ANNAM Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 12 Marca 2015 tylko nie można komuś zarzucać, że nie umie robić kaszanki, bo nie kroi w kostkę. Paweljack, ja nikomu nic nie zarzucilam, aty alarm podniosles , tylko bylo pytanie. Ja lubie akurat te kawalki do kasania, ale to juz kazdy z nas pod swoj smak rob. Uwierz nie mialam nic zlego na mysli Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-411784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 13 Marca 2015 tylko nie można komuś zarzucać, że nie umie robić kaszanki, bo nie kroi w kostkę. Paweljack, ja nikomu nic nie zarzucilam, aty alarm podniosles ANNAM nie smuć się, to nie bylo do Ciebie, dlatego oddzieliłem wypowiedzi.Napisalem przy okazji, bo parę razy mi sie zdarzyło otrzymać PW, że nie umiem, bo bez wątroby w kostkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-411863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 13 Marca 2015 To mi lzej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-411867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 13 Marca 2015 Arkadiusz przyczepił się do Paweljack, żę nie robi kaszanki według przepisu.Oczywiście wątroba polepsza smak kaszanki,natomiast płuca pogarszają smak.Nigdy nie dodaję płucek,natomiast majeranek podnosi walory smakowe i zapachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Oczywiście wątroba polepsza smak kaszanki,natomiast płuca pogarszają smak. To chyba bardzo indywidualne stwierdzenie mogące wprowadzić w błąd osoby, które zaczynają przygodę z kaszanką. żeby im z kaszanki nie wyszła wątrobianka I czemu płucka pogarszją smak ? bo np.pierogi z płuckami chyba każdy lubi albo pamięta ten smak z dzieciństwa. Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 14 Marca 2015 Tak, nie dodałem wątroby, dodałem płucka i ..... już nie mam, taka kaszana o pogorszonym smaku.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Arkadiusz przyczepił się do Paweljack, żę nie robi kaszanki według przepisu.E tam od razu przyczepił. Arkadiusz to miły gość, chyba. Nie koniecznie chodziło o niedodawanie wątroby w ogóle, tylko o to, że nie jest w kostkę i jej nie widać i nie koniecznie chodziło o arkadiusza. Edytowane 14 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 14 Marca 2015 Arkadiusz to miły gość Zdziwił byś się. To istny wilk w owczej skórze. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 14 Marca 2015 Arkadiusz przyczepił się do Paweljack, żę nie robi kaszanki według przepisu A gdzie ja coś takiego napisałem .Jedni robią z inni bez. Jedni wątróbkę mielą na małym oczku, inni na grubym a jeszcze inni tak jak ja kroją w kostkę.Każdy robi jak mu pasuje.Jedynie zwróciłem uwagę, że przepisy zawierają różne formy rozdrobnienia. natomiast płuca pogarszają smak Jak widać mamy inne smaki.Płucka w kaszance oczywiście w odpowiedniej ilości moim zdaniem są niezbędnym składnikiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 14 Marca 2015 I oco idzie ta cała polemika. U nas w wielkopolsce była bułczanka i wg mnie jest to nasjlepsza kaszanka, dlatego też każdy ma prawo mówić o swoim regionalnym produkcie, że jest najlepszy. Kochani! My mamy kultywować i promować zdrowe jedzenie, a czy ono jest z bułka, wątrobą i czym tam jeszcze, to jest to najmniej ważne! Smacznego.Ps. "poznaniacy" używali tylko kaszy jęczmiennej i to była nasza kaszanka. Tyle chwacit. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 14 Marca 2015 Ps. "poznaniacy" używali tylko kaszy jęczmiennej i to była nasza kaszanka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-412402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny41 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 25 Marca 2015 Tragedia!Kupiłem w hali mięsnej produkty na kaszankę,umyłem oczyściłem,zalałem zimną wodą i zaczołem po dodaniu przypraw gotować na wolnym ogniu rosół,który chciałem użyc do zalania kaszy !Smród nie do wytrzymania,mocz,mocz i jeszcze raz mocz!Wylałem wszystko do zlewu i wypada mi zalac wrzatkiem wodnym z dodatkiem żelatyny drobiowej kasze bo poprzedni rosół nie nadawał się do spożycia !Zapewniał nie własciciel stoiska,ze mięso,i cała reszta z uboju rolniczego ale te plastikowe okrągłe kolczyki i stęple mogą świadczyć o importowym harakterze ubojnii?Tak czy owak podroby i miesa cuchną knurowym moczem mimo różnych zabiegów odsmradzajacych!Nie mam pojęcia co teraz z tym półfabrykatem przepuszczonym juz przez maszynkę zrobić ? Jak się pozbyć tej nie najlepszej woni ? Czy jest na to jakiś sposób ?Czy poprostu wywalić wszystko i obejść się smakiem kaszanki czy możeeksperymentować jesli jest jakiś sposób ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 25 Marca 2015 Jakie produkty kupiłeś? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 25 Marca 2015 Jeżeli jest możliwość zrób reklamację.Prawdopodobnie mięso pochodzi od knura ,więc nie ma możliwości pozbycia tego smrodu.Wina leży po stronie nieuczciwego rolnikla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny41 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 25 Marca 2015 Jeżeli jest możliwość zrób reklamację.Prawdopodobnie mięso pochodzi od knura ,więc nie ma możliwości pozbycia tego smrodu.Wina leży po stronie nieuczciwego rolnikla.Za późno na reklamację ale odwiedzę go z bejzbolówką-nie czapką !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 25 Marca 2015 Jeżeli jest możliwość zrób reklamację.Prawdopodobnie mięso pochodzi od knura ,więc nie ma możliwości pozbycia tego smrodu.Wina leży po stronie nieuczciwego rolnikla.Za późno na reklamację ale odwiedzę go z bejzbolówką-nie czapką !!! Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 25 Marca 2015 Za późno na reklamację ale odwiedzę go z bejzbolówką-nie czapką !!! Sprzedawcę czy rolnika? Rolnik może mieć widły więc tu bym się zastanowił. A tak na poważnie, nawet mięso poddane obróbce cieplnej możesz reklamować. Jeżeli jest tak jak twierdzisz, to ten zapach jest specyficzny i takie mięso z knura nie powinno trafić do obrotu. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 25 Marca 2015 A nerek nie było? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-415730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Sezon grillowy się zbliża, więc przygotowałem trochę kaszanki. Wieprzowina II klasy - 2 kgwieprzowina IV klasy - 2,75 kgwątroba wieprzowa 1,5 kgserca wp, woł, ciel. - 0,4 kgpodgardle - 1,6 kgmięso z głów wp. 1 kgskórki wieprzowe - 1,2 kgkasza jęczmienna - 800 g, po ugotowaniu 4 kgkrew sucha - 578 g Przyprawy: sól - 20 g/kgmajeranek - 3 g/kgpieprz - 2 g/kgtymianek - 0,5 g/kgkolendra - 0,5 g/kg2 L bulionu z gotowania mięs. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-422027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tragedia!Kupiłem w hali mięsnej produkty na kaszankę,umyłem oczyściłem,zalałem zimną wodą i zaczołem po dodaniu przypraw gotować na wolnym ogniu rosół,który chciałem użyc do zalania kaszy !Smród nie do wytrzymania,mocz,mocz i jeszcze raz mocz! Na targu,bądź hali, jak kupujesz mięso,zawsze zabierz zapalniczkę,żaden knur się nie ukryje,zdradzi go miły smrodek po podgrzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-422263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 ,zawsze zabierz zapalniczkę,żaden knur się nie ukryje Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-422281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Co tam mało kaszy w tej kaszance Paweł. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-422375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Co tam mało kaszy w tej kaszance Paweł.Na bogato Panie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-430059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 19 Czerwca 2015 A ja też sporządzam właśnie kaszaneczkę Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-431416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 19 Czerwca 2015 A ja też sporządzam właśnie kaszaneczkę Powodzenia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9249-kaszanka-produkcji-paw%C5%82a/page/4/#findComment-431418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.