DZIADEK Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ładne . Tylko czemu grodziskie. Kabanos to kabanos, co zmienileś w recepturze? . Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 11 Stycznia 2015 A Ty Dziadek w myślach czytasz ? Właśnie pisałem to pytanie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Kabanos to kabanos, co zmienileś w recepturze? Jeśli chodzi o kabanosy to cały czas szukam tego czegoś i każdy wyrób jest robiony na nieco innym składzie.Jeśli jako wzór weźmiemy przepis z 16-stki to zmianie uległ skład surowcowy i dlatego nazwa została nieco zmieniona .Zmiana polega na tym, że wykonaliśmy je z Abratkiem jedynie z odpowiednio dobranej II wp. bez udziału jedynki.No i zamiast pieczenia są parzone.Oczywiście jakość i smak ma rolę priorytetową , ale nie będę również ukrywał, że i koszt materiału a co za tym idzie i wyrobu finalnego ma też swoje znaczenie. P.SJeszcze muszą się trochę podsuszyć to wtedy ocenię w pełni ten wyrób. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) jedynie z odpowiednio dobranej II wp. bez udziału jedynki.Gratuluję . Takie kombinacje to już dawno są prowadzone i nazywaję je,, oszukane kabanosy'' Edytowane 11 Stycznia 2015 przez DZIADEK Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Takie kombinacje to już dawno są prowadzone i nazywaję je,, oszukane kabanosy'' Jak wiesz są receptury i receptury zastępcze .Te były robione z tej drugiej i dlatego są grodziskie, ale zapewniam, że w smaki i innych walorach nie ustępują tym klasycznym.Może jedynie brak im smaku pieczonych, ale w mojej wędzarni z dymogeneratorem zimową pora ciężko się piecze. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-396516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 15 Stycznia 2015 A tak wyglądają po podsuszaniu. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pomimo "oszukanej" zmienionej receptury prezentuje się prima sort a jak smak czy go znalazłeś? Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pomimo "oszukanej" zmienionej receptury prezentuje się prima sort a jak smak czy go znalazłeś? Czemu oszukanej? .Przykład idzie z góry. Szukamy złotego środka stosunku jakości do ceny korzystając za przykładem innych z różnych rodzajów surowca.Smak jest ok.No i ten "pyk". Klasyka gatunku. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Czemu oszukanej? Jajecarsko Ja jakoś nie mam przekonania do kabanosów, wolę taką do łapki dla mnie bardziej podchodząca jest. Pozdrawiam Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 15 Stycznia 2015 wolę taką do łapki dla mnie bardziej podchodząca jest Taką też lubię i jeszcze ogórek kiszony do tej łapki jak w "Weselu", ale i kabanoski też lubię sobie 'pyknąć" tak bez żadnych dodatków . O wnukach już nie wspomnę. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-397135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 29 Stycznia 2015 To jest to co lubię najbardziej.Tłuściutka tatrzańska podsuszana. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 29 Stycznia 2015 To nie wiesz Arkadiuszu, że wg nowego regulaminu, takich zdjęć nie wolno wklejać na forum po godzinie 18-tej? „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 29 Stycznia 2015 To nie wiesz Arkadiuszu, że wg nowego regulaminu, takich zdjęć nie wolno wklejać na forum po godzinie 18-tej?@Maxell, a przynajmniej powinno sie informowac ze na wlasne ryzyko sie je oglada ... ja znow obslinilam monitor Arkadiuszu poprostu wypas https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 29 Stycznia 2015 że wg nowego regulaminu, To jest jakiś nowy regulamin? ,Przepraszam nie wiedziałem Postaram się zastosować . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 29 Stycznia 2015 To jest jakiś nowy regulamin? ,Przepraszam nie wiedziałem Postaram się zastosować . TAk i bedziesz wstawial o 17:59 To jest to co lubię najbardziej.Tłuściutka tatrzańska podsuszana. Nie bede ukrywac, tez takie lubie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Też taką uwielbiam, właśnie mi się skończyła, trzeba brać się do roboty Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-400891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 4 Lutego 2015 Arek jak robiłeś Tatrzańską? W PW nie mogę znaleźć. Coś mi się wydaje że do wyrobu stosuje się baraninę?? pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-402444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 4 Lutego 2015 (edytowane) Coś mi się wydaje że do wyrobu stosuje się baraninę?? E tam to była by barania .Są przynajmniej dwa na tatrzańską.Oba zapodał Dziadek .Wpisz w wyszukiwarkę i znajdziesz. Edytowane 4 Lutego 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-402486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 4 Lutego 2015 W PW nie mogę znaleźć PW 12 Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-402524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj u nas był dzień intensywnej pracy. Edytowane 21 Lutego 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 23 Lutego 2015 6 kiji bardziej podwędzonych, czy upieczonych, 2 delikatnie. Może inny skład surowcowy?. Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 23 Lutego 2015 Przecież widać że najpierw są kabanosy... Podpiekane w wędzarni zapewne a dalej to kiełbaska parzona ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 23 Lutego 2015 A to poprostu ja źle patrzyłem Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 23 Lutego 2015 Przecież widać że najpierw są kabanosy... Podpiekane w wędzarni zapewne a dalej to kiełbaska parzona ;-) Kabanosy i owszem, ale nie podpiekane tylko parzone a dalej jak piszesz. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 23 Lutego 2015 arkadiusz , w rogu zdjecia widze ze masz witryne chlodnicza , czy mozesz napisac jakiej marki , czy masz instrukcje do obsługi programatora , wydaje mi sie ze mam podobne urzadzenie niestety ustawiam chłodzenie na "czuja" , szukałem w internecia instrukcji bez rezultatau , jeśłi masz instrukcje proszę o wysłąnie skanu , jesli nie sprawoi Ci to trudności .Pozdrawiam Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/7/#findComment-406679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi