Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

oraz cebulę parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 min.

 

Jak to parzyłam cebulę?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401324
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

oraz cebulę parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 min.

 

Jak to parzyłam cebulę?  :cool:

 

Już się poprawiam :facepalm: ...  nie parzyłam cebuli, tylko zmieloną surową dodałam do reszty ... poprawię w przepisie :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401335
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wzorowałam się na przepisie Beliota,

 

 

 

Składniki; podgardle 2,5 kg boczek 90 dag wątroba 1,5 kg słonina 80 dag 600 ml wywaru 15 dag kaszy manny

 

A gdzie mięso?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401339
Udostępnij na innych stronach

 

 

A gdzie mięso?

Piotr ... zaraz poprawię ... było mięso 80 dag wp II .. to jest tak jak się pisze po 48 godzinach bez snu ... zaraz naprawię błąd ;) Twoje oko wszystko dojrzy ... ale dziękuje i przepraszam, za moje niedopatrzenie.

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401345
Udostępnij na innych stronach

:clap:  :clap:  :clap: To jest to co za mną chodzi.

Ja ostatnio nic nie robię.

Muszę zakasać rękawy i coś zdjełać, bo się opuszczam niestety :(

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401418
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale proszę abyś zdradziła tajemnicę nadziewania... bo ja czasami używam butelki plastikowej od wody...

Haluś ... a ja użyłam butelki po mleku, ma szerszy wlot i pasuje do średnicy jelita prostego ... ''trza'' sobie radzić jakoś :laugh: szczerze ? nie wpadłam na to sama .. ;) następnym razem muszę podczas takiego nadziewania okna pootwierać na oścież ... bo atmosfera w domu lekko się zagęściła.. :facepalm:

 

 

Muszę zakasać rękawy i coś zdjełać, bo się opuszczam niestety

Czas najwyższy Boguś, aby to naprawić :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401425
Udostępnij na innych stronach

Tym razem zrobiłam wątrobiankę smarowną. 

Napracowałaś się. Ładnie wyszło. Powiedziałbym, że to bardziej pasztetowa niż wątrobianka.  :) 

Podobne urządzenie do nadziewania np. kaszanki miał kiedyś rzeźnik robiący wyroby u babci ale nie wiem dokładnie co to było, chyba coś jak krowi dzwonek. 

 

 

następnym razem muszę podczas takiego nadziewania okna pootwierać na oścież ... bo atmosfera w domu lekko się zagęściła.. :facepalm:

Wyobrażam sobie.  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401457
Udostępnij na innych stronach

:clap:  :clap:  :clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401462
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Starałam się, ale czy się udało?

 

pewnie że się udało... a nadziewanie jelit za pomocą lejka z butelki to po prostu mistrzostwo samoopanowania :laugh:  ja bym chyba nie wyrobił!!!
Wyglądają wspaniale  :clap:  a jak byś miała gdzie je jeszcze troszkę w dym puścić to już w ogóle było by cacy  :D  

:clap:

 

Z Dymnym pozdrowieniem... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401795
Udostępnij na innych stronach

parzyłam w temperaturze 75 st. przez okres 1, 50 min

półtorej minuty ? chyba błąd się wdarł :tongue:

a można nadzieć w inne jelitko, albo osłonkę ?

Edytowane przez osid
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401822
Udostępnij na innych stronach

Napracowałaś się. Ładnie wyszło.

Dziękuję :) I Tobie i wszystkim pozostałym za miłe słowa, które jeszcze bardziej pobudzają do dalszych działań

.

a nadziewanie jelit za pomocą lejka z butelki to po prostu mistrzostwo samoopanowania :laugh: ja bym chyba nie wyrobił!!!

 

Trening czyni Mistrza .. :)

 

a jak byś miała gdzie je jeszcze troszkę w dym puścić to już w ogóle było by cacy

 

Wybłagałam i kilka sztuk pójdzie do wędzarni.

 

półtorej minuty ? chyba błąd się wdarł

 

Osid ... oj tam, tylko jednej literka mi umknęła :tongue: miało być 1h 50 min. Następnym razem moje ''wypociny'' będę pisała i wstawiała po przespanej nocy. ... ;)

 

a można nadzieć w inne jelitko, albo osłonkę ?

 

Myślę, że w osłonki barierowe można nadziewać.

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-401923
Udostępnij na innych stronach

Wyrób jak malowany. Gratulacje. Chociaż nie wiem po co to piszę. Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem ;)  :clap:

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402410
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem

Dziękuję Michał. :) .. chyba się zawstydziłam ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402509
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem

 

A ja nie wiem, może się dowiem?  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-402546
Udostępnij na innych stronach

 

Wszystkie wyroby spod twojej ręki to smakowitości. Coś o tym wiem

 

A ja nie wiem, może się dowiem?  :cool:

 

Hmmm ... może... w Gąsiorowie :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-403172
Udostępnij na innych stronach

No to może ja tym razem o swoich porażkach .. jedno w miarę udane ... to mielonka w szynkowarze i część do słoików. Jak dla mnie w smaku dobra, ale mogłam dodać nieco więcej boczku .

post-53395-0-51269600-1423759137_thumb.jpg

i przekrój

post-53395-0-46492000-1423758954_thumb.jpg

A teraz kompletna klapa :mad: ... drugie podejście do salcesonu ... surowiec kupiony .

post-53395-0-41700400-1423758876_thumb.jpg

post-53395-0-23306600-1423758808_thumb.jpg

O pierwszym szkoda mówić. Po raz drugi. chciałam zrobić, ale ciemny,niestety krwi mi nie dostarczono., więc wątróbka poszła na obiad. Jasnego też nie ma co pokazywać ... bo wszystko ... hmmm ... strzelił :facepalm: Do pierwszego dodałam za mało rosołu i skórek .. kruszył się jak cholera.   

Drugi to samo ... choć dałam więcej tych składników.

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404346
Udostępnij na innych stronach

 

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby.  
 

Anuś nie poddawaj się na pewno za którymś razem wyjdzie  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404349
Udostępnij na innych stronach

 

 

surowiec kupiony .
Anuś super surowiec nie wiem co zrobiłaś nie tak. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404359
Udostępnij na innych stronach

Anus, jak sie nie nie przewrocisz ,to  sie nie nauczysz. KAzdy ma swoje upadki, ale najwazniejsze, zeby czlowiek widzial co zle zrobil inie popelnil tego bledu. Dasz rade na pewno, w  koncu Anna jestes  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404399
Udostępnij na innych stronach

 

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

 

Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404411
Udostępnij na innych stronach

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

 

Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? :cool:

 

Piotr ... wiedziałam, że mi nie ''odpuścisz'' :facepalm: wiem na pewno, ze było za mało rosołu, ale się bałam dolać więcej, co do skórek też mam wątpliwości, czy nie było ich zbyt mało ... jeśli nie jest  to o czym myślę to mnie proszę wyedukować ... uczennica potrzebuje pomocy :facepalm:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/6/#findComment-404414
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.