KURP Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Trochę makaronu na Festiwal Sera wyciągnąłem, powtórka we wtorek Na zdjęciu makaron tuż przed solankowaniem Edytowane 18 Września 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Sylwek, jak zwykle mistrzostwo świata . Wczoraj twoje korbacze zdobyły kolejnych fanów . Edytowane 18 Września 2016 przez Pools Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 18 Września 2016 wyciągnąłem, Ciągniesz profesjonalnie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 18 Września 2016 Kurpiu gdzie i kiedy onen festiwal? Korbacze klasowe... takie z pierwszej A Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 18 Września 2016 Kurpiu gdzie i kiedy onen festiwal? Korbacze klasowe... takie z pierwszej A A to ziezielony taki festiwal: http://www.up.wroc.pl/i/ogloszenia/2016/swieto-sera-i-wina---plakat-2016_1.jpg Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 19 Września 2016 Dziś od rana akcja "Warzenie Piwa" - 2 warki American Bitter. Muszę się wyrobić do 17, bo potem jadę po kolejną porcję mleka na korbacze Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 19 Września 2016 Sylwek, piękne "sznurówki" :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 19 Września 2016 Dziś od rana akcja "Warzenie Piwa" - 2 warki American Bitter. Będziemy smakować.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 19 Września 2016 Miskę gdzieś widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 19 Września 2016 Miskę gdzieś widziałem... miska biała duża idealna aby przełożyć korbacze przed soleniem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 19 Września 2016 No i udało się w 6,5 godziny dwie 20litrowe warki American Bitter, uwarzone 2 godziny odpoczynku i jadę po mleko - 50litrów Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 19 Września 2016 Tytan pracy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 19 Września 2016 Tytan pracy Ten typ tak ma Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-517537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 22 Września 2016 Ten tydzień miałem pracowity.Ogarnąłem sobie trochę drewna do wędzenia - sąsiadka miała czereśnię do ścięcia, a i trochę wysezonowanego drzewa (jabłoń) a że darmo to skorzystałem. Autem było co wozić. Oprócz tego przygotowałem na III Święto Sera i Wina trochę korbaczy - ze 100litrów mleka wyszło 9,3kg gotowego produktu (czyli uzysk 9,3%)Najgorsze i najbardziej pracowite przy tej robocie to rozwieszanie tych sznurówek (raz aby obsuszyć z solanki, a drugi raz przed włożeniem do wędzarni). Tu Korbacze wyjechały z wędzarni Tu serki już gotowe popakowane czekają tak jak i ja na transport do Wrocławia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 22 Września 2016 No pięknie przy takich ilościach to musisz dorobić specjalny wózek tak żeby bezpośrednio wjeżdżać do wędzarni... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 22 Września 2016 Najgorsze i najbardziej pracowite przy tej robocie to rozwieszanie tych sznurówek Tak się zastanawiam na ile par trampek starczyłoby tych '' sznurówek '' Sylwek :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 22 Września 2016 Kurde 100l no pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 22 Września 2016 Ten tydzień miałem pracowity. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 22 Września 2016 ze 100litrów mleka wyszło 9,3kg gotowego produktu :w00t: Sylwek, powinieneś zmienić nick na "Korbaczow" Imponująca ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 22 Września 2016 NOOO CZAPKA Z GŁOWY ! gratulacje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 22 Września 2016 Chwała i Cześć, powodzenia! Wrocław na kolana... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 22 Września 2016 Chwała i Cześć, powodzenia! Wrocław na kolana... Nie wiem czy się uda, bo wygląda że za mało zrobiłem i zostanie to sprzedane na pniu, i jest prawdopodobieństwo że nie zdąży wejść na rynek w niedzielę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 22 Września 2016 za mało zrobiłem i zostanie to sprzedane na pniu, A jakby tak na początku cenę zrobić lekko zaporową..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 22 Września 2016 za mało zrobiłem i zostanie to sprzedane na pniu, A jakby tak na początku cenę zrobić lekko zaporową..... Pogadamy w Rytych o cenie zaporowej Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 22 Września 2016 Schowaj na niedzielę głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/30/#findComment-518197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.