Skocz do zawartości

Z praski, osłonki barierowej i słoika Arkadiusza


Rekomendowane odpowiedzi

U nas sprzedaja takie w sklepach pasione kukurydza. Zolte mieso w calosci :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

  • Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Za tydzień zrobię drugi raz to się zobaczy. Tym razem z termometrem...

 

Parzenie moim zdaniem nie ma wpływu.Zrób na  składzie, który podałem i będzie dobrze. :)

 

 

 

U nas sprzedaja takie w sklepach pasione kukurydza. Zolte mieso w calosci

 

 

Ja te udźce tez kupiłem w hipermarkecie czyli w Makro.I co Ty na to? 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Nic, na to, tylko ze mieso nie jest zolte. Wyobraz sobie zrobic wedline z zoltego miesa?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

  • 2 tygodnie później...

post-41296-0-80973100-1402939258_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Arku.

Bez kitu .... przekrój super,

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Fachowo dobrany kolor mięśni . Gratuluję

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

 

 

Fachowo dobrany kolor mięśni . Gratuluję

 

Dziękuję :) . Miałem kilka szynek do obróbki to było z czego wybierać.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Idąc za przykładem Abratka i my postanowiliśmy zrobić pewne zapasy na wyjazd wakacyjny.Wzorowaliśmy się na jego przepisie na "Klopsiki w sosie pomidorowym" . Wprowadziliśmy kilka zmian w stosunku do przepisu podstawowego, ale główna linia została zachowana. :).

 

post-41296-0-09986000-1403286526_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

  • 1 miesiąc temu...

Golonka po drugiej pasteryzacji.Jeszcze raz i po ptokach. :)

 

post-41296-0-13729400-1406461508_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

  • 1 miesiąc temu...

Cześć Arku, mógłbym prosić o namiary na słoiki gdzieś kiedyś pisałeś że są po 1 zł chyba i link ale nie mogę teraz znaleźć, 2 pytanie: ile czasu pasteryzujesz słoiki np. konserwa tyrolska, gulasz angielski i w jakich temperaturach.

Filemonek

tutaj masz:

 

http://sklep.promet.org.pl/sloj-to-346ml-wieczko-czerwone-82-6z.html

 

 

 

ile czasu pasteryzujesz
 

 

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

 

 

Cześć Arku, mógłbym prosić o namiary na słoiki gdzieś kiedyś pisałeś że są po 1 zł chyba i link ale nie mogę teraz znaleźć,

 

608026635.Są po 1,15 zł z pokrywką, ale przy odbiorze osobistym.

 

 

 

ile czasu pasteryzujesz słoiki np. konserwa tyrolska, gulasz angielski i w jakich temperaturach.
.

 

Słoiki są o pojemności ok.300 ml i w związku z tym ja tyndalizuję 45, 30, 20. w 100o C.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

  • 2 miesiące temu...

Znowu naszło nas na indyka.Tym razem inne rozdrobnienie.Raz na sitku 3 mm.Kolor przekroju bardziej wyrównany.Myślę, że to jest to. :)

 

post-41296-0-06985900-1415810534_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Piekna Ci wyszla ta mielonka, ja mam zapeklowane 900g golonki, i 900g wieprzowiny z wolowina  , tylko nie wiem jakie przyprawy  dodac :(

 

 

tylko nie wiem jakie przyprawy  dodac

 

Według gustu.Ja skromnie 23 g/kg peklosoli, 1.1 g/kg pieprzu białego, 20% wody i 4% maki ziemniaczanej i dla nas chwatit.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Powtorzę pytanie bo "znikło"... jakie sitka żeś taki zachwycony?

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

 

 

Powtorzę pytanie bo "znikło"... jakie sitka żeś taki zachwycony?

 

Zniknęło bo uzupełniłem główny post ten ze zdjęciem o rozmiar sita.  :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Ja tam nie arkadiusz, ale postaram się pomóc :)

 

 

 

Tym razem inne rozdrobnienie.Raz na sitku 3 mm.
 

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Dzięki. Z telefona kiepsko wszystko ogarnąć ...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.