Skocz do zawartości

Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko..


Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj u mnie pierogowo.

Farsz mięsny z karkówki i boczku.

Mięso przesmażone z dodatkiem cebuli i czosnku

,  zmielony na sitku fi 4.

Do farszu dodałam pieprz, sól, czubryce zieloną oraz jajko. Farsz musi być czujny.

Ciasto na pierogi wg Kropki.

Oczywiście pierogi po u ugotowaniu polane " okrasą"

Fotki gotwych nie zdążyłam zrobić. 

 

 

 

 

 

 

received_322502250155284.jpeg

received_1507795863304021.jpeg

received_812400193681435.jpeg

received_2077472159263722.jpeg

  • Upvote 2

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

28 minut temu, @halusia@ napisał(a):

Ciasto na pierogi wg Kropki

Możesz podać ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Muski napisał(a):

Możesz podać ?

Proszę bardzo, mam nadzieję że Kropka nie będzie miała nic przeciwko temu. 

1 kg mąki

0,5 litra letniej wody

1 jajko

troszkę oleju ( ja dałam 2 łyżki)

1/2  łyżeczka soli

 

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

15 minut temu, Grzewlod napisał(a):

:clap:No proszę chyba z Agą się dogadałyście przez dwa dni wałkowała i lepiła z mięsem i ruskie do tego krokiety jeszcze:). Takie przysmażone na chrupko:tongue:.

Pewnie tak.. ☺️

U mnie jutro będą przysmażone. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

34 minuty temu, Marek z Bielska napisał(a):

Ładne 👍🏾👍🏾👍🏾 soli do ciasta nie dodajesz wcale?

Dziękuję. Dodaję, zaraz dopiszę. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, @halusia@ napisał(a):

Dzisiaj u mnie pierogowo.

Ciasto na pierogi wg Kropki.

 

Halinko, wbijam na podsmażane :D

Nie pamiętam,..... Kropka podawała jaki  typu mąki do ciasta jest najlepszy.;)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, ReniaS napisał(a):

 

Halinko, wbijam na podsmażane :D

Nie pamiętam,..... Kropka podawała jaki  typu mąki do ciasta jest najlepszy.;)

Wpadaj Kochana, starczy dla wszystkich . 🥰

O ile dobrze pamiętam to chyba typ 500. 

  • Like 1

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, okeramo napisał(a):

1kg mąki 500

1/2l wody letniej

1 jajko

1 łyżka oleju

i żadnej 

"Poczekaj" 😁 dziękuję Marku.

Troszkę pomieszałam, ale dziękuję za korektę. 

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
7 minut temu, @halusia@ napisał(a):

Szczerze to jeszcze nie próbowałam 🤭

Jak będzie smakowało tak jak wygląda to pisz szczegóły coś tam nawkładała 😊

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, @halusia@ napisał(a):

Boczek rolowany.

Przekrój zachęcający z gatunku 

salivating 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

11 godzin temu, ReniaS napisał(a):

 

Rolada....z nudów? czy z boczku?....oczywiś🤩cie żartuje:laugh:

Halinko, boczuś bardzo apetycnie się prezentuje, ślinka cieknie :thumbsup: 

Z nudnego boczku Reniu. 

Dziękuję 🤩

11 godzin temu, EAnna napisał(a):

Przekrój zachęcający z gatunku 

salivating 

Dziękuję Aniu 🤩

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
2 minuty temu, @halusia@ napisał(a):

Wczoraj z Renią zrobiłyśmy troszkę Salcesonu 

Jaki piękny :clap:

I smaczny  :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kminek dałaś mielony ? czy mało ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.