Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje za przepis :thumbsup: , wyprobuje na swieta ,trzeba sie pozbyc bo zabieraja miejsce w zamrazalce.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457668
Udostępnij na innych stronach

 

 

Część zalałam  zalewą pomidorową, przepis znalazlam w sieci ,a częśc ryb usmażonych  (dzwonka) poszły do zalewy octowej w/g receptury Joli -  małżonki Kruszynki .
 

 Halusia mozesz wskazac gdzie te przepisy sa, i ten pomidorowy i ten od Joli, prosze

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457671
Udostępnij na innych stronach

Halusia mozesz wskazac gdzie te przepisy sa, i ten pomidorowy i ten od Joli, prosze

 

Proszę na zalewę pomidorową, a ten od Joli to jeśli Kazik mnie upoważni to wrzucę :)

http://kuchniapokolen.pl/ryba-w-zalewie-pomidorowo-octowej/

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457674
Udostępnij na innych stronach

 

 

a ten od Joli to jeśli Kazik mnie upoważni to wrzucę

Halinko chyba troszkę przesadzasz :D ,jak powiedział pewien ogrodnik ;) .Wrzucaj bo po to jest forum. :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457700
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wrzucaj bo po to jest forum.
 

 

Oj dziekuje , dziekuje Kruszynko, i wielkie dzieki dla Joli  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457702
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, dnia 20 List 2015 - 21:14, napisał: a ten od Joli to jeśli Kazik mnie upoważni to wrzucę Halinko chyba troszkę przesadzasz :D ,jak powiedział pewien ogrodnik ;) .Wrzucaj bo po to jest forum. :thumbsup:

Zgoda jest więc wrzucam. :D .. przepis banalnie prosty ale ten smak rybki z tej zalewy .. Poezja :)

 

Zalewa do ryb Joli Kazikowej :D

 

- 5 szkl wody

- 1 szkl octu

- 1 szkl cukru

- 2 łyżki soli

- ziele angielskie, liść laurowy i cebula

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457709
Udostępnij na innych stronach

 

 

Poezja to będzie, a niech tam będzie, że swoje tajemnice rozdaję... wrzuć do zalewy jeszcze 3-4 goździki ;-)

Wrzucę następnym razem :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457811
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje bardzo. To ja sobie taka rybke uszykuje juz teraz. A ile to moze stac w sloiku?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457819
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziekuje bardzo. To ja sobie taka rybke uszykuje juz teraz. A ile to moze stac w sloiku?

Aniu.. ja pasteryzowałam słoiki z rybą :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457823
Udostępnij na innych stronach

ok dziekuje. Ale trzymasz je pozniej w lodowce?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457824
Udostępnij na innych stronach

 

 

ok dziekuje. Ale trzymasz je pozniej w lodowce?

Zostały wyniesione do piwnicy :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-457829
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

Solą morską 24 godz. a dalej ?

 

 

Proszę bardzo :)

 

Polędwica dojrzewająca 

 

Kawałek polędwicy

osuszamy ręcznikeim kuchennym do sucha i obraczamy w cukrze pozostawiając w lodówce w naczyniu odkrytm. Na następny dzień ścieramy ten cukie i ponownie wkładamy do naczynia zasypując całą solą morską. również na dobę w lodówce. Kolejną czynnością to płuczemy polędwicę pod bierzącą wodą z soli i znowu obsuszamy ręcznikiem kuchennym. Co do obsypki to do małej ilości oliwy wspypujemy rózne przyprawy w/g własnego uznania i zawijamy cienko w gazę. I najwazniejsze... wkładamy w pończochę lub cieńką kolanówkę i zawieszamy w chłodnym i przewiennym miescu na 7 dni. Po tygodniu wkładamy do lodówki...

 

 

Czy to jest polędwiczka wieprzowa czy wołowa?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-460527
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy to jest polędwiczka wieprzowa czy wołowa?

To jest polędwica wieprzowa :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-460528
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy to jest polędwiczka wieprzowa czy wołowa?

Przepis dotyczy polędwicy wieprzowej.

Polędwicę wykrawa się ze schabu.

Polędwiczka wieprzowa odpowiada anatomicznie polędwicy wołowej.


Polędwica wieprzowa występuje w handlu pod nazwą "schab bez kości"

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-460529
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj salceson zrobiłam :)

Piotr... ja nie jestem do końca zadowolona, było inaczej , a wyszło tak :rolleyes::facepalm:

post-43626-0-52622200-1452936843_thumb.jpgpost-43626-0-17580300-1452936861_thumb.jpgpost-43626-0-60029100-1452936876_thumb.jpgpost-43626-0-66619700-1452936890_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-468926
Udostępnij na innych stronach

Ja też nie. Mniemam, że za bardzo zmiękczyłaś wsad podczas parzenia,jest za mocno rozdrobniony. Generalnie wygląd  prawie.... A smak?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-468934
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja też nie. Mniemam, że za bardzo zmiękczyłaś wsad podczas parzenia,jest za mocno rozdrobniony. Generalnie wygląd prawie.... A smak? :cool:

Smak rewelacyjny. Dość czujny.czuć wszystkie przyprawy. Powiem Ci że mięso było w miarę dobre, ale podczas ogrzewania i mieszania, samo się rozdrobniło :facepalm: Nie wyszło na korzyść wystawienie tego na balkon poprzedniego dnia...za bardzo się ściągło.

Następnym razem będę robiła jednym ciągiem  i  udowodnię sobie że potrafię zrobić perfekcyjnie. A Tobie Piotr dzięki za pomoc. :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-468945
Udostępnij na innych stronach

ja nie jestem do końca zadowolona

 

Ale już lepiej niż poprzednio  :thumbsup: .Ja wsad na swój salceson ( 1- 1 1/2 głowy + jedna golonka tylna) parzę już w ciemno 3h 30 min w temp.90 C.Nieraz robię od razu a nieraz po obraniu na drugi dzień, ale nie ma to znaczenia dla rozdrobnienia.Nawet uważam, że lepiej robić na drugi dzień.Znaczenie ma tylko czas i temperatura parzenia.

 

 

 

udowodnię sobie że potrafię zrobić perfekcyjnie.

 

Trening czyni mistrza.Trzymam kciuki.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-469007
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nieraz robię od razu a nieraz po obraniu na drugi dzień, ale nie ma to znaczenia dla rozdrobnienia.Nawet uważam, że lepiej robić na drugi dzień

Arkadiusz... zgadzam się z tym. Następnym razem zostawię  do następnego dnia, ale jeszcze nie rozdrobnione. :)

 

 

Trening czyni mistrza.Trzymam kciuki.

No niestety człowiek uczy się całe życie :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-469027
Udostępnij na innych stronach

Zacny salcefix;)

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-469284
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.