czerwca 2016 przez EAnna styl. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 16 Czerwca 2016 98litrów poszło na korbacze 5,19kg wyrobu gotowego Foty korbaczy po wędzeniu, przed pakowaniem i po pakowani (51paczek) Sylwek 5,19 spakowałeś w 51 paczek ? Po 10dkg na paczkę? Ty to lubisz się narobić...... Ale i tak pięknie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 16 Czerwca 2016 98litrów poszło na korbacze 5,19kg wyrobu gotowego Foty korbaczy po wędzeniu, przed pakowaniem i po pakowani (51paczek) Sylwek 5,19 spakowałeś w 51 paczek ? Po 10dkg na paczkę? Ty to lubisz się narobić...... Ale i tak pięknie..... Zwróciłeś uwagę na urobek - 10,19kg - ale żem się pierdyknął Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Przez ostatnie 5 dni trochę pracowałem, Jak zwykle super W niedzielę popróbuję sznuróweczki . :cool: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Kuńkretnie żeś Panie serdolnoł Brawo dla Ciebie Edytowane 19 Czerwca 2016 przez EAnna styl. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Przerobione zostało 172litry mleka z czego: Jezusicku... Kurpiu.. ty te krówki wydoisz do zera 98litrów poszło na korbacze 10,19kg wyrobu gotowego 10litrów ser feta 1,25kg wyrobu gotowego 24litry koryciny 2,74kg wyrobu gotowego 40 litrów sery typu oscypek 3,65kg wyrobu gotowego i pewnie z 6kg sera ricotta. Foty korbaczy po wędzeniu, przed pakowaniem i po pakowani (51paczek) To dopiero się nazywa serdolnięcie!! chylę czoła... http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gif a te sznurówki będą mi się chyba śniły po nocach... tyyyyyyyle szczęścia w jednym pudełku.... W niedzielę popróbuję sznuróweczki . Ty będziesz miała w niedzielę za dobrze ... nie dość że sznurówki Kurpia to jeszcze przepyszne wyroby Mazowszanki.... nic tylko pozazdrościć ... http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Ty będziesz miała w niedzielę za dobrze ... nie dość że sznurówki Kurpia to jeszcze przepyszne wyroby Mazowszanki.... nic tylko pozazdrościć ... Noooooo !!!!!!! :frantics: :frantics: Nie dosyć, że pyszności popróbuję to jeszcze Mężuś wróci Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-502690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Ostatnio mało jakoś było u mnie o serach, więc wrzucam 2 zdjęcia z tego weekendu spędzonego u znajomych w Ostródzie.Pod nóż poszedł roquefort robiony w moje imieniny (czyli w Sylwestra) - czyli 8-mio miesieczny i parmezan grana padano który miał 1,5 roku.Roquefort - wyczuwalny grzybowy smak. Parmezan intensywny, ostry. Oba sery świetnie będą pasowały do dań z makaronem Teraz czekam aż się ochłodzi i biorę się za robienie kolejnych serów (bo można powiedzieć że się ze wszystkich wypstrykałem) Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-510434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Oba sery świetnie będą pasowały do dań z makaronem http://czytamyetykiety.pl/wp-content/uploads/2013/09/makaron-babuni-swoderki.jpg Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-510435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 więc wrzucam 2 zdjęcia z tego weekendu spędzonego u znajomych w Ostródzie. U znajomych w Ostródzie - brzmi zagadkowo..... Sery z makaronem..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-510466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 więc wrzucam 2 zdjęcia z tego weekendu spędzonego u znajomych w Ostródzie. U znajomych w Ostródzie - brzmi zagadkowo..... Sery z makaronem..... Się panie czepiasz o te sery O Ostródzie powinno brzmieć znajomo Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-510488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 12 Września 2016 Dziś parę papryczek zebrałem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 13 Września 2016 Witaj opróznij troche skrzynkę wiadomości Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 13 Września 2016 parę papryczek zebrałem Dwa sorty też mam, Tier dostarczył flance.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 13 Września 2016 Tier dostarczył flance.... Też wtedy od Tiera dostałam, gdyby miał dwie skrzynki swoich flancy i tak by było mało, bo chętnych było wielu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 13 Września 2016 Na wiosnę przywiozę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 13 Września 2016 Na wiosnę przywiozę więcej Będziemy Ci o tym przypominać a to oznacza, że już pierwszy jesteś na liście zlotowej Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-516292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Trochę makaronu na Festiwal Sera wyciągnąłem, powtórka we wtorek Na zdjęciu makaron tuż przed solankowaniem Edytowane 18 Września 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.