Maxell Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Włóż termometr do wrzątku i będziesz wiedział co z nim nie jest tak. W Twoim przypadku, różnica kilku stopni nie jest istotna. Wyniki parzenia świadczą o poważniejszej usterce. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jeszcze tylko sparzyć wędzonki i można świętować. .W tle trochę tyrolskiej w słoikach na wczasy. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 I jeszcze mały rarytasik z okazji świąt. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Areczku a Tobie się z "gwiadką" święta nie "pozajączkowały" ? Tapniete z Tapatalk Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) I jeszcze mały rarytasik z okazji świąt. Rarytasik wygląda cudownie Rozumiem ,że otoczka to słonina ze skórą?? Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Rozumiem ,że otoczka to słonina ze skórą?? Zgadza się. Rzadko robię bo potrzebna jest odpowiednio gruba słonina a dzisiejsze świnki to jakieś wyścigowe. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 I jeszcze mały rarytasik z okazji świąt. Rewelacja, kurcze się zastanawiam jak zrobiłeś taką gwiazdkę. Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 kurcze się zastanawiam jak zrobiłeś taką gwiazdkę. Tajemnica Dziadka Arka. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Powędziłem co nieco. Edytowane 20 Września 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 20 Września 2017 Powędziłem co nieco ładne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 20 Września 2017 Piękne wyroby, Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Wisienka z ostatniego wędzenia.Polędwiczka zawijana w boczek. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Brawo Ty Pięknie wygląda. Lubię takie klimaty. Można zamawiać ? Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Wisienka z ostatniego wędzenia no esteta Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Można zamawiać ? Można. , ale bierzesz całość. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Waldek musimy mu zrobić nalot na ten boczuś. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 24 Stycznia 2018 musimy mu zrobić nalot na ten boczuś. jestem za Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Boczek parzymy w innej temp. niż polędwiczkę (teoretycznie - w/g prawideł z forum) Możesz zdradzić recepturę , bo wygląda zajefajnie Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Trzeba wypośrodkować tak żeby boczek był miękki i polędwiczka nie za bardzo sucha.Zauważ ,że w trakcie parzenia powiedzmy szynki kulki jak wbijesz termometr to w środku będzie niższa temperatura niż pod powierzchnią.Ja patrzyłem do 65 C w środku.Polędwiczka jest w miarę i boczek jest miękki.Skóra jest twarda i do zapakowania próżniowego ja zdjąłem.Bardzo ładnie schodzi .Wystarczy podciągnąć. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Czyli znalazłeś "złoty środek" co do obróbki termicznej takiego "batona" . Trzeba będzie podkraść pomysł Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Tylko weź pod uwagę,że ja robiłem tą roladę z mięsa chłopskiej świnki karmionej tradycyjnie a jak wiadomo mięso, mięsie nierówne Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 24 Stycznia 2018 No wiem , niestety to co ja kupuję to loteria. Niby z ubojni , ale nie wiem czym która sztuka karmiona. . Do "obłożenia" polędwiczki dajesz coś ala farsz na kiełbasę? I czy można ewentualnie zdjąć skórkę wcześniej? Czy lepiej nie? (qrcze no spodobał mi się ten zawijaniec ) Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Do "obłożenia" polędwiczki dajesz coś ala farsz na kiełbasę? Tak mielone na 6 mm. I czy można ewentualnie zdjąć skórkę wcześniej? Ja bym tego nie robił.Po obróbce bardzo ładnie skóra schodzi. P.SNie wiem czy to widać , ale rolada jest związana w trzech miejscach sznurkiem (biało- czerwony), zapakowana w folię celulozową jak cukierek i włożona do siatki. W tym stanie jest wędzona i parzona. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Tak to widziałem , Dzięki za informacje Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) To tak co by z wprawy nie wyjść. Po wędzeniu C.D.N Edytowane 28 Października 2018 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi