pis67 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 31 Stycznia 2015 oraz cebulę parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 min. Jak to parzyłam cebulę? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Anuś prima pasztecik;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 31 Stycznia 2015 oraz cebulę parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 min. Jak to parzyłam cebulę? Już się poprawiam ... nie parzyłam cebuli, tylko zmieloną surową dodałam do reszty ... poprawię w przepisie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Wzorowałam się na przepisie Beliota, Składniki; podgardle 2,5 kg boczek 90 dag wątroba 1,5 kg słonina 80 dag 600 ml wywaru 15 dag kaszy manny A gdzie mięso? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 31 Stycznia 2015 A gdzie mięso? Piotr ... zaraz poprawię ... było mięso 80 dag wp II .. to jest tak jak się pisze po 48 godzinach bez snu ... zaraz naprawię błąd Twoje oko wszystko dojrzy ... ale dziękuje i przepraszam, za moje niedopatrzenie. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 1 Lutego 2015 To jest to co za mną chodzi.Ja ostatnio nic nie robię.Muszę zakasać rękawy i coś zdjełać, bo się opuszczam niestety Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 1 Lutego 2015 Ale proszę abyś zdradziła tajemnicę nadziewania... bo ja czasami używam butelki plastikowej od wody... Haluś ... a ja użyłam butelki po mleku, ma szerszy wlot i pasuje do średnicy jelita prostego ... ''trza'' sobie radzić jakoś szczerze ? nie wpadłam na to sama .. następnym razem muszę podczas takiego nadziewania okna pootwierać na oścież ... bo atmosfera w domu lekko się zagęściła.. Muszę zakasać rękawy i coś zdjełać, bo się opuszczam niestety Czas najwyższy Boguś, aby to naprawić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 1 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 1 Lutego 2015 Tym razem zrobiłam wątrobiankę smarowną. Napracowałaś się. Ładnie wyszło. Powiedziałbym, że to bardziej pasztetowa niż wątrobianka. Podobne urządzenie do nadziewania np. kaszanki miał kiedyś rzeźnik robiący wyroby u babci ale nie wiem dokładnie co to było, chyba coś jak krowi dzwonek. następnym razem muszę podczas takiego nadziewania okna pootwierać na oścież ... bo atmosfera w domu lekko się zagęściła.. Wyobrażam sobie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 1 Lutego 2015 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 2 Lutego 2015 Starałam się, ale czy się udało? pewnie że się udało... a nadziewanie jelit za pomocą lejka z butelki to po prostu mistrzostwo samoopanowania ja bym chyba nie wyrobił!!!Wyglądają wspaniale a jak byś miała gdzie je jeszcze troszkę w dym puścić to już w ogóle było by cacy Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 minpółtorej minuty ? chyba błąd się wdarł a można nadzieć w inne jelitko, albo osłonkę ? Edytowane 2 Lutego 2015 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 2 Lutego 2015 Brawo Anus , zrobilas wielka pychotke :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 3 Lutego 2015 Napracowałaś się. Ładnie wyszło.Dziękuję I Tobie i wszystkim pozostałym za miłe słowa, które jeszcze bardziej pobudzają do dalszych działań.a nadziewanie jelit za pomocą lejka z butelki to po prostu mistrzostwo samoopanowania ja bym chyba nie wyrobił!!! Trening czyni Mistrza .. a jak byś miała gdzie je jeszcze troszkę w dym puścić to już w ogóle było by cacy Wybłagałam i kilka sztuk pójdzie do wędzarni. półtorej minuty ? chyba błąd się wdarł Osid ... oj tam, tylko jednej literka mi umknęła miało być 1h 50 min. Następnym razem moje ''wypociny'' będę pisała i wstawiała po przespanej nocy. ... a można nadzieć w inne jelitko, albo osłonkę ? Myślę, że w osłonki barierowe można nadziewać. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 4 Lutego 2015 Wyrób jak malowany. Gratulacje. Chociaż nie wiem po co to piszę. Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 4 Lutego 2015 Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem Dziękuję Michał. .. chyba się zawstydziłam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 4 Lutego 2015 Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem A ja nie wiem, może się dowiem? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 6 Lutego 2015 Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem A ja nie wiem, może się dowiem? Hmmm ... może... w Gąsiorowie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-403172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 12 Lutego 2015 No to może ja tym razem o swoich porażkach .. jedno w miarę udane ... to mielonka w szynkowarze i część do słoików. Jak dla mnie w smaku dobra, ale mogłam dodać nieco więcej boczku .i przekrójA teraz kompletna klapa ... drugie podejście do salcesonu ... surowiec kupiony .O pierwszym szkoda mówić. Po raz drugi. chciałam zrobić, ale ciemny,niestety krwi mi nie dostarczono., więc wątróbka poszła na obiad. Jasnego też nie ma co pokazywać ... bo wszystko ... hmmm ... strzelił Do pierwszego dodałam za mało rosołu i skórek .. kruszył się jak cholera. Drugi to samo ... choć dałam więcej tych składników.Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 12 Lutego 2015 Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. Anuś nie poddawaj się na pewno za którymś razem wyjdzie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 12 Lutego 2015 Anus nie poddawaj sie dasz rade Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 12 Lutego 2015 surowiec kupiony . Anuś super surowiec nie wiem co zrobiłaś nie tak. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 12 Lutego 2015 Anus, jak sie nie nie przewrocisz ,to sie nie nauczysz. KAzdy ma swoje upadki, ale najwazniejsze, zeby czlowiek widzial co zle zrobil inie popelnil tego bledu. Dasz rade na pewno, w koncu Anna jestes Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 12 Lutego 2015 Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 12 Lutego 2015 Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? Piotr ... wiedziałam, że mi nie ''odpuścisz'' wiem na pewno, ze było za mało rosołu, ale się bałam dolać więcej, co do skórek też mam wątpliwości, czy nie było ich zbyt mało ... jeśli nie jest to o czym myślę to mnie proszę wyedukować ... uczennica potrzebuje pomocy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.