@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Dzisiaj u mnie pierogowo. Farsz mięsny z karkówki i boczku. Mięso przesmażone z dodatkiem cebuli i czosnku , zmielony na sitku fi 4. Do farszu dodałam pieprz, sól, czubryce zieloną oraz jajko. Farsz musi być czujny. Ciasto na pierogi wg Kropki. Oczywiście pierogi po u ugotowaniu polane " okrasą" Fotki gotwych nie zdążyłam zrobić. 2 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 15 minut temu, @halusia@ napisał(a): Dzisiaj u mnie pierogowo. No proszę chyba z Agą się dogadałyście przez dwa dni wałkowała i lepiła z mięsem i ruskie do tego krokiety jeszcze. Takie przysmażone na chrupko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 28 minut temu, @halusia@ napisał(a): Ciasto na pierogi wg Kropki Możesz podać ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Muski napisał(a): Możesz podać ? Proszę bardzo, mam nadzieję że Kropka nie będzie miała nic przeciwko temu. 1 kg mąki 0,5 litra letniej wody 1 jajko troszkę oleju ( ja dałam 2 łyżki) 1/2 łyżeczka soli Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 15 minut temu, Grzewlod napisał(a): No proszę chyba z Agą się dogadałyście przez dwa dni wałkowała i lepiła z mięsem i ruskie do tego krokiety jeszcze. Takie przysmażone na chrupko. Pewnie tak.. ☺️ U mnie jutro będą przysmażone. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Ładne 👍🏾👍🏾👍🏾 soli do ciasta nie dodajesz wcale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 34 minuty temu, Marek z Bielska napisał(a): Ładne 👍🏾👍🏾👍🏾 soli do ciasta nie dodajesz wcale? Dziękuję. Dodaję, zaraz dopiszę. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Dzisiaj u mnie pierogowo. Ciasto na pierogi wg Kropki. Halinko, wbijam na podsmażane Nie pamiętam,..... Kropka podawała jaki typu mąki do ciasta jest najlepszy. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 24 minuty temu, ReniaS napisał(a): Halinko, wbijam na podsmażane Nie pamiętam,..... Kropka podawała jaki typu mąki do ciasta jest najlepszy. Wpadaj Kochana, starczy dla wszystkich . 🥰 O ile dobrze pamiętam to chyba typ 500. 1 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeramo Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 1kg mąki 500 1/2l wody letniej 1 jajko 1 łyżka oleju i żadnej soli Pierogi Kropki Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez okeramo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 13 minut temu, okeramo napisał(a): 1kg mąki 500 1/2l wody letniej 1 jajko 1 łyżka oleju i żadnej "Poczekaj" 😁 dziękuję Marku. Troszkę pomieszałam, ale dziękuję za korektę. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 13 Września 2023 Tak troszkę z nudów. Boczek rolowany. Pieczony w piekarniku w temp 100 stopni do osiągnięcia wewnątrz 70 stopni. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 13 Września 2023 Wygląda smacznie. 👏 Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 13 Września 2023 26 minut temu, wróbel75 napisał(a): Wygląda smacznie. 👏 Dziękuję. Szczerze to jeszcze nie próbowałam 🤭 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 13 Września 2023 7 minut temu, @halusia@ napisał(a): Szczerze to jeszcze nie próbowałam 🤭 Jak będzie smakowało tak jak wygląda to pisz szczegóły coś tam nawkładała 😊 Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 13 Września 2023 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Tak troszkę z nudów. Boczek rolowany. Rolada....z nudów? czy z boczku?....oczywiście żartuje Halinko, boczuś bardzo apetycnie się prezentuje, ślinka cieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 13 Września 2023 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Boczek rolowany. Przekrój zachęcający z gatunku salivating Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 14 Września 2023 11 godzin temu, ReniaS napisał(a): Rolada....z nudów? czy z boczku?....oczywiś🤩cie żartuje Halinko, boczuś bardzo apetycnie się prezentuje, ślinka cieknie Z nudnego boczku Reniu. Dziękuję 🤩 11 godzin temu, EAnna napisał(a): Przekrój zachęcający z gatunku salivating Dziękuję Aniu 🤩 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 14 Września 2023 Wygląda bardzo apetycznie. A z ciemnym chlebkiem i pomidorem w ręku ... Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 20 Lutego Wczoraj z Renią zrobiłyśmy troszkę Salcesonu ☺️ 3 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 20 Lutego 2 minuty temu, @halusia@ napisał(a): Wczoraj z Renią zrobiłyśmy troszkę Salcesonu Jaki piękny I smaczny Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 20 Lutego 9 minut temu, EAnna napisał(a): Jaki piękny I smaczny Dziękuję Aniu, 50% wsadu to ozorki. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 21 Lutego Przepiękny😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 21 Lutego 14 minut temu, miko36 napisał(a): Przepiękny Dziękuję. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 21 Lutego Kminek dałaś mielony ? czy mało ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi