Skocz do zawartości

KURP'iowska zadyma w kuchni


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

na niej drobno (rozmyślnie przez kolegę Andyma) pokrojone korbacze,

 

'kutwiliście' ludziom sera.....  :cool:

 

 

 

Razem z Grzegorzem staraliśmy się godnie reprezentować Wędlinydomowe.pl,

 

 

Za mocno uwędziłeś jak zwykle, za mniej wędzone dostał byś  I nagrodę i złoty medal.....  :cool: 

A te które ciągałeś z Arko w Gąsiorowie i tak były najlepsze.....  jakie  jadłem z Twojej ręki.....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500357
Udostępnij na innych stronach

Teraz gratulacje........ a łapkę uścisnę i kielicha wypiję na Zawiszy .....

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500359
Udostępnij na innych stronach

Gratulacje dla obu Panów. :clap: :clap:

A dla Ciebie Sylwek w szczególności bo chyba to był Twój pierwszy raz. :)

Ubolewam że tak daleko mieszkasz bo chętnie bym Ci pomogła, ... nie koniecznie w oceni i degustacji :)

Może asystentka :D :D :D

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500385
Udostępnij na innych stronach

Brawko Sylwuś :clap:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500386
Udostępnij na innych stronach

KURP'iaczku - słowa uznania :clap: :clap: :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500487
Udostępnij na innych stronach

Teraz na zlocie wyrób sznurówek pod okiem dyplomowanego korbacza nie będzie taki prosty, tantiemy trzeba będzie uiszczać......  :cool:  za pokaz.... :)

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500519
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Teraz na zlocie wyrób sznurówek pod okiem dyplomowanego korbacza nie będzie taki prosty, tantiemy trzeba będzie uiszczać......    za pokaz....
 

 

No to mi się udało "psim swędem" za darmochę korepetycje dostać..... trzeba mieć farta  :laugh:  :laugh:  :laugh:  :laugh:  :tongue:  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500526
Udostępnij na innych stronach

Chłopaki damy radę :) Nagroda, nagrodą, a KURP i tak pozostanie KURPIEM zawsze życzliwym, pomocnym  :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500532
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zabutelkowana ostatnia warka RIS (Russian Imperial Stout) na 18 urodziny syna - postoi sobie kilka miesięcy i nabierze charakteru

post-45680-0-18670000-1465404048_thumb.jpg

a dziś kolejne 3 warki - 2 Pilsy i 1 Kolsch - 65% roboty za mną, piwo wysłodzone, jedna warka już nachmielona i się studzi, kolejna się gotuje :)

post-45680-0-11457200-1465404232_thumb.jpg

ten tydzień będzie obfitował w piwne produkcje - wszak lato się zbliża :)

post-45680-0-42615600-1465404045_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500633
Udostępnij na innych stronach

Bo kto z Kurpiem trzyma, to trzy-ma ;)

 

Rusian stout  synciowi ? to ile to ma "obrotów" ?

Edytowane przez Wujaszek Tom

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500651
Udostępnij na innych stronach

Bo kto z Kurpiem trzyma, to trzy-ma ;)

 

Rusian stout  synciowi ? to ile to ma "obrotów" ?

Nie wiem - miało 23,5Blg na starcie i drożdże zżarły do 7Blg. Zakapslowałem bo już nic nie schodziło w dół od miesiąca.

Inaczej było z Belgianami - Quadrupel który miał 24,5Blg drożdże zżarły do zera.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500825
Udostępnij na innych stronach

Sylwku rodzinnie stwierdziliśmy, że Kurpiówki są pyszne :D

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-500827
Udostępnij na innych stronach

Przez ostatnie 5 dni trochę pracowałem, a to dzięki Spółdzielni (która odbędzie się jutro) i Spółdzielcom którzy mieli życzenie aby coś im przygotować.

Przerobione zostało 172litry mleka z czego:

98litrów poszło na korbacze 10,19kg wyrobu gotowego

10litrów ser feta 1,25kg wyrobu gotowego

24litry koryciny 2,74kg wyrobu gotowego

40 litrów sery typu oscypek 3,65kg wyrobu gotowego

i pewnie z 6kg sera ricotta.

Foty korbaczy po wędzeniu, przed pakowaniem i po pakowani (51paczek)

post-45680-0-61777300-1466100621_thumb.jpgpost-45680-0-38623900-1466100623_thumb.jpgpost-45680-0-60760600-1466100624_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-502599
Udostępnij na innych stronach

 

 

Widzę, ze mleka wydajność słaba latoś.

 

 

W moim przypadku krowy po wycieleniu , Mało białka w mleku - sera odpowiednio mniej :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/29/#findComment-502603
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.