Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ładne . Tylko czemu grodziskie.  Kabanos to kabanos,  co zmienileś w recepturze? .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396298
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A Ty Dziadek w myślach czytasz ?

Właśnie pisałem to pytanie ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396299
Udostępnij na innych stronach

Kabanos to kabanos,  co zmienileś w recepturze?

 

Jeśli chodzi o kabanosy to cały czas szukam tego czegoś i każdy wyrób jest robiony na nieco innym składzie.Jeśli jako wzór weźmiemy przepis z 16-stki to zmianie uległ skład surowcowy i dlatego nazwa została nieco zmieniona .Zmiana polega na tym, że wykonaliśmy je z Abratkiem jedynie z odpowiednio dobranej II wp. bez udziału jedynki.No i zamiast pieczenia są parzone.Oczywiście jakość i smak ma rolę priorytetową , ale nie będę również ukrywał, że i koszt materiału a co za tym idzie i wyrobu finalnego ma też swoje znaczenie.

 

P.S

Jeszcze muszą się trochę podsuszyć to wtedy ocenię w pełni ten wyrób.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396327
Udostępnij na innych stronach

jedynie z odpowiednio dobranej II wp. bez udziału jedynki.

Gratuluję . Takie kombinacje  to już dawno są prowadzone i nazywaję je,, oszukane kabanosy''

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396368
Udostępnij na innych stronach

Takie kombinacje  to już dawno są prowadzone i nazywaję je,, oszukane kabanosy''

 

Jak wiesz są receptury i receptury zastępcze :rolleyes: .Te były robione z tej drugiej i dlatego są grodziskie, ale zapewniam, że w smaki i innych walorach nie ustępują tym klasycznym.Może jedynie brak im smaku pieczonych, ale w mojej wędzarni z dymogeneratorem zimową pora ciężko się piecze.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396516
Udostępnij na innych stronach

A tak wyglądają po podsuszaniu.

 

post-41296-0-23078500-1421336420_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397101
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pomimo "oszukanej" zmienionej receptury prezentuje się prima sort a jak smak czy go znalazłeś?
 

 

Czemu oszukanej? :rolleyes: .Przykład idzie z góry.  Szukamy złotego środka stosunku jakości do ceny korzystając za przykładem innych z różnych rodzajów surowca.Smak jest ok.No i ten "pyk". Klasyka gatunku.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397131
Udostępnij na innych stronach

 

 

wolę taką do łapki dla mnie bardziej podchodząca jest

 

Taką też lubię i jeszcze ogórek kiszony do tej łapki jak w "Weselu", ale i kabanoski też lubię sobie 'pyknąć" tak bez żadnych dodatków :D . O wnukach już nie wspomnę.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397135
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

To jest to co lubię najbardziej.Tłuściutka tatrzańska podsuszana. :)

 

post-41296-0-85355300-1422558412_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400739
Udostępnij na innych stronach

To nie wiesz Arkadiuszu, że wg nowego regulaminu, takich zdjęć nie wolno wklejać na forum po godzinie 18-tej? :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400740
Udostępnij na innych stronach

To nie wiesz Arkadiuszu, że wg nowego regulaminu, takich zdjęć nie wolno wklejać na forum po godzinie 18-tej?

@Maxell, a przynajmniej powinno sie informowac ze na wlasne ryzyko sie je oglada ... ja znow obslinilam monitor

 

Arkadiuszu poprostu wypas  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400747
Udostępnij na innych stronach

 

 

że wg nowego regulaminu,

 

To jest jakiś nowy regulamin? :D  :D ,Przepraszam nie wiedziałem :blush: Postaram się zastosować . :tongue:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400765
Udostępnij na innych stronach

 

 

To jest jakiś nowy regulamin?   ,Przepraszam nie wiedziałem  Postaram się zastosować .
 

TAk  i bedziesz wstawial o 17:59  :laugh:

 

 

 

To jest to co lubię najbardziej.Tłuściutka tatrzańska podsuszana.

 Nie bede ukrywac, tez takie lubie  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400769
Udostępnij na innych stronach

Arek jak robiłeś Tatrzańską? W PW nie mogę znaleźć. Coś mi się wydaje że do wyrobu stosuje się baraninę?? :mellow:

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-402444
Udostępnij na innych stronach

Coś mi się wydaje że do wyrobu stosuje się baraninę??

 

E tam to była by barania :D .Są przynajmniej dwa na tatrzańską.Oba zapodał Dziadek .Wpisz w wyszukiwarkę i znajdziesz.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-402486
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj u nas był dzień intensywnej pracy. :)

 

post-41296-0-99512800-1424543826_thumb.jpg

 

post-41296-0-14479200-1424544122_thumb.jpg

 

 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406186
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przecież widać że najpierw są kabanosy... Podpiekane w wędzarni zapewne a dalej to kiełbaska parzona ;-)

 

Kabanosy i owszem, ale nie podpiekane tylko parzone a dalej jak piszesz. :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406676
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz , w rogu zdjecia widze ze masz witryne chlodnicza , czy mozesz napisac jakiej marki , czy masz instrukcje do obsługi programatora , wydaje mi sie ze mam podobne urzadzenie niestety ustawiam chłodzenie na "czuja" , szukałem w internecia instrukcji bez rezultatau , jeśłi masz instrukcje proszę o wysłąnie skanu , jesli nie sprawoi Ci to trudności .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406679
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.