arkadiusz Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Lutego 2014 Trochę polskiego kawioru. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-333665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Lutego 2014 Trochę polskiego kawioru Oj,że tak powiem popisowy ten "kawior"masarzom uczyć się u Ciebie Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-333686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Lutego 2014 Ale zes mi narobil smaku tym salcesonem , brawo , co jeden to lepszy :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-333692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Lutego 2014 Ale zes mi narobil smaku tym salcesonem Eluniu,to jest kaszaneczka, tylko w różnego rodzaju jelitach. To najgrubsze to kątnica Arkadiusza wyroby to pierwsza liga Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-337073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Marca 2014 Ostatnio robiłem salcesonik i troche tłuszcz się zebrał pod osłonką, czyżby za tłusta głowa wieprzowa była, powinienem nie dodawać tego tłustego mięsa (zmielone razem ze skórkami sitko 4?. Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-340421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Marca 2014 Trochę polskiego kawioru. DSC05039.jpgA ja jeśli można poprosiłbym przepis na kawior i na te ozorki prasowane. Jak będą w Twoim wątku to nie uciekną (już widzę że co nieco z niego wykorzystam). Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-340427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) A ja jeśli można poprosiłbym przepis na kawior i na te ozorki prasowane Każda kaszanka u mnie jest robiona pod surowiec jaki posiadam.Staram się ,żeby było 60% składników mięsnych a reszta to kasza ,rosół i krew.Krwi dodaje o połowę mniej niż jest w przepisie z 16-stki a resztę uzupełniam rosołem z gotowania mięsa i zwiększam ilość skórek w stosunku do przepisu z 16-stki bo u mnie preferują dość ścisłą kaszankę.Ozorki robię zgodnie z przepisem ,który zamieścił kiedyś Dziadek. http://wedlinydomowe.pl/wszystko-o-szynkowarach/przepisy-szynkowarowe/1322-blok-ozorkowy-dziadka Edytowane 13 Marca 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-340481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Marca 2014 Prośba o poradę .Jaki jest powód powstawania galaretki w środku salcesonu ozorkowego?.Proszę jedynie o merytoryczną dyskusję i skupienie się na problemie a nie na osobie.Niemerytoryczne posty będą z miejsca usuwane lub zgłaszane do moderacji.Zapraszam do dyskusji. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Marca 2014 Prawdopodobnie pozostał pęcherz powietrza, który pozostawił przestrzeń pozwalającą zapełnić płynem. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Marca 2014 Prawdopodobnie pozostał pęcherz powietrza, który pozostawił przestrzeń pozwalającą zapełnić płynem. Diagnoza do mnie przemawia tylko jak się tego pozbyć.Nadziewania nadziewarką salcesonu ozorkowego jeszcze nie próbowałem a chyba było by to najlepsze rozwiązanie.Masowanie jak widać też niewiele pomaga.O ile się orientuję ten problem nie występuje jedynie u mnie. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Marca 2014 cytat ,, Stosunkowo duża zawartość przetłuszczonych bądź tłustych składników surowcowych , jak również biochemizm krzepnięcia krwi w czasie którego dochodzi do poważnego rozfrakcjonowania osocza ,stwarzają naturalne warunki do wytapiania się tłuszczu i powiększenia razem z osoczem i wyciekiem cieplnym zawartości płynnych składników salcesonów. Część tych płynnych składników gromadzi się w lepiszczu między poszczególnymi kawałkami składników surowcowych , pozostała część gromadzi się pod osłonką.''W. Pezacki .-Technologiczne odchylenia jakości wyrobów mięsnych . Str.413 Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Marca 2014 Tej pozycji nie posiadam. Skórki odtłuszczone, podgardle jak na mój gust chude, ale następnym razem zmniejszę ilość podgardla i zobaczymy czy osiągnę pożądany efekt. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Marca 2014 Powiem tak jak dla mnie to te oczko galaretki dodaje super urokowi tego wyrobu!!!ale to moje skromne zdanie;)) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Marca 2014 W tej chwili przyszła mi taka myśl: mniejszy dodatek rosołu do składu, wówczas mniej galarety. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 23 Marca 2014 mniejszy dodatek rosołu do składu, wówczas mniej galarety. Mnie po poprzedniej produkcji też tak się wydawało, że farsz był za moc rozcieńczony i dlatego tu nie ma rosołu.Jedynie można zmniejszyć ilość krwi, ale jest jej i tak nie dużo bo 0,5 l na ponad 5 kg wkładu mięsnego.Można by całkowicie zrezygnować z krwi bo kolor zapewni wątroba, ale to już nie będzie ten smak. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Jak widać reszta jest w porządku.Któryś kolega pytał jak to robią inni.? Odpowiadam.Inni robią tak. Edytowane 23 Marca 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-342160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Maja 2014 Zaraz po parzeniu. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-349784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Maja 2014 ....i już można jeść. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-349965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Maja 2014 Piękne;) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-350011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 17 Maja 2014 P.s.Przepraszam za jakość drugiego zdjęcią, ale było robione komórką a i w pomieszczeniu było nieco naparowane. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-352616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Idę chyba w złym kierunku?.Robię coraz bardziej chude salcesony. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-358687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Salceson ładnie się prezentuje. Ale nie wiem czy by zaliczył go do jako chudy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-358723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 22 Czerwca 2014 jako chudy Raczej luksusowy . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-358725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Raczej luksusowy . No luksusowy to on jest, ale jeśli chodzi o cenę surowca .Użyłem między innymi ozorków cielęcych a te cholernie drogie , ale smaczne. Edytowane 23 Lutego 2018 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-358727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Pycha :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/2/#findComment-358732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi