Skocz do zawartości

Z praski, osłonki barierowej i słoika Arkadiusza

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Jareczku, ale te nakrętki Arkadiusza są od innego sprzedawcy, producent jednak ten sam. Też tam kiedyś kupowałem, jednak są one nieco droższe, aczkolwiek wygląda na to że mają nieco inne wzornictwo :thumbsup: . https://smakilata.pl/pl/p/Zakretki-TO-do-sloika-82-6-Orbit/23091678  Natomiast producent tego typu nakrętek jest tylko jeden jedyny w Polsce :D . https://www.youtube.com/watch?v=DSysdcSrVMY

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

chciałem się dowiedzieć gdzie Areczek kupuje swoje. 

Ja kupowałem w "smakilata" .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Czyli Arkadiusz nabywał tu gdzie wskazałem wcześniej, bo tylko tam były dostępne te ładniusie w biało czerwoną krateczkę, a, 75 gr. sztuka. https://smakilata.pl/pl/p/Zakretki-TO-do-sloika-82-6-Orbit/23091678%C2%A0%C2%A0  W tym roku zarówno słoiki mniejsze jak i te większe, oraz zakrętki dwa  rodzaje, czyli całe zestawy, zakupiłem w "proglasslipka", porządna firma, wysyłają natychmiastowo, i są tańsi niż "smakilata", a producent zakrętek ten sam, wybór jednak należy do nas oczywista  :D .

Kupowałem u nich bo nigdzie indziej nie znalazłem.Wzór to byla sprawa drugorzędna

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Również i ja Arkadiuszu, ale teraz jest też ten drugi sprzedawca, i fajnie że mamy wybór, bo nakrętki są super. W Szwecji już większość przetworów w słoikach posiada takie wieczka, nie wyrzucam ich i skrzętnie zbieram, bo są wielokrotnego użytku :D .

Uwaga!!

Właśnie rozmawiałem z producentem tych pokrywek co podał Sverige2 i one nie są do sterylizacji a jedynie do pasteryzacji. Pokrywki do sterylizacji maja być po nowym roku.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

A co się stanie jak zrobię sterylizację ?

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Mogą nie trzymać bo uszczelka nie wytrzyma wysokiej temperatury. Możesz ew. tyndalizować ,ale ja potrzebuję pokrywki do sterylizacji w szybkowarze 

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Ja swoje sterylizuję w szybkowarze "Delimano Tempo Presto" i jak dotychczas trzymają, ale skoro producent mówi inaczej ?

f-delimano-szybkowar-tempo-presto-6l-100

Też kiedyś myślałem ,że pokrywki są uniwersalne,ale jak trochę poczytałem to okazało się ,że nie jest tak prosto.Jak zapytałem czy można sterylizować to od razu zapytał czy potrzebuję do mięsa

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Napis może być mylący , ale w środku jest na pewno mięso z indyka. :)

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.