@halusia@ Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Lutego 2014 Na zakończenie dnia: tada! pierwsze własnoręczne pierog Pawle.. pierogi z piękną falbanką... masz talent.. no no Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Lutego 2014 Pierogi :clap: Moje ulubione z falbanką. Wczoraj miałam takie z kaszą białą gryczaną i boczusiem. Zawsze podziwiam Twoje wyroby. Zdolniak z Ciebie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Pawle.. pierogi z piękną falbanką... masz talent.. no no Zawsze podziwiam Twoje wyroby. Zdolniak z Ciebie.Dzięki dziewczyny http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Edytowane 23 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Lutego 2014 Fotorelacje do Twoich przepisów SUPER :clap: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Marca 2014 Fotorelacje do Twoich przepisów SUPER :clap: Dziękuję, niebawem następne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Na ostatnie imieniny M. przygotowałem kilka rzeczy. Najpierw: STROGANOW Z DZICZYZNY ( w oryginale z Stroganow niedźwiedzia, R. Makłowicz "Fiński Smak") Przepis oryginalny: 800 g dziczyzny1 łyżka masła1 cebula1 szklanka bulionu2 łyżki pasty pomidorowej1 łyżka musztardy4 kiszone ogórki1 szklanka śmietanysól, pieprz U mnie trochę większa ilość, wykorzystałem trzy różne rodzaje mięsa. Wykonanie: - posiekać drobno cebulę, zeszklić na maśle. - filet z niedźwiedzia pokroić w paski w poprzek włókien, dorzucić do cebuli na patelni, popieprzyć i szybko obsmażyć. Później wszystko wędruje do garnka. - przygotować gorący bulion wołowy (może być z kostki). - mięso podlać bulionem, dusić około 20 minut. - przyprawić pastą pomidorową. - ogórki kiszone pokroić, dorzucić do mięsa. - dodać musztardę, wymieszać. - śmietanę osolić, zahartować, wlać do mięsa. Smacznego. Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) CARPACCIO Z SAŁATKĄ WALDORF I SEREM GORGONZOLA Na talerz lejemy oliwę Cienko tniemy plasterki wołowiny i układamy na talerzu w jedną całość, Skrapiamy ponownie oliwą. Powinien być majonez http://www.youtube.com/watch?v=tzV64mSsy6k&feature=youtu.be ale ze względu na kolegę, który go nie jada jest wersja bez. Następnie kilka kaparów i Sałatka Woldorf http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_salad Na koniec ser gorgonzola i świeżo mielony pieprz. Gotowe. Przepis pochodzi z programu http://www.goodchefbadchef.com.au/recipes/landing Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Marca 2014 Carpaccio z sałatką Waldorf i serem gorgonzola. Jakie Ty pyszności serwujesz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Marca 2014 Pogratulować Paweł Ps.Te paczuszki z dziczyzną masz z Makro?Dzięki, tak z Makro. Carpaccio z sałatką Waldorf i serem gorgonzola.Jakie Ty pyszności serwujesz Wiesz, imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Marca 2014 imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać. Ta M to ma szczęście Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Marca 2014 No i rzecz kolejna, do której się przymierzałem jakiś czas, to: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/?p=325518 Wg przepisu dzień wcześniej przygotowałem: pastę tuńczykową: pastę krewetkową: No i miałem kilkanaście godzin na przemyślenie jak zabrać się do dekorowania, żeby chociaż trochę przypominało oryginał. Ciężko było ale zacząłem od krewetek, później łosoś, ogórek, cytryna, pomidor, na koniec oliwki i kawior. Wizualnie poprawnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif ale w smaku jest wyśmienite. Zrobiłem wersję z jogurtem. Dzięki electra. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 10 Marca 2014 imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać. Ta M to ma szczęście Generalnie, wszystkie macie z nami dobrze Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 10 Marca 2014 Pawel jestem pelna podziwu!! zeby moj facet chociaz mial w 1/4 tyle checi do robienia ale on tylko zjesc potrafi tak sie przygladam tym Twoim pasta ,mozesz nawet troche zadsza zrobic to chleb bardzije przejdzie.( chociaz to tylko moze tak wyglada na fotce) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 10 Marca 2014 Ogólnie chleb był miękki, natomiast nie przykryłem po posmarowaniu całości no i posmarowałem tylko wierzch i trochę boki obeschły. Rano zaszpachlowałem boki majonezem i do wieczora było ok. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 10 Marca 2014 Moje gratulacje i smacznego na te smakowitości :clap: Lubię zaglądać do Twojej kuchni, zawsze tutaj cos ciekawego i smacznego. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 10 Marca 2014 Moje gratulacje i smacznego na te smakowitości :clap: Lubię zaglądać do Twojej kuchni, zawsze tutaj cos ciekawego i smacznego. Pozdrawiam serdecznieDzięki Basiu za uznanie, od czasu do czasu coś tam do gara wrzucę. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 10 Marca 2014 Paweł.Kiedy się uspokoisz z tymi przepisami ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Marca 2014 Paweł. Kiedy się uspokoisz z tymi przepisami ? Przyganiał kocioł garnkowi - a kiedy Ty się uspokoisz , faktem jest, że nasz kolega idzie po bandzie ostro moja czapka z głowy Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Marca 2014 Może masz jakiś przepis co zrobić z wytrybowanych kości schabowych. Narazie nie chce mi się mielonek i pasztetów. Może by jakoś dodać jakiegoś mięska i kichę ukręcić? Były ładne kości dzisiaj. Niby dla pieska kupiłam, takie drobne schabowe. Po wytrybowaniu mam 1,700 z 4 kg kości a i dla pieska sporo zostało na kostkach. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 11 Marca 2014 Może masz jakiś przepis co zrobić z wytrybowanych kości schabowych. Narazie nie chce mi się mielonek i pasztetów. Może by jakoś dodać jakiegoś mięska i kichę ukręcić? Były ładne kości dzisiaj. Niby dla pieska kupiłam, takie drobne schabowe. Po wytrybowaniu mam 1,700 z 4 kg kości a i dla pieska sporo zostało na kostkach. Pozdrawiam serdecznieMyślę, że w tym temacie to DZIADEK najprędzej coś podpowie. Pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 11 Marca 2014 Dzieki Pawle. Może DZIADEK podpowie. Na razie mięsko siedzi w lodówce. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) SOS BOLOGNESE WG MACIEJA KURONIA 500 g mielonej, chudej wołowiny ( u mnie 350 g)100 g startego parmezanu300 g pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę (ewentualnie pomidory w puszce)50 g oleju lub oliwy ( u mnie oliwa)4 ząbki czosnku2 cebule ( u mnie 1 cebula)posiekane świeże lub suszone zioła: oregano, tymianek, bazylia, pietruszkasól, pieprzCzas przygotowania 30 min. Sposób przyrządzania:Siekamy czosnek. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę, przesmażamy na niej czosnek, cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone mięso i mieszając smażymy. Na koniec dodajemy pomidory i część przypraw (jeżeli mamy do dyspozycji tylko suszone zioła, to dodajemy wszystkie). Doprawiamy solą i pieprzem. U mnie dodatkowo pudełko sosu pomidorowego. Świeża bazylia i pietruszka. Niektórzy dodają od razu parmezan, ja wolę posypać gorący sos na talerzu.Spaghetti gotujemy zgodnie z przepisem w dużej ilości osolonej wody z łyżką oliwy. Następnie makaron odcedzamy i wykładamy do miski, mieszamy z sosem. Każdy uczestnik biesiady nakłada sobie porcję makaronu i posypuje na talerzu startym parmezanem i świeżymi ziołami. Taki makaron możemy podać także z innymi sosami, np.: z sosem pesto. Wtedy dobrze jest podać osobno cząstkę cytryny, jej sok zaostrzy smak potrawy. Reszta zieleniny U mnie wersja z penne Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 13 Marca 2014 Wizualnie danie wygląda super jednak sos robię nieco rzadszy .. ale to kwestia gustu, najważniejsze że smakowało Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 13 Marca 2014 Paweł, czy możesz zaaplikować sobie coś na wstrzymanie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Marca 2014 Paweł, czy możesz zaaplikować sobie coś na wstrzymanie ? Średnio wypada, że robię obiad raz miesiącu, to nie często przecież Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.