paweljack Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dobra robota. Dzisiaj piękna pogoda, to z Madzią siedzieliśmy na działce. A przy okazji trochę się podymiło Tak troszkę na kolacje. Dzisiaj piękna pogoda, to z Madzią siedzieliśmy na działce. A przy okazji trochę się podymiło. Pięknie jak zawsze Paweł Paweł brawa dla Was, super robotaDziękuję dobrzy ludzie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-489459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Pierwsza grillowa w tym sezonie. Jutro wędzenie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 paweljack - może Ci jakąś derenówkę podrzucić do tego grilla:)) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Podrzuciłbyś link albo przepis do tej grillowej, nie robiłem ale czytałem że nie używa się peklosoli Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Podrzuciłbyś link albo przepis do tej grillowej, nie robiłem ale czytałem że nie używa się peklosoliProszę bardzo: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/paweljack - może Ci jakąś derenówkę podrzucić do tego grilla:))Czemu nie, ale chyba bez samochodu podjedziesz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 no nie - przyjade samochodem ale najwczesniej w poniedziełek ) - dzisiaj praca - jutro działka - jakaś chwila się znajdzie - tym bardziej że praca na skraju Morodu ot podrzuce do spróbowania ) wysyłam tel na priv Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-491399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Boczek pokazany wyżej ociekał 12 godzin w temp. pokojowej. Później 1 godzinę osuszany był w wędzarni w temp. 55-60 st. Następnie wędzenie 3 godziny w temp 50-55 st, w połowie przekręcane były kije. Na koniec podpiekanie 30 minut w temp. 85 st. C Hej Pawełwystarczy ci 30 minut na podpiekanie? Mi osiągnięcie temperatury około 68st zajmuje 1,5 godz. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-493180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 22 Lipca 2016 Od jakiegoś czasu, bardzo popularna u mnie pierś z indyka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 22 Lipca 2016 Jakas impreza Pawel ze tak szalejesz? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 22 Lipca 2016 No to zdradz jak ja robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 23 Lipca 2016 No to zdradz jak ja robisz? Witaj Elu, robię solankę rogerową, czyli 100 g peklosoli na litr wody, 0,5 L na 1 kg mięsa. Peklowanie 5 dni wystarcza. Potem takie piersi, najczęściej dwa kawałki, razem około 1,2-1,5 kg pakuję w siatkę. 3 godziny wędzenia w temp. 45-50 st. ( zawsze w połowie wędzenia przekladam kije), na koniec parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 23 Lipca 2016 parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72. Jak chcesz zaryzykować to proponuję do 60º C w środku.Różnica kolosalna. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 23 Lipca 2016 parzenie w 80 st. do temp. w środku 70-72. Jak chcesz zaryzykować to proponuję do 60º C w środku.Różnica kolosalna. Spróbuję jedną sztukę bo tylko część z reguły jest dla mnie i nie mogę niesprawdzonego dać. Ale nie wiem jak to się ma do parzenia drobiu do 73 st.C Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 24 Lipca 2016 Dzieki Pawel , jak tylko sie ochlodzi to zaraz ja zrobie, na razie przepis zapisany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 24 Lipca 2016 Ale nie wiem jak to się ma do parzenia drobiu do 73 st.C Przed ptasią grypą tak wysoko nie parzyli.Spróbuj a poczujesz różnicę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-507844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Troszkę dzisiaj powędziłem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 aj, aj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Troszkę dzisiaj powędziłem. wędzenie 05_08_16.jpgPaweł naprawdę, podziwiam Twoje dokonania! Widać, że jesteś szczęśliwy i ochoczy do pracy nad wędlinkami! BTWPozdrawiam Waszą "Muzę" niech ROŚNIE RADOŚNIE,na pohybel, wszystkim "suchym i skwaśniałym" ! Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Dobrze, że nie podwędziłeś , będzie smaczne, wiem z doświadczenia Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przekroje wędzonek, wszystkie na surowo. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-509546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 1 Października 2016 Niedawne wędzenie, zrobiliśmy nowe kiełbasy, pierś z indyka i dawno nie robiony udziec jagnięcy wg Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 1 Października 2016 No i pieknie , a jak smakowicie a to male zawiniatko ? ser? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 2 Października 2016 a to male zawiniatko ? Dowędzaliśmy śliwki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 3 Października 2016 Pstrągi wg Leszka, są jak dotąd nie do przebicia. Wczoraj wędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-w%C4%99dzenie-u-paweljacka/page/10/#findComment-520414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.